TİP 2 DİYABETE NİYET ALZHEİMER’ E KISMET

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

BİR: Aslında tip 2 diyabet de Alzheimer de bambaşka klinik tablolarda karşımıza çıksalar da her ikisinin kökeninde “hayat tarzı yanlışları” yatar.

Bunların başında da yanlış beslenme gelir.

Tip 2 diyabetin de Alzheimer’in de tüm diğer kronik enflamatuar hastalıkların (kanserler, damar sertliği, astım ve alerjiler, romatizma, depresyon, kemik erimesi, Hashimato…) da temel sebebi modern tıbbın dayattığı işlenmiş tahıl ve şeker, bitkisel yağ ve margarin ağırlıklı; tereyağı ve sağlıklı hayvansal yağlar, maya ve liften fakir beslenme modelidir.

Zaten Alzheimer’ in bir adı da tip 3 diyabettir.

İKİ: Editörün “Tip 2 diyabete niyet Alzheimer’ e kısmet” diye verdiği araştırmanın sonucu aslında tıp bilenler için hiç de şaşırtıcı değildir.

Uzaktan bakanlar ilaçların bilim adamlarını laboratuvarda gece-gündüz çalışmasıyla geliştirildiğini sanırlar ama ilaçlar tıpkı bu araştırmada olduğu üzere deneme yanılma yöntemi ile bulunur.

Hipertansiyon için üzerinde yıllarca çalışılan ilacın aslında saç dökülmesine, astımın bir numaralı ilacının iktidarsızlığa iyi geldiği hep böyle tesadüfen ortaya çıkar.

Körün taşı kelin başına denk gelir” sözü de farmakolojibilim dalının değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen prensiplerindendir.

Haberi, bunu böyle bilerek okuyun.

Alzheimer artık tarihe karışacak! | e-Psikiyatri

***

Habertürk’ ün haberi:

İngiltere’de araştırmacılar, diyabet için geliştirilen bir ilacın farelerde hafıza kaybını ciddi anlamda önlediğini saptadı.

Gazete Habertürk’te yer alan habere göre; Brain Research Dergisi’nde yayımlanan araştırma sonuçlarına göre, Tip 2 diyabet hastalığının tedavisi için geliştirilmeye çalışılan ve “tripleagonist” adı verilen 3 farklı yeni ilaç grubu fareler üzerinde denendi.

Test yapılan hayvanlar, hafıza kaybı ve öğrenme güçlüğü gibi sorunlar yaşıyordu. Bilim insanları, geliştirilen diyabet ilacıyla farelerin beyin fonksiyonlarında hatırı sayılır düzeltme olduğunu saptadı.

Kaynak: http://www.haberturk.com/tip-2-diyabete-niyet-alzheimera-kismet-1782147

***

EK 1 (17.9.2022): A 2018 study of 154 non-diabetic Parkinson’s patients conducted at Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles found that 58 percent of them had insulin resistance. All of these people had normal fasting glucose levels and—in many cases—normal hemoglobin A1C levels and normal body weight as well. In fact, a surprising 42 percent of normal-weight people with Parkinson’s had insulin resistance [determined by a HOMA index of 2.0 or above and/or a hemoglobin A1C of 5.7 or above]. These data underscore the fact that routine diabetes testing and body weight measurements often fail to detect insulin resistance, fooling people into thinking they are metabolically healthy and don’t need to make lifestyle changes.

Other studies have shown that people with Parkinson’s disease who also have insulin resistance are more likely to have severe symptoms, faster disease progression, and Parkinson’s-related dementia.

So, while insulin resistance is certainly not the only player in the development of Parkinson’s disease, it is clearly a force to be reckoned with in the majority of cases.

Kaynak: https://www.psychologytoday.com/us/blog/diagnosis-diet/201906/parkinsons-alzheimers-and-the-new-science-hope

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: