FRANSA, İLAÇLI DİYE TÜRK KİRAZINI GERİ ÇEVİRDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Fox Haber’ de Fransa tarafından tarım ilacı bulunduğu iddiası ile geri gönderilen kirazlarla ilgili olarak Şule İnce’ nin sorularını cevapladım.

Seyretmek için: http://www.tvarsivi.com/foxtv-28-05-2017-6277681y.html

 

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Bülent Oray dedi ki:

    Ben izmir kemalpaşa ziraat odaso baskani Bülent Oray Hocam Dün akşam yayınlanan haberberde kiraz ile ilgili görüşleriniz de yanlışlık var
    Keşke üretim ve denetim yapılan kemalpaşa dan gerçek bilgileri alıp yorumlasaydınız.
    Kendim aynı zaman da üreticiyim Bakanlığın talimatları dışında her hangi bir ilaç uygulaması yapılmıyor ve kemalpaşa da üretimi yapılan başta kiraz olmak üzere seftali, erik, zeytin bu güne kadar gerek yurt içi gerekse yurt dışından geri gelmedı.
    İzmir gıda,tarım ve hayvancılık il müdürlüğü, ziri mücadele ve ihracat yapan firmalarin hepsi önce ürünlerin tahlilleri ni yapıp ondan sonra alım yapıyor.
    Bu gibi haberler hasadını yaptığımız şu günlerde üreticiyi sıkıntıya sokmaktadır. Diğer bölgelerde kullanımını bilemem ama Kuzeyyarim kürenin ilk kirazınin hasad edildiği bölge KEMALPAŞA ve şuan da başka üretim yapılan bölge yok
    Bununla ilgili bilgi almak isterseniz ben size yardımcı olurum tel no 0 532 275 34 95

  2. Ahmet Rasim Küçükusta dedi ki:

    Sayın Bülent Oray,
    Mektubunuz ve hassasiyetiniz için teşekkürler ama sanırım haberi tam olarak dinleme fırsatınız olmadı. Ben, medyada yer alan haber üzerine genel manada “zirai ilaçların” insan sağlığına olan olumsuz etkilerinden bahsediyorum. Kirazlarda Fransa tarafından reddedilmesine sebep olan kimyasal bulunduğu iddiası bana ait olmadığı gibi benim böyle bir şeyi bilmem de zaten mümkün değil. Sizin bu açıklamanızı bu haberi yapan yayın organına göndermeniz doğru olur.
    Haber kaynağı: http://m.haber7.com/ekonomi/haber/2341344-fransadan-turk-urunune-yasak

  3. Bülent ORAY dedi ki:

    Sayın hocam,
    Satışa sunulan kirazlar aynı büyüklükte olması gerekir. Bahçelerde toplandıktan sonra küçük büyük diye boylama yapıldıktan sonra satış için market ve pazarlara gönderilir. Bölgemizde üretilen kirazların tadı, rengi ve kalibresi için kesinlikle hormon kullanılmaz. Bizler kemalpaşalı üreticiler olarak yetiştirdiğimiz ürünlerin sonuna kadar arkasındayız. Kendimizin tüketmediği ürünleri satmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle yoktur. Haberin üretimi yaptığımız bu günlerde yapılmasını doğru bulmuyoruz.
    Bu konu ile ilgili haber yapan yayın kuruluşu ilede görüşüyoruz. saygılar

Siz de yorumunuzu paylaşın: