KÖPEKLER YENİ PROBİYOTİKLER Mİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Güneş giren eve doktor girmez” sözünü “Köpek giren eve hastalık girmez” şeklinde ifade etmekte hiçbir beis yok!

Evcil hayvanların, özellikle de köpeklerin sağlıklı yaşamanın unsurlarından biri olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz.

Köpek beslemenin kalp krizlerini önlemede kolesterol ilaçları kadar etkili olduğunu üstelik de hiçbir yan etkileri olmadığını daha önce yazmıştım (1).

Köpek beslenen evlerde doğan ve büyüyen çocuklarda astım ve diğer alerjik hastalıkların çok daha seyrek olduğu da senelerdir biliniyor (2).

New York Times’ daki “Köpekler yeni probiyotikler mi” başlıklı makalede de evde köpek beslemenin sağlığımız için ne kadar faydalı olduğu anlatılıyor (3).

Bu yazıların endüstri tarafından “hijyen delisi” yapılan, mikroplardan öcü gibi korkan “titiz annelerin” dikkatle okunmalarını tavsiye ediyorum.

Kaynaklar:

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/2013/05/12/yazilar/tip-yazilari/kolesterol/kolesterol-ilaci-yerine-kopek-besleyin/

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/07/11/yazilar/tip-yazilari/astim/kopek-giren-eve-astim-girmez/

3. https://www.nytimes.com/2017/06/06/well/family/are-pets-the-new-probiotic.html

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. nur dedi ki:

    Katılmıyorum, iki torunum da doğduklarından beri evde köpekle büyüdüler ailecek hep hasta olurlar, babaları genç yaşta yüksek kolostrollü, kızımda sedef, laktos intolpransı var. vs. vs. ne alaka köpek, bence tam tersi bir çok parazit vs kapılabilinir, yanlış anlaşılmasın köpek en sevdiğim hayvandır ama evin dışında.

Siz de yorumunuzu paylaşın: