GEREKSİZ D VİTAMİNİ KULLANIMINA BİR ÖRNEK DAHA!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

D vitamini meftunlarına… D vitaminini haptan, iğneden değil, güneşten alın!

***

 

Medimagazin‘ in haberi:

Gereksiz D vitamini kullanımına bir örnek daha! 

Bir taraftan ekranlarda popüler hekimler sürekli D vitamini reklamı yapadursun, gerçek hekimler sahada D vitamini zehirlenmeleri ile uğraşıyor!

Gereksiz D vitamini kullanımına bir örnek daha!

Mayıs ayının başında Medimagazin’de yer alan haberde Prof. Dr. Sait Gönen, D vitamini kullanımı ve reçetelendirilmesinde birtakım hataların yapıldığını belirtmiş ve Acil servislerde D vitamini zehirlenmesi vakalarının arttığını söylemişti.

D vitamini zehirlenmesine bir örnek de Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji ve Diyabet Uzmanı Prof. Dr.Şükrü Hatun’dan geldi. Prof. Dr. Şükrü Hatun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu örneği verdi:

Geçen hafta 12 yaşlarında bir erkek çocuğunu büyüme geriliği nedeniyle getirmişlerdi. Bu sorunla ilgili konuşmalar bittikten sonra anne biraz çekinerek altta resmini gördüğünüz laboratuvar kağıdını uzattı.

Anneye biraz üzerine giderek kaç ampül D vitamini içirdiniz dedim. Önce ayda bir dedi, sonra 6 aydır ayda iki ampül içirdiğini itiraf etti.

Ne yazık ki aileler( daha doğrusu anneler) kulaktan dolma bilgilerle çocuklarına gereksiz yere D vitamini ampül içiriyor. Sonuç bu çocukta olduğu gibi D VİTAMİNİ ZEHİRLENMESİ. 

Lütfen daha önce bu konuda yazdığım yazıları okuyunuz ve bu konuda bilgili uzmanlara danışmadan çocuklarınıza D vitamini ampül içirmeyiniz ve günde 3 -5 damladan fazla D vitamini vermeyiniz.

Kaynak: http://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-gereksiz-d-vitamini-kullanimina-bir-ornek-daha-11-681-74043.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: