GDO BÜYÜK BİR OYUNUN ELEMANIDIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Habertürk Gündem’de Senem Toluay Ilgaz tarafından sunulan programda Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi Başkanı ve Yeni Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer, eski Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yardımcı, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık ile GDO’lu ürünler konusu tartışıldı.

GDO’ nun açlığa çare olmadığını, GDO’ suz ürünlere hiçbir üstünlüğünün bulunmadığını, birçok zararının olabileceğini, tamamen ticari bir ürün olmasının yanında tüm insanlığın malı olan tohumların şirketlerin tekeline geçmesini sağlayacak büyük oyunun en büyük taşı olduğunu öğreneceksiniz.

Kendini, çoluğunu çocuğunu, torununu, ülkesini seven ve onlara zarar gelmemesini isteyen herkesin bu videoyu herkesin baştan sona seyretmesi gerekiyor.

Uyanın tatlı uykunuzdan!

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. yugi moto dedi ki:

    GDO’lu ürün diye bir terim yok Transgenik ürünün üstünlüğünü herkes merak etmiş kimse cevap verememiş. Çok basit aslında
    klasik yöntemlerle verimi yüksek bir bitki türü yapmak istiyoruz, bunun için kromozom haritaları incelenen ve belirlenen ve birbirini doğal yollarla dölleyebilen iki bitki türünü seçtik. Bu iki türden binlerce bireyi farklı arazilerde izole olarak yetiştirdik. İzole ettik çünkü rüzgarla, böceklerle tozlaşabilir ve kontrolümüz dışında döllenebilir ve bunun sonucunda genetik olarak istenmeyen bireyler oluşabilir. Bütün bunlar için çok titiz istatistik bilgisi gerekir. Bütün bunlar için sulama sistemi, bitki besleme bilgisi gerekir. Bütün bunlar için iş gücü gerekir ve en önemlisi zaman gerekir. Bunların hepsi maliyet olarak üreticiye yansır. Dönelim araziye. Baktık verilere gördük ki arazilerde kodu X, Y, Z olan ve A, B, C olan bireyler hastalık belirtisi göstermedi, böcek hasarına dayandı, diğer bireylere göre daha sağlıklı gelişti. Sonra X, Y, Z’nin polenleri sırasıyla A,B, C bireylerinin çiçekleriyle tozlandı. (İnsan eliyle ve kontrollü olarak). Biz bunlardan elde ettiğimiz tohumları ektik ve sağlıklı bireyler ve yüksek verim aldık ama MAYOZ bölünme yüzünden bu verimli genetik yapının sadece %10luk bir kısmı(düşük bir oran) bir sonraki nesle geçti. (bknz: crossing over) Şimdi siz bir üretici olsanız bütün bunlara mı paranızı yatırırsınız yoksa laboratuvarda istenen verimlilik genleri neredeyse haftalar içinde hedef bitkiye aktarılmış bitkilerden elde edilen tohumlara mı paranızı yatırırsınız. İşin sağlık boyutuna gelirsek burada aktarılan gen çok önemlidir. Buradan sonrası hakkında bir fikir sahibi olmanız için de bu işin üniversitede bölümünü okumalı, hocalardan ders alıp laboratuvara girmelisiniz. Kemal Özer’in biyografisine baktım hiç bir akademik yayını yok. Deccal sofrada, Şeytan çıplak gibi islami figürlerle kafa karıştıran ve bunları kitap yapmış biri. Kanallara çıkıp konusuyor. Her çıktığı kanaldan para alıyor bu adam, her sattığı kitaptan para alıyor ki en az 7 tane kitabı var. Ahmet Rasim’in internet sitesine girin bakın. Her konu hakkında bir yazısı var. Diğer adam ne güzel diyor ben mikrobiyolojiyle ilgileniyorum demiş sadece mikrobiyolojiden bahsediyor adam hiç mevzuata yasalara giriyor mu? Biyogüvenlik Başkanı işini ciddiye alıp kravatla gelmiş oturuşu hep dik. Vücut dillerine bir bakın şu konusanların. Oturuşlarına bir bakın. Kemal Özer laf kesiyor, sandalyede yamuk oturuyor, sakalı salmış gelmiş. Bilimde bunların önemi yok ama insan içine çıkacağız diye hiç düşünmemişler ki. İnsanların korkularından para kazanan insanlar bunlar. GDO zararlıysa polyester çok mu masum? Çamaşır suyu suçsuz mu? Cep telefonları radyasyon yayıyor bu kesin ama elimizden de düşmüyor.

  2. Faruk M dedi ki:

    Ahmet Atalik, Ahmet Rasimkucukusta, Kemal Özer Ayri bir ulke kursunlar ilk vatandasi ben olurum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: