KALP KRİZİ RİSKİNİ BELİRLEYEN KAN TESTİ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı olmak doğru hayat tarzıyla mümkündür, kalp krizi riskini kan testi değil hayat tarzındaki yanlışlar belirler.

Şunları not ediniz: 

BİR: Modern tıp hastalıkların önlenmesiyle katiyen ilgilenmez, sadece erken teşhis önemlidir çünkü önleyici tıbbın maddi getirisi yoktur.

İKİ: Yeni testler hakkında hemen olumlu veya olumsuz kanaat belirmek doğru değildir; bu testin ne kadar faydalı olduğunu zaman gösterecektir.

Özel hastaneler ve uzmanlarının reklâm kampanyaları çok yakında başlar, sakın kanmayın.

Geleceğin dünya yıldızı adayı olarak gösterilen ama kısa zamanda amatör ligde zor yer bulan binlerce futbolcuyu hatırlayın!

ÜÇ: Bu test yakında bizde de uygulanmaya başlanacaktır hatta belki de o şatafatlı özel hastanelerimize çoktan gelmiştir bile.

Gelmemişse de ne gam; hastaların kanı alınır Mayo Klinik’ e gönderilir olur biter.

Yakında etrafınızda “Kanım Amerika’ ya gönderildi, sonucunu heyecanla bekliyoruz, şekerim” sözünü duymaya başlarsınız.

DÖRT: Siz yeni testleri, erken teşhisi boş verin, bunlar çoğu zaman sadece para tuzağıdır.

Sağlıklı yaşamanın icaplarını yerine getirin ve dua edin.

Allah’ ın dediği olur.

***

Habertürk’ ün haberi: 

Birçok yetişkinin rutin sağlık kontrolleri arasında kolesterol testi de vardır. Ancak kalp krizi ve inme riskini belirlemek için artık daha iyi bir test var. Yeni test, kandaki seramid seviyesini ölçüyor.

Seramidler, kolesterole benzeyen yağlardır ama kolesterolün aksine biyolojik olarak son derece aktiftirler.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Uzman Dr. Jeff Meeusen, seramidlerin kötü kolesterol olarak bilinen LDL’nin damar çeperine geçmesini sağladığını söylüyor. Seramidler damar çeperine geçince plak oluşturmaya başlıyor. Bu da damarları sertleştirip daraltıyor ve kalp krizi ya da inme riskini artırıyor.

LDL seviyesi çok düşük olsa bile seramid testi, ilerleyen yıllarda kalp krizi ya da inme riskinizin yüksek olup olmadığını belirliyor.

Hastalar, kalp krizi riskini yüzde 40 oranında azaltmaya yarayan statin grubu ilaçları kullanarak sağlıklarını koruyabilir. Kilo vermek ve egzersiz yapmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri de kalp krizi ve inme riskini azaltıyor.

Dr. Meeusen, hastaların yaşam tarzı değişikliklerinin sonuçlarını sadece altı hafta içinde hissettiklerini, bunun da sağlıklarına dikkat etmeleri için teşvik edici olduğunu söylüyor.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1511466-kalp-krizi-riskini-belirleyen-kan-testi

Siz de yorumunuzu paylaşın: