ÜNLÜLERİN DİYETİSYENİ ŞEYDA COŞKUN’A SORUŞTURMA! KİŞİ BAŞI 3 BİN DOLAR ALIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Halk sağlığını gözeten ve ona ehemmiyet veren, halkı tam ve doğru bilgilendiren, endüstri ile menfaat münasebeti olmayan “adam gibi” metabolizma bilim dalı olan bir memlekette bu tür bir duruma rastlanabileceğine ihtimal vermiyorum.

Demek ki modern tıbba, onun tavsiye ve uyarılarına güven duyulmuyor!

Akademi, aklı başında insanların dertlerinin dermanını neden modern tıp biliminde değil de beden eğitimi diploması olan birinde aradığını derin derin düşünmek zorundadır.

Gülben Ergen, Hacı Sabancı, Derya Baykal, Gülşen, Derya Şensoy, Hadise, Büşra Pekin… bunlardan hepsi de aklı başında, cin gibi, mesleklerinde başarılı ve varlıklı insanlar ve bunlardan hiçbirinin sokağa atacak parası olduğunu sanmam.

Şeyda Hanım’ ı suçlayanlar önce insanların neden ondan medet umduğu sorusuna cevap aramalıdır.

Gelelim neticeye

Hakkında esas soruşturma açılması gereken modern tıbbın ta kendisidir.

Batıklık olmayan yerde sivrisinek üremez.

Soru şudur: Milyarlık aletlerde MR, tomografi, anjiyo, endoskopi, PET vb yaptıranlar çareyi neden ot-çöp, sap-saman, tohum-püskül kürlerinde arıyorlar, sağlıklarını neden üniversitelerin profesörlerine değil de mütetabbiplere ve beden eğitimi öğretmenlerine teslim ediyorlar, neden, neden, neden?

***

Hürriyet’ in haberi: 

Ünlü isimlere diyet programları uygulayan ancak Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere uygun diploması olmadığı için diyetisyenler tarafından sıklıkla eleştirilen Şeyda Coşkun hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında Coşkun’un, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet edildiği, yapılan araştırma sonucunda izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiği ileri sürüldü. Soruşturma sonunda Şeyda Coşkun hakkında, “Sağlık Hizmetleri Kanunu’na muhalefet” suçundan dava açıldı.

Coşkun, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü diplomasından başka sağlık hizmeti vermeye yönelik bir yetki belgesi ortaya koyamadı. Kendisini yaşam koçu olarak tanıtan Şeyda Coşkun, Gülben Ergen, Hacı Sabancı, Derya Baykal, Gülşen, Derya Şensoy, Hadise, Büşra Pekin gibi isimlerle çalıştı. Kişi başı 3 bin dolar ücret talep eden Coşkun’un aylık kazancının 200 bin lirayı bulduğu ileri sürülüyor. 

Şeyda Coşkun kimdir?

Şeyda Çoşkun, 1976 yılında Ankara‘da doğdu. Şovmen Mehmet Ali Erbil‘in eski eşi Tuğba Coşkun‘un ablasıdır. Spor hayatına da, lisede hentbol oynayarak başladı. Ankara Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nü bitirdi. Beden eğitimi öğretmenidir. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi‘nin beslenme seminerlerine katıldı. Beslenme üzerine master yaptı.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/unlulerin-diyetisyenine-sorusturma-kisi-basi-3-bin-dolar-aliyor-40718723

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Ali Baha dedi ki:

    Hocam çok fena dokundırmuşsun ama çok fena da haklısın.

Siz de yorumunuzu paylaşın: