İLAÇ, HEKİM BİLMEDEN 100 YIL YAŞAMAK MÜMKÜN MÜ?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Ali Özdemir’ in yazısı:

Dedem Hamdi Özdemir 15 yıl kadar önce 93 yaşında vefat etti. Eczane, hekim, ilaç bilmedi. Köroğlu dağlarının eteğindeki köyümüzde ağırlıklı olarak yoğurt, peynir, tereyağı, kaymak, yumurta, süt, tarhana, hoşaf, kabak, soğan, pırasa, ıspanak, patates, pancar, semizotu, alabalık, lahana, turşu, sirke, kırmızı et, tavuk eti, bal, pekmez, kuşburnu, ıhlamur, kekik, elma, armut, ahlat, ayva, erik, zeytin, ekmek, yufka vb. ile beslendi. Her işini beden gücüyle yaptı.

Şeker, margarin, sıvı yağ, reçel, sucuk, salam, sosis, bisküvi, çips, çikolata, gofret, asitli içecek, meyve suyu, vb. gibi hiçbir endüstriyel ürünü tanımadı, kullanmadı.

Yaşı 90 olduğunda bile çok berrak bir zihni vardı. Her ihtiyacını kendisi görebiliyordu. Eğer 70 yıl boyunca sigara içmemiş olsaydı 20 yıl daha yaşardı.

Bizim ayarlarımız 1945 yılından sonra ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya tarafından bozuldu. Hiçbir faydası olmayan endüstriyel ürünleri bir matah sanıp sofralarımıza koyduk. Özellikle 1980’den sonra işletilmeye başlayan liberal yaklaşımlar Batı’nın kansorejen, sahte ürünleri market raflarına yerleşti. Ülkenin her tarafından su fışkırmasına rağmen Fransız’ın plastik şişedeki suyu 4-5 TL etiketle mahalle bakkalına kadar sokuldu…

Kenan Demirkol, Canan Karatay, Ahmet Aydın, Ahmet Rasim Küçükusta, Murat Kınıkoğlu, Osman Müftüoğlu, Yavuz Dizdar, Ayşe Baysal, Ümit Aktaş, İbrahim Adnan Saraçoğlu gibi sağlıklı yaşam uzmanları son 10 yıldır halkın gözünün açılması noktasında çok önemli çalışmalar yaptılar.

Margarinin, bitkisel sıvı yağların, reçellerin, şekerli ürünlerin kanseri, kalp hastalıklarını patlattığını onların sayesinde öğrendik.

40 yaşıma kadar ne yazık ki aptalca bir beslenme çizgisinde ilerledim. Ardından şeker, tansiyon, karaciğer yağlanması, bel çevresinin yağlanması, obezlik, halsizlik, miskinleşme gibi dertler karşıma çıktı. İlaç tekellerinin kuklası olmuş cahil hekimlerin yazdığı on kadar ilacı 1 yıl kadar cahilce kullandım. Daha sonra Kenan Demirkol, Canan Karatay… gibi bağımsız aydınların yazdıklarını uygulamaya başladım. Şu an 49 yaşındayım. Hiçbir ilaç kullanmıyorum. Tespit edilebilen hiçbir rahatsızlığım da yok şu an…

Şekerden, aşırı tuzdan, margarinden, kızartmalardan, tatlılardan, endüstriyel (paketlenmiş) ürünlerden uzak duruyorum. Günde 3 litre su, her öğün çorba, salata (yeşillik), bakliyatlar ağırlıklı yediklerimdir. Çevremdeki bir çok insan hastalıklarla boğuşuyor.

40 yıl boyunca yediğim her şey şeker içeriyordu diyebilirim. Bütün dertlerin altında da bu maddenin yattığına eminim.

Kaynak: http://medyatimsah.com/yazarlarimiz/ilac-hekim-bilmeden-100-yil-yasamak-mumkun-mu

Siz de yorumunuzu paylaşın: