KOKOREÇ, KARNIM AÇ DÜRTÜSÜNÜN ÖTESİNDE BİR TERCİH SEBEBİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yavuz Dizdar’ ın “Kokoreç mutluluk verir” başlıklı haberde söyledikleriyle ilgili sorularıma verdiği cevabı teşekkürlerimle aşağıda okuyabilirsiniz.

Karar siz değerli okuyucularındır.

***

Sevgili Ağabeyim,

Kısaca yanıtlamaya çalışayım:

BİR: Temizleme, haşlama veya kızartma işlemlerine rağmen bağırsaklarda bakteri kalmış olması mantıklı ama hangi bakteriler hangi miktarda kalıyor, asıl önemli olan bu. Bunu ortaya koyan bir araştırma var mı?

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Rasim Küçükusta dedi ki:

    Bana göre kokoreç “adam gibi beslenmenin” onlarca unsurundan biridir. Kokoreci de herhangi bir gıdayı da diğerlerinden ayırıp göklere çıkarmayı doğru bulmuyorum. Tek tek gıdalarla bir yere varılamaz, beslenme ve sağlıklı yaşama bir bütündür.

  2. Fuat Nedim dedi ki:

    İnsanlar serotonin salgılandığı için mutlu olmuyorlar, mutlu insanlarda serotonin salgılanıyor. Dışardan verilen serotoninle veya serotoninden engin gıdalarla mutluluk olmaz, olsa da bu sahte bir mutluluktur Yavuz Hocam.

  3. muammer dedi ki:

    Yavuz Bey kaçamak cevaplar vermiş görünüyor ortalama konuşmuş genel geçer bu da geçer havası seziyorum

  4. suna göncü dedi ki:

    Çikolata mutluluk vermez yanlıştır yanlış. Mutluluk veren çikolatadaki şekerdir. Örneğin %90 bitter çikolata kimseye mutluluk vermez. Çocuk bunu yemez.

  5. Mehmet Yazıcı dedi ki:

    Hocalarim bağirsaktan amaliyat ipi yapilmiyormu yapiliyor.
    İşkembeler eskiden sıcak su ile yikanip mekanik olarak katman temizlenirdi.Kostik veya kireç ile temizleme yöntemi icat edildi.Ne derece saglikli bilmiyorum.Bunu tartisalim!.
    Kostigi zeytinde tatlandirma amacli kullaniyorlar ama devamli hassas olcum ve test edip bol su ile duruluyorlar.
    Gelelim bu sakatatlara acaba amaliyat ipi yapar gibi kokerec bagirsagi yapan var mi?.
    Varsa ben odun atesinde bir acili kekikli sözle gelsin!.

  6. Vahit dedi ki:

    Yavuz bey dikkat çekmek için sivri laflar ediyor ki televizyonlarda kanal kanal gezsin. Yalnız şuna dikkat etsin devamlı kanallara çıkmak insanlarda genemi bu adam düşüncesi yaratıyor ve sözleri geri tepiyor görüşüme göre. ona naçizana bir tavsiyem şudur medyaya daha az çıksın herşeye nane olması ama çıktığı zaman da gümbür gümbür doğru şeyler söylesin.

  7. Ümit Ümit dedi ki:

    Yapma hoca ya gene işkembeden sallamışsın İnsanlar işkembeyi acıktığı için kokusu için lezzeti için yiyor Bağışıklığıma iyi gelsin diye işkembe yenir mi olur mu böyle bir şey? Hadi diyelim ki oldu bu dürtü müdür

Siz de yorumunuzu paylaşın: