AŞIYI REDDEDEN 10 BİN AİLE TAKİBE ALINDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

BİR: Aileleri tarafından çocukluk çağı aşıları yaptırılmayan 10 bin çocuğun çok uzun süre (ömür boyu) takipleri ve aşı yapılan çocuklarla karşılaştırılmaları çok önemli bir projedir. Dilerim tam bir ciddiyet ve bilimsellikle sürdürülür, ara sonuçlar bilimsel dergilerde yayınlanır ve kamuoyu da bilgilendirilir.

İKİ: Bakanlığın “grip aşısı zorunlu değildir, isteyenler yaptırır” sözlerine dikkatinizi çekerim. Sayın müsteşar Eyüp Gümüş bu ifadesiyle daha önce medyada “Bakanlık aşı tartışmasına sert girdi” başlıklı haberde yer alan açıklamaların Bakanlığı’ na ait olmadığını belirtmiş oluyor.

Ben de zaten bu haberi “Bu açıklama Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmış olabilir ama muhteva ve ifade tarzı bunun doğrudan veya dolaylı olarak tıp dernekleri tarafından kaleme alındığını düşündürmektedir” sözleriyle yorumlamıştım; dediğim doğru çıkmış oldu!

Dilerim Sağlık Bakanlığı, kendi adına açıklama yapan kişiye de gerekli uyarıyı yapmıştır!

ÜÇ: Müsteşar Eyüp Gümüş “Açıklamalarından dolayı Canan Karatay’a soruşturma açılmadığını belirterek bu konuda savcılığa da bir suç duyurusunda bulunmadıklarını” söylemesini de alkışlıyorum, aklın yolu birdir.

Dilerim sert bildiri yayınlayanlar, suç duyurusunda bulunanlar, kendini memleketin tek akıllı bilim adamı zannedenler bu açıklamalardan gerekli dersi almışlardır.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/12/27/hakkimda/bakanlik-asi-tartismasina-sert-girdi-sorumsuz-yapilan-aciklamalar/

***

Anadolu Ajansı’ ndan Duygu Yener‘ in haberi:

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. ismet badem dedi ki:

    Beni arayıp soran yok, 10bin içine sokmadılar zağar…

Siz de yorumunuzu paylaşın: