GIDA MADDESİ DİYE ONAYLATIP İLAÇ GİBİ SATIYORLAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bitkisel ilaçlarda muazzam para var: Beş kuruşluk ot hap haline gelince 500 kuruştan satılıyor.

Bu tatlı parayı gören uyanıkların sayısı da her geçen gün artıyor.

Bu ürünlere besin desteği olarak Tarım Bakanlığından ruhsat alınıyor ama insanlara maalesef  sanki ilaçmış gibi takdim ediliyor.

Besin desteklerini çıkaranlar arasında doktorlar da var.

Bunların, halk sağlığını koruyucu pozlar takınan “uyanık doktorlar” olduğunu söylemeye gerek var mı bilmem.

Besin destekleri zaten insanları sağlıklı beslenmeden uzaklaştıran sinsi tuzaklardır.  

Bunların bir de Tarım Bakanlığı’ ndan ruhsatlandırılması, marketlerde ve internet üzerinden satılması besin desteği tüccarlarının ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değildir.

Sağlık Bakanlığı’ nı acilen bu katakulliye dur demeye davet ediyorum.

Gıda maddesi diye onaylatıp ilaç gibi satıyorlar” diye olayı çok güzel özetleyen meslekdaşımın da ağzına sağlık!

***

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesinden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cegerğun Polat, özellikle televizyonlarda reklamı yapılan birtakım ilaçların herhangi bir teste maruz bırakılmadan gıda maddesiymiş gibi onay alındığını ifade ederek, uyarılarda bulundu.

Gıda maddelerinin onaylı olmasının sağlıklı oldukları anlamına gelmediğini kaydeden Polat, “Ne yazık ki eczanelerde de satışı ile ilgili birtakım onay süreçleri yürüdü. Bu yöntemlerin, bu ilaçların kesinlikle ciddi bilimsel çalışmalardan geçmiş ve onaylı olması gerekir.

Bu konuda şarlatanlık diyebileceğimiz noktada reklamını ya da pazarlamasını yapanlara itimat edilmemesi gerektiğini söyleyebilirim. Onun dışında da kimse kafasına göre ilaç kullanmasın. En basit dediğimiz ilaç, ağrı kesici bile tansiyon ilaçlarının etkisini bozabilmekte, mide rahatsızlıkları ortaya çıkarabilmektedir.

Bunun dışında komşunun, komşunun çocuğunun verdiği ilaçlar kullanılıyor. ‘Bu da iyi gelir sana teyze’ falan deniliyor. Bu tür şeylere de itimat etmemek gerekiyor. En nihayetinde kalp doktorunuz ya da doktorunuz ne diyorsa o ilaçları kullanmanız gerekir.

O ilaçların o düzende kullanılması esas alınmalı. Keşke böyle mucizevi şeyler olsa biz de doktorluk yapmasak ama ne yazık ki mucizevi şeyler yok. Bilimsel çalışmalar doğrultusunda hastalarımızı tedavi edip ilaçlarını veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.iha.com.tr/haber-gida-maddesi-diye-onaylatip-ilac-gibi-satiyorlar-665706/

Yazı için 8 yorum yapılmış:

  1. İbrahim dedi ki:

    Ekranda ilaç firmalarına atıp tutup halka adına konuşuyor gibi yapanların foyası çıktı. Maksatlarının ne olduğu deşifre oldu. Utanıyorum bu tüccar kılıklı tiplerden.

  2. Sami Şentürk dedi ki:

    Ofislerinde (hayır bilerek muayenehane demiyorum çünkü orası artık kelimenin tam anlamıyla bir ticarethanedir!!!) kendi ilaçlarını satan doktorlar var, yazık ki ne yazık. üstelik de bunlardan almayana hiç de iyi muamele yapılmıyor, bizzat şahidim. Bunlara dur diyecek bir merci yok mudur…

  3. Sarı kedi dedi ki:

    Doktor tabiiki para kazanmalı ama işi ticarete dökünce olmuyor olmuyor olmuyor. Güvendiğimiz dağlara karlar yağıyor.

  4. Dr seyfullah kılıç dedi ki:

    İki yanlış maalesef bir doğru yapmıyor.
    Tabiiki bilgisizce eğitim görmeden bitkisel tedavi yaptıklarını söyleyenleri tasvip etmemiz mümkün değil. Ancak bu haberde bir çok yanlış var.
    1.burada toptancı bir anlayış var. Bu konuda uzman kişilerde suçlanıyor çünkü haberde ayrım yapılmamış.
    2. Sn cegergun kardiyolog. Bir kardiyolog olarak statinler hakkında, kalp hastası olamamak için nasıl beslenmeliyiz hakkında bizi aydınlatmasını beklerdim.
    3. Hastaların modern tıptan özellikle kronik hastalıklarda bir fayda bulamadıkları için bu yöntemlere başvurdukları gözden kaçırılıyor. Bu konuda maalesef ileri dönük umutda yok
    Ahmet hoca her zaman ki gibi objektif olmaktan uzak kendi görüşlerine uyan makaleleri haberleri yayınlayıp uymayanları yayınlamamaya devam ediyor. Site benim keyif benim diyor. Sende haklısın hocam

  5. recep dedi ki:

    Gıda desteklerinde çok ama çok büyük bir para var. Ahmet Bey doğru yazmış, beş kuruşluk ot 500 kuruşluk hap oluyor. kendi adına gıda ürünleri çıkaran Canan Hanımın kankası Ümit Bey bunlara sağlık bakanlığının onay vermesine karşı çıkıyor gazetede okudum. Sebebini gayet iyi biliyoruz. Doktor doktorluğunu yapmalı, doktorluktan kazanabildiği kadar kazanmalı ama işi ofiste ilaç satmaya götürürse işte o zaman olmaz. Ben bu ikiliye olan tüm givenimi kaybettim. Onları görünce kanalı değiştiriyorum o derecede.

  6. murat dedi ki:

    Canan Karatay belli iyi niyetli biri ki geçen sene telefon dolandırıcılarına para kaptırmasından belli. Çok uyanık bir doktor da onu fena şekilde kullanıyor bunun nedeni de Canan Hanımın iyi niyetli olması ve bu iki olayın aslında birbirinden bir farkı yok. Ama unutmamak lazımdır ki cehenneme giden yollar iyi niyet taşlarıyla döşelidir. Canan Hanımın yanına aldığı kişilere karşı dikkatli olması gerekiyor bunu ona hatırlatırım. Yoksa kendisi de bunlara yardım ve yataklık etmiş olur ki bu da doğru değildir.

  7. faik dedi ki:

    dır dır dır….
    *
    mevlana;
    hacılar, onun yalnızlığına, o âfetler içinde selâmette oluşuna şaştılar.

    istanbul-da, çöplüğün/pisliğin içinde, yalnız, evsiz, 80/90 yaş, nur, neredeyse pürüzsüz, parasız, takviyesiz, desteksiz, vitaminsiz, ……. adam görülmüş.

  8. Ramazan Güngören dedi ki:

    Sayin hocam 400 kadar biyolojik aktif bilesen içeren bir gıda takviyesini şifa niyetine kullanırım tavsiye ederim
    Sizleri takip ediyorum
    Sağlık sıhhat ve afiyet diliyorum

Siz de yorumunuzu paylaşın: