MODERN ZAMAN HASTALIKLARI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi programında Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta tıptan uzak kalarak da sağlıklı bir yaşam sürdürülebileceğini vurguladı,

“İnsanlar sağlıklı ve uzun yaşamalarını tıpa bağlıyorlar ama esasında modern tıbbın insanların sağlıklı ve uzun yaşamasında çok bir katkısı yoktur. Tabi ki hasta olduğumuzda müracaat edeceğimiz yer tıp ama insanların hasta olmaması için tıptan pek bir şey beklememesi gerekiyor.

Bütün mesele bizim sağlıklı yaşamanın icaplarını yerine getirmemizdedir. Sağlıklı yaşayabilmek de öyle abartıldığı kadar zor bir şey değildir. Sağlıklı yaşamının birkaç maddesi var. Bunlardan biri sağlıklı beslenmek, hareket etmek ve sigara alkol kullanmamak. Bunları layıkıyla yerine getiren insanların obezite, diyabet, kalp hastalıkları, astım gibi hastalıkların yüzde seksen oranında ortadan kaldırmak mümkündür.”

‘Paketlenmiş yiyeceklerden uzak durmalıyız’

Sağlıklı beslenmenin en önemli etmeninin sağlıklı gıda ürünleri tüketmek olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta şöyle devam etti, “Sağlıklı yaşam sürdürebilmek için en önemli madde ise yediğimiz gıdaların sağlıklı ve güvenli olmasıdır. Biliyorsunuz GDO (genetiği değiştirilmiş organizmalar) son senelerde çok konuşuluyor. 

Haber programlarında ekmekte ki bir katkı maddesinde GDO çıktı diye söyleniyor. GDO insanlara tanıtılırken insanların sağlığı ve iyiliği içinmiş gibi tanıtılıyor ama esasında ticari bir şeydir. Mümkün olduğunca paketlenmiş yiyecekleri kullanmamamız gerekiyor. Markete gidip her yiyeceği hazır olarak bulmak mümkün ama evde kendinizin hazır olarak almadığınız süt ile yaptığı bir yoğurt, ayran veya kefir daha sağlıklıdır.”

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Küçükusta D vitaminin çok önemli olduğunu belirtti, “D vitamini vücutta yapılamayan mutlaka dışarıdan alınması gereken bir maddedir. D vitamini esasında bir vitamin değildir. Bu hormon dediğimiz kana verilen bir maddedir. Mesela insan vücudunda C vitamininin yapılması mümkün değildir C vitamininin dışarıdan gıdalar ile alınması gereklidir.

D vitamini derimize güneş ışınlarının teması ile deride yapılan vitamindir. Türkiye yılın birçok günü güneş alan bir ülke, güneşsiz geçen günleri çok azdır. Ve vücutta depolanan D vitamini üç dört ay boyunca devam eder. Sabah veya akşamüzeri alınan güneş ışığı eğik bir açıyla geldiğinden vücudunuz D vitamini alamaz bunun yerine güneş ışınları tam öğle saatindeyken alınması daha doğrudur. Camdan gelen bir güneş ışığının size D vitamini açısından bir katkısı olmaz. Güneş ışınlarının doğrudan doğruya derinize temas etmesi gerekiyor.”

‘İnsanlar kanserden değil aldıkları radyasyonlardan ölüyorlar’

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, vücuduna iyi bakan insanların sık sık sağlık kontrolünden geçmesine gerek olmadığını söyleyerek, “ İnsanlar son zamanlarda kontrol Check up gibi şeylere çok merak saldılar. Siz eğer vücudunuza sağlıklı bakıyorsanız sağlıklı gıdalar tüketip yürüyorsanız ve sigara alkol gibi zararlı maddeleri kullanmıyorsanız. Bu gibi taramalara girmek sizi huzursuz etmekten başka bir işe yaramaz.

Su anda sapasağlam yirmi yaşındaki bir delikanlıyı bile hastaneye götürsek ultrason, emar, tomografi, kan tahlili yaptırsanız mutlaka bir hastalık çıkar. Bu kişide hastalık çıkması hasta olduğu anlamına gelmez. Şuanda hepimizin vücudunda kanser hücresi çocuklarda da bizlerde de vardır.

Eğer siz vücudunuza sağlıklı bakıyorsanız sağlığınızı bozacak şeyler yapmıyorsanız. Bağışıklık sistemi bu hücreleri yok ediyor. Ama siz o kanserli hücre kaybolacak mı yoksa ilerleyecek mi bilmeden tedaviye başlıyorsunuz. Bu yüzden bu insanlar kanserden değil aldıkları radyasyonlardan ölüyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.basaksehirpostasi.com/haber-11143-modern_zaman_hastaliklari.html

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. hatice yalçın dedi ki:

    Çok faydalı ve doyurucu bir konuşma ve sohbet oldu. ben kendi adıma çok faydalandım. Allah tekrarını nasip eder inşallah.

Siz de yorumunuzu paylaşın: