ARAŞTIRMA KANITLADI: TATLANDIRICILAR ŞİŞMANLATIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Aralarında aspartamın da bulunduğu suni tatlandırıcıların sadece obeziteye değil, diyabete, kalp hastalıkları ve kanserler başta olmak üzere başka birçok hastalığa ve sağlıkla ilgili problemlere yol açtığını senelerdir yazıyorum.

Sağlıklı olmak ve hasta olmamak için kimyasalların hiçbirinin zerresini bile yememeniz gerekiyor.

Bunlara ulaşmak için: http://ahmetrasimkucukusta.com/page/2/?s=ASPARTAM

***

Tıp dünyasında uzun zamandır tartışmalı olan bir konu daha netlik kazandı.

Piyasada “diyet” olarak satılan tatlandırıcılı ürünlerin, zayıflamayı engellediği bilimsel olarak kanıtlandı.

Amerikalı araştırmacılar, sentetik tatlandırıcılı ürünlerin, ters etki yaparak vücutta obeziteyi engelleyen doğal bir enzimin çalışmasını önlediğini ortaya çıkardı.

Zayıflamaya yardımcı oldukları gerekçesiyle, şekere alternatif olarak kullanılan sentetik tatlandırıcıların tam ters etki yarattığı, zayıflamayı engellediği kanıtlandı.

ABD’deki Massachusetts Hastanesinde görevli araştırmacılar, tatlandırıcıların obeziteyi önleyici bir sindirim enzimini engellediğini ortaya koydu.

Bilim insanları, araştırmada diyet olarak adlandırılan ürünlerde en çok kullanılan aspartam maddesini inceledi. Fareler üzerinde yapılan deneylerde söz konusu maddenin, “ıntestınal alkalik fosfataz” adlı bir enzimi bloke ettiği kanıtlandı.

TATLANDIRICILAR OBEZİTEYLE MÜCADELE EDEN ENZİMİ BLOKE EDİYOR

İnce bağırsaklarda bulunan enzim, yüksek tansiyon, obezite ve metabolizma bozukluklarına karşı etki gösteriyor.

Aspartam, enzimi doğrudan engellemiyor. Tatlandırıcılı bir yiyecek ya da içecek tüketildiğinde, midede “fenilalin” adlı aminoasit oluşuyor ve bu madde, yararlı sindirim enziminin etkilerini sıfıra indiriyor.

Beslenme uzmanları, özellikle sıcak ve soğuk içeceklerle, gıda maddelerinde şekere alternatif olarak kullanılan sentetik tatlandırıcıların aslında zayıflatıcı bir etkisi olmadığından uzun süredir şüpheleniyordu. Ancak bugüne kadar bilimsel bir kanıt ortaya konamamıştı.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/arastirma-kanitladi-tatlandiricilar-sismanlatiyor,E1Exww1AqEKR98uHW2OIlw

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    Üstüne “limon çekirdeği/yumurta kabuğu……” alırsın, kilo yapmayabilir. Ben öyle hissettim sanki. Yumurta kabuğunu doğal haliyle yedim, midemde/bağırsaklarımda ferahlık hissettim.

    Su hiç iyi bir şey değil, erimiyorda, eritmiyorda. O yüzden, kiloda suyu da düşünmek gerek. Yemeğin % 90 ı su.

  2. duygu başar özüdoğru dedi ki:

    sanıyorum en tehlikelisi tüm sakızlarda aspartam oluşu. etiket okursanız tüm şekerli sakızlarda bulunuyor. çocuklar için çok daha büyük tehlikedir. sadece tek bir sakızda aspartam olmadığını gördüm.isim vermek doğrumu bilemiyorum ama hani içinden mani çıkan sade sakız.çocuğunuza sakız alırken daha çok düşünün derim.

Siz de yorumunuzu paylaşın: