GDO HABERİMİZ NASIL YAPILDI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Hürriyet’ te Sefer Levent‘ in haberi:

GAZETECİYSENİZ, iyi bir haber yakaladığınızda keyfinize diyecek yoktur. Ama bazı haberler vardır ki aynı zamanda üzer insanı. Arkadaşımız Burak Coşan’ın dünkü Hürriyet’te manşetten yayınlanan ‘Ekmeğimizle oynuyorlar’ haberi de böyle bir haberdi bizler için.

Burak, yaklaşık 10 gün önce bir mühendisin iddiasıyla geldi toplantı masamıza. Olay yeri Adana’ydı ve kentteki hemen hemen tüm fırınlara katkı maddesi sattığını söyleyen bir firmanın ürünlerinde GDO’lu madde olduğu ileri sürülüyordu.

Konu halk sağlığını ilgilendirdiği için söylentiyle hareket etmemiz doğru olmazdı. Hemen ürün temin ettik, ardından da test ettirdik.

Bir hafta sonra sonuçlar elimize ulaştığında ekmek katkı maddelerinde GDO’lu soya kullanıldığı iddiadan çıkmış, artık resmiyet kazanmıştı. Ekmek sofraların vazgeçilmez ürünlerinden. Haberimizin konusu Adana’ydı ama neticede buna benzer onlarca katkı maddesi Türkiye’nin her ilinde ekmek fırınlarına satılıyordu. Adana’daki firma gibi diğer firmalarında GDO’lu soya kullanıp kullanmadığını, bunların çeşitli illere, fırınlara ulaşıp ulaşmadığını ne yazık ki hala bilmiyoruz. Yapılacak ciddi denetimler bu sorulara netlik kazandıracak.

Devamını okumak için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sefer-levent/gdo-haberimiz-nasil-yapildi-40401587

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: