ÜSTÜNÜZDEN GEÇEN UÇAK SAĞLIĞINIZI BÖYLE ETKİLİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Üstümüzden geçen uçak sağlığımızı elbette etkiler, buna itirazım yok.

Sağlığımızı esas etkileyen üstümüzden geçen taksi, kamyon, minibüs, tren gibi diğer taşıtlardır.

Allah bunlardan korusun.

airplan over city ile ilgili görsel sonucu

***

Habertürk’ ün haberi:

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Akbay, yaptığı açıklamada, çevresel bir sorun olan gürültü kirliliğinin sağlık açısından da tüm insanları olumsuz etkilediğini söyledi.

100 MİLYON KİŞİ ETKİLENİYOR

Avrupa’da gürültü kirliliği konusunda AB direktifleri doğrultusunda hazırlanan raporlardan örnekler veren Akbay, Avrupa Çevre Ajansı tarafından 467 yaşam alanı, 86 büyük hava limanı ve 186 bin 600 kilometrelik büyük yollar ile 44 bin 320 kilometre demiryolu ağı çevresinde gürültü kirliliği araştırması yapıldığını aktardı.

Akbay, “Yapılan araştırmalara göre, Avrupa’da iç ve dış mekanlarda trafik gürültüsünden yaklaşık 100 milyon kişi etkileniyor. Bu kişiler 55 desibel üstündeki gürültüye maruz kalıyor. Demiryolları çevresindeki 18 milyondan fazla kişi de 55 desibel üstündeki gürültüden etkilenen ikinci en önemli mağdur grubu oluşturuyor. Bunu 4 milyon kişiyle uçak gürültüsü izliyor” diye konuştu.

55 DESİBELİN ÜZERİNDEYSE DİKKAT!

Kentsel alanlardaki endüstriyel gürültü kirliliğinin de 1 milyon insanı etkilediğine işaret eden Akbay, Avrupa’da çevresel gürültüye bağlı olarak her yıl 14,1 milyon yetişkinin çevre gürültüsünden ciddi derecede rahatsız olduğunu, 5,9 milyon yetişkinin uyku rahatsızlığından şikayet ettiğini kaydetti.

Gürültü kirliliğinin sağlık açısından herkesi etkileyen bir sorun olduğunu dile getiren Akbay, “Uzun süre 55 desibelin üzerindeki yüksek düzeyde gürültü kirliliğine maruz kalmak, başta iç kulak hasarı olmak üzere, kardiyovasküler hastalıklar, beyin sıvısındaki basıncın azalması, baş ağrıları, uyku bozukluğu, öfke, kızgınlık, sıkıntı gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” diye konuştu.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1511652-gurultu-kirliligi-sagligi-iste-boyle-tehdit-ediyor

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Uçak altından geçiyorsa kötü… uçmuşsun demektir.

Siz de yorumunuzu paylaşın: