TAVUĞUN ÜZERİNDEKİ BEYAZ ÇİZGİLERE DİKKAT!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tavuk tüm dünyada çok fazla tercih edilen et türlerinden bir tanesi. Ancak İngiliz The Independent gazetesi’nin haberine göre; yediğimiz tavuklar artık çok yağlı ve az besleyici. 

Az yağlı, zararsız ve kırmızı ete oranla daha ekonomik olduğu düşünülen tavuk hemen hemen her yemekte kullanılabiliyor. fakat gazete, tavukçulukta değişen uygulamalar sonucunda tavukların artık eskisi kadar sağlıklı olmadığını belirtiyor.

BEYAZ ÇİZGİLERE DİKKAT!

Yağsız tavuk göğsünde olmaması gereken şeylerden biri de beyaz çizgiler. Bu nedenle tavuk göğsü almadan önce ette beyaz yağ çizgileri var mı yok mu bunu incelemeniz gerekiyor. 

Uzmanlar, etin üzerindeki beyaz çizgileri tavuğun yetiştirilme koşullarına bağlıyor ve tavuğun daha hızlı büyümesi, daha iri görünmesini sağlamak için ise bazı yöntemlere başvurulduğunu söylüyor. Bu durum, etin sağlıksız ve çok yağlı olmasına yol açıyor. 

Arkansas ve Teksas A&M Üniversiteleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre; 285 tavuğun yüzde 96’sında beyaz yağ çizgileri tespit edildi. 

YÜZDE 224 DAHA YAĞLI

2013’te yapılan bir başka araştırma ise tavuk göğüsündeki yağın olması gerekenden yüzde 224 daha yağlı olduğunu gösterdi.

Ancak Beslenme Direktörü Jaclyn London ise, panelenmiş ve kızartılmış olmadığı sürece tavuğun güçlü bir protein kaynağı olduğunu, ayrıca B vitamini, B12 ve demirden zengin bir besin olduğunu açıkladı. 

Ulusal Tavuk Konseyi sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tavuk üzerindeki beyaz çizgilerin gıda güvenliği ve sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği için insanları endişelendirmemek gerektiğini söyledi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1384809-tavugun-uzerindeki-beyaz-cizgilere-dikkat

Siz de yorumunuzu paylaşın: