BURNUNDAN KIL ALDIRMAYANLAR DOĞRU YAPIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Burun kıllarının dışarı sarkmasından rahatsız olmayacak bir kimse yoktur herhâlde.

Bu özellikle erkeklerde sık rastlanan bir durumdur ve birçoğu bunları küçük bir makasla kısaltarak burun dışına sarkmaları önler.

Burun kıllarını uzaklaştırmak için kulaktaki kıllar için de kullanılabilen küçük elektrikli aletler de vardır ama bazıları da bu kılları tutarak kökünden koparırlar.

Uzmanlar, bu kılları kopar koparmanın çok riskli olabileceği ve hatta ölüme bile yol açabileceği uyarısında bulunuyorlar.

Heilpraxis’ te yayınlanan bir habere göre, Dr. Erich Voigt burnun ön kısmındaki kılların büyük tanecikleri tutmak için bir filtre vazifesi yaptığını söylüyor ve bunların olmaması durumunda bu taneciklerin akciğerlere kadar ulaşmasının mümkün olabileceğini dile getiriyor:

Bu kıl köklerinde bakteriler bulunur ve koparılmaları sırasında bunlar kan dolaşımına girerek enfeksiyonlara sebep olabilirler. Bu enfeksiyonlar çok tehlikeli hatta ölümcül de olabilir. Burundan kanı uzaklaştıran toplardamarlar beyinden gelenlerle birleşirler. Bakterilerin kan dolaşımına karışması menenjit ve beyin apsesine yol açabilir”.

Gelelim neticeye

Burun kıllarını koparanlara -burnundan kıl aldırmayan biri olarak- bu davranışlarından vazgeçmelerini hararetle tavsiye ediyorum.

Hem canınız yanmaz hem sağlığınızdan olmazsınız.

Bencil ve kibirli insanların ne kadar haklı olduğu da bir kere daha ispatlanmış oluyor!

Kaynak: http://www.heilpraxisnet.de/naturheilpraxis/besser-nie-nasenhaare-ausreissen-es-kann-toedlich-enden-20161126211059

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Nurettin dedi ki:

    Ben de burnumdan berberde bile kıl alınmasından hoşlanmam.

Siz de yorumunuzu paylaşın: