GEBELİĞİNİN BAŞINDA KAN ŞEKERİ YÜKSEK OLAN ANNELERİN ÇOCUKLARI KALPLERİ DELİK OLARAK DÜNYAYA GELİYORLAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

ABD’ de Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Kliniğinde yapılan bilimsel araştırma, 15 Aralık 2017 tarihinde, on-line olarak yayınlandı.

Ana rahminde, fetusun kalbi, gebeliğin ilk 3 ayı içinde gelişmeye başladığı için, diyabetik olmayan annelerin, bebeklerinin kalbi delik olarak dünyaya gelmeleri Stanford Üniversitesi pediyatrik kardiyologlarının dikkatini çektiği için, araştırma yapılmış.

Pediyatrik kardiyoloji profesörü olan araştırmacılardan, Dr. James Priest, kalbi delik olarak doğan bebeklerin, anneleri diyabetik olmadıkları ve gebelik şekeri de gelişmemiş olduğu halde, annelerin metabolik durumlarını merak ettiklerini bu nedenle risk faktörlerini araştırdıklarını ifade etmiştir.

Bu nedenle, diyabetik olmayan ve gebelikleri süresince gebelik şekeri dahi olmayan, ama kalbi delik olarak doğan, gebeler incelenmiştir.

Araştırmacılar, bu amaçla 2009 ve 2015 yılları arasında, 19.107 adet anne ve bebeklerinin doğum öncesi ve sonrası, verilerini incelemişler. Annelerin doğum öncesi kan ve kalp hastalıkları verileri,  detaylı bir şekilde incelenmiş. Genetik bozukluğu olan bebekler, multipar gebelik sonucu doğan bebekler, çok zayıf ve kilolu olan anneler, çalışmaya alınmamış, çalışma kapsamından çıkarılmışlardır. Çalışmaya dahil edilen bebeklerden 811’nin kalbinde delik olduğu saptanmış.

811 çocuğun annelerinin kan şekerleri, hesaplanan tahmini gebelik başlangıcınsan 3-4 hafta öncesinden- gebeliğin 14üncü haftasına kadar, olan devrede, alınan kan şekerleri değerlendirmeye alınmış. 2292 ya da % 13 annenin, bu şekilde kan şekerleri değerleri saptanmış ve incelenmiş.

Sonuç olarak: Diyabetik olan gebeler, ve gebeliği sırasında, gebelik şekeri gelişen anneler çalışma dışında bırakıldığı zaman, gebelerin kan şekerlerinde her 10 mg /dl artması, bebeklerin kalbinin delik olma riskini % 8 oranında artırdığını bildirmişlerdir [1].

Gebeliğn erken devrelerinde annenin kan şekerinin yüksek olması sonucu bebeklerin kalbi delik olma riskinin yüksek olduğu bir çok çalışma ile de bildirilmiştir [2] [3].

O halde, hamilelerde, MODERN TIBBIN, önerdiği gibi 24’ünce haftaya kadar beklemek abesle iştigaldir.

Planlanan gebeliklerde, ya da gebeliğin öğrenildiği ilk günden itibaren, METABOLİK veriler incelenmeli ve gerekli her önlem alınmadır. En başta da, kilo, kan şekeri, D Vitamini, İYOT vs. gibi bir çok faktör gelmektedir.

TIP BİR SANATTIR.

TIP OBJESİ İNSAN OLAN TEK SANATTIR! İNSAN VÜCUDU ya da canlı organizma, bir okyanus gibidir, milyonlarca, milyarlarca değişkenliği aynı anda yaşayabilmektedir.

Yani, MODERN TIP, ALTERNATİF TIP diye bir TIP YOKTUR. Tamamem uydurmadır.

TIP sınıflara ayrılamaz! TEKTİR TEK! Hippokrat, Gallen ve İbni Sina’dan beri BİR TEK TIP vardır.

Yer yüzünde 8 milyar insan yaşamaktadır, ve 8 MİLYAR parmak izi vardır. 8 Milyar insana 12 beden t-şört giydirmeye çalışmak MODERN TIP mı oluyor.

Güldürmeyin adamı:

Kolesterol, mutlaka bu değerde olmalı, bel çevresi bilmem şu kadar olmalı, kan basıncı şu değerin üstüne çıkmamalı, her gün bilmem kaç bin adım atılmalı vs. önerilerin hepsi yapay yani sun’i rakamlardır, aldatmacadır. Milleti dellendirme, sağlıklı olan kişileri de hasta grubuna sokma amacıyla planlanmış ve düzenlenmiş tuzaklardır.

Bizim BÖYÜK METABOLİZMA VE DİYABET uzmanlarına duyurulur. Hala çıkmışlar, gebelikte bilmem kaçıncı haftada şeker yüklemesi yapılması şarttır diye mangalda kül bırakmamaktadırlar. Peki, BÖYÜK BİLİM ADAMLARIMIZ, 2-3 aylık bebeklerde neden şeker hastalığı ortaya çıkar, ya da 3 yaşında bir bebek neden şeker komasından kaybedilir, merak edip araştırmazlar.

Artık, bir çok bebek kalbi delik olarak doğuyor, 3 aylık bebeklere karaciğer nakli yapılması gerekiyor, ösofagusu ve barsakları gelişmemiş olarak dünyaya gelen bebeklere ameliyatlar yapılıyor, bebekler göz ve kulakları gelişmemiş olarak dünyaya geliyor.

Yanlış anlaşılmasın, bebeklerimize bu gibi hayat kurtarıcı girişimler tabii ki yapılmalı ve yapılacak.

Benim sorum şu: Bu sayılar her sene gittikçe de artıyor, peki MODERN TIP uyguladıklarını ifade eden, BÖYÜK bilim adamlarımız ne yapıyor?

Sanırım, MODERN TIBBIN gereği olarak KÖPRÜLERİMİZİ IŞIKLANDIRIYOR ve KÖPRÜLERİMİZİ  RENKLENDİRİYORLAR!

SONUÇ: HİÇ BİR CANLI ORGANİZMAYI, YAŞAYAN DÜŞÜNEN, AĞLAYAN SIZLAYAN, GÜLEN VARLIĞI SADECE RAKAMLARIN İÇİNE SIKIŞTIRAMAZSINIZ! MATEMATİKÇİ ÇOK GÜZEL İFADE ETMİŞ VALLAHİ !

Şeyh Edebali:

‘TOPRAK SAĞLAM OLMADIKÇA, EKTİĞİN HİÇ BİR TOHUM YEŞERMEZ’ der.

Histobiyokimyasal metabolik/hormonal/enzimatik/ruhsal bozuklukların nedenini araştırmak ve saptamak zorundayız.

Histobiyokimyasal metabolik/hormonal/enzimatik/ruhsal bozukluklar, ilaçların eksikliğinden ortaya çıkmıyor, ilaç yokluğundan gelişmiyor. Bu nedenle, ilaçlarla düzelemiyor, hayat boyu devam eder diyerek insanlar korkutulup, kandırılıyor!

Histobiyokimyasal metabolik/hormonal/enzimatik/ruhsal bozukluklar düzeltilmedikçe de hastalıklar devam ediyor, insanlar da bunu kabullenip duruyor. Ne yapsınlar EN BÖYÜK doktorlarımızı bu şekilde fetvalar verip duruyor, sürekli.

Aslından bu hastalıkların hiç biri GENETİK DE DEĞİLDİR, DÜZELEBİLİR, DÜZELTİLEBİLİR METABOLİK BOZUKUKLARDIR.  Yeter ki , nedenlerini bulup öğrenelim,  VE ÖNLEM ALALIM. HAYAT BOYU DEVAM etmeyecek, bozukluklar olduğunu kabul edelim [4] [5] [6] [7].

MAL SAHİBİ, MÜLK SAHİBİ
HANİ BUNUN İLK SAHİBİ
MAL DA YALAN, MÜLK DE YALAN
VAR BİRAZ DA SEN OLAYAN

Yunus Emre

[1]  Helle, e., Priest. JHigher blood sugar in early pregnancy raises baby’s heart-defect risk

https://med.stanford.edu/news/all-news/2017/12/higher-blood-sugar-in-early-pregnancy-raises-babys-heart-ri

[2] First Trimester Plasma Glucose Values in Women without Diabetes …

http://www.jpeds.com/article/S0022-3476(17)31457-9/fulltext

[3] Increases In Maternal Blood Sugar Raise Congenital Heart Defect …

Increases In Maternal Blood Sugar Raise Congenital Heart Defect Risk, Stanford Study Says

 

[4] Taubes G. WHY WE GET FAT: And What to do About IT. 2011.ISBN: 078-0-307-47425-4.

[5] Hyman M. THE BLOOD SUGAR SOLUTION.2012. ISBN: 978 1 444 76056 9

[6] Groves B. TRICK AND TREAT.  How ‘healthy eating’ is making us ill.2011. ISBN:978-1-905140-22-0.

[7] Davis W. WHEAT BELLY. Lose the wheat, löse the weight, and find your path back to health. 2011. ISBN: 978-1-60961-154-5.

 

 

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Nadir dedi ki:

    Karatay Hocam elinize sağlık, ışıkçılara iyi bir ders vermişsiniz.

  2. Aile hekimi dedi ki:

    Metabolizma ve jinekoloji dünyasının Canan Hocaya itiraz etmelerinin, suç duyurusunda bulunmalarının altında yatan nedenin gebelerin ve çocukların sağlığı olduğunu sanmıyorum.

    Onlar itibarlarının sarsılmasının verdiği şaşkınlık içindeler, emin olun bu böyle.

  3. meral dedi ki:

    Ailehekimi kimse adını yazmamış ama çok doğru bir şey yazmış. Karataya çemkirenlerin derdi gerçekten insan sağlığı falan değil, rezil oldukları için agresifler.

  4. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    MODERN TIP sahip olduğu imkanlarla her gün birçok insana teşhis koyuyor, dertlere çare olmaya çalışıyor. Hastalara laboratuvar bulgularıyla yön verilip ilaçlarla tedavi yoluna gidiliyor. Koruyucu ve önleyici hekimliğin yüzüne bile bakılmıyor. MODERN TIP teşhis ve tedavi yöntemleri uygulamaya devam ederken, aykırı seslere hiç tahammül edemiyor.

    En güncel örnek Canan hocanın gebelikte şeker yükleme testi yapılmasını eleştirmesi ya da gebelerin diyabet olmasalar da kan şeker seviyelerini beslenmelerine dikkat ederek yükseltmemelerini söylemesi.

    Profesör Karatay diyor ki :
    “İnsülin öyle bir hormondur ki ŞEKERİ İNDİRİR ama şunlara sebep olur:
    Damarları büzüştürür.
    Kanı pıhtılaştırır.
    Böbreküstü bezinden adrenalin salgılaması yapar, tansiyonu yükseltir, felce sebep olur.”

    Yani diyor ki Siz ölçümlerde şekerim normal çıktı diye sevineceksiniz.
    Ancak kan glikoz düzeyiniz ölçümlerde normal çıksa bile Gİ yüksek besinler yediğiniz için kan şekeriniz fazla yükselecek buna karşılık yüksek insülin salınımı olacak, bu fazla insülin hormonu da şekerinizi düşürecek ama vücudunuzda inflamasyonun başlamasına sebep olacaktır.
    Bu yüzden gebelik süresince (ve tabii ki yaşam boyu) kan şekerinizi yükseltecek gıdalardan kaçınmalısınız diyor.
    MODERN TIP Profesör Karatay’ın bu tespitini dikkate almıyor, görmezden geliyor. Kaybeden kim?

  5. Melike dedi ki:

    Lütfen şuna modern tıp falan demeyelim bilmeyen de iyi bir şey sanıyor. Buna ilaç firmaları tıbbı demek gerekir veya endüstriyel tıp!

  6. Ahmet Suat dedi ki:

    Diyabet uzmanlarından ses yok, onlar anca suç duyurusunda bulunmayı iyi bilirler

  7. Vatan TAŞ dedi ki:

    “Yani diyor ki Siz ölçümlerde şekerim normal çıktı diye sevineceksiniz.
    Ancak kan glikoz düzeyiniz ölçümlerde normal çıksa bile Gİ yüksek besinler yediğiniz için kan şekeriniz fazla yükselecek buna karşılık yüksek insülin salınımı olacak, bu fazla insülin hormonu da şekerinizi düşürecek ama vücudunuzda inflamasyonun başlamasına sebep olacaktır.
    Bu yüzden gebelik süresince (ve tabii ki yaşam boyu) kan şekerinizi yükseltecek gıdalardan kaçınmalısınız diyor.
    MODERN TIP Profesör Karatay’ın bu tespitini dikkate almıyor, görmezden geliyor. Kaybeden kim?”

    Yanlış soru asil soru “kaybeden kim değil” Kazanan kim???!!!

Siz de yorumunuzu paylaşın: