TÜRKİYE 1 DAKİKA TETKİK MODUNDAN ÇIKMALI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türkiye 1 dakikada tetkik modundan çıkmalı

38’inci Ulusal Radyoloji Kongresi  Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Tamer Kaya:
-“Biz bugün tetkik yoğunluğu kapsamında bir dakika veya iki dakikada tetkik okuma zorunda kalıyoruz”
-“MR tetkik sayısında dünya birincisiyiz”
“Bir dakikada tetkik modundan çıkıp fabrika ayarlarına dönmeliyiz”

Türk Radyoloji Derneği 2017 Bilimse Kurulu Başkanı Prof. Dr. Can Çevikol:
“Tanı için çok sayıda tetkik yapılmasının her zaman doğru değil. Uygunsuz tetkik seçimi hastalıkların tanısında gecikmeye yol açması yanında, ülkemizin ekonomik kaynaklarının kötüye kullanılması, hastanelerimizde yoğunluk artışı ve buna bağlı olarak meslektaşlarımızın iş yükünün artması ile sonuçlanıyor”.

Kaynak: https://www.haberler.com/turkiye-1-dakikada-tetkik-modundan-cikmali-10204581-haberi/

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Eray Yeniçeri dedi ki:

    En sonunda radyoloji branşından bir doktorun ağzından konvansiyonel tetkik yöntemleriyle ilgili bir itiraf duymak güzeldi.

    Özellikle Meme Kanseri ön tarama konusunda Amerika’dan getirdiğimiz NO TOUCH BREAST SCAN isimli cihazın tanıtım ve pazarlamasını yaptığımız türlü mecralarda bizi veto eden bıranşın da yine radyoloji olması trajikomiktir.

    Çekim sırasında radyasyon yaymaması; bundan dolayı hamile bayanlarda, adet döneminde ve hatta 18 yaşından itibaren her hastaya çekim yapabilme konforu sunabilen, mamografideki gibi hastanın memesini sıkıştirmadan, tost gibi ezmeden tarama yapılabilen bu cihazı tanıtıma gittiğimiz her yerde nedense sadece radyologlar veto ettiler. 6 dakika süren çekim sonrasında radyoloğun yorumuna çok fazla gerek duymadan , cihazın kendisinin görüntülü ve yazılı rapor sunuyor olmasımıdır acaba bunda etken ? Bilemedim.

    Çıkan sonuç kıyaslamasında tekbaşına ultrasondan ve mamografiden çok daha üstün başarılı cevap alınabilen bu cihazı radyologlar neden veto ederler sizce Sn.Ahmet hocam?

  2. Hakan dedi ki:

    Yukardaki yorum çok komik. El değmeden meme filmi. Kahve falına bakmak daha doğru olur. Radyologlar neden fala bakmazlar acaba.

Siz de yorumunuzu paylaşın: