GRİP AŞISINDAN FAYDA GÖRMEYEN AMERİKALILAR ÇAREYİ PORTAKAL SUYUNDA ARIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dünyanın en çok grip aşısı yapılan ülkesi USA bu sene de gripten kırılıyor, Amerikalılar 2009 domuz gribi pandemisinden sonraki en büyük salgını yaşıyorlar (1).

Geçtiğimiz günlerde aşının en fazla yüzde 17 etkili olabileceği açıklanmıştı ki bu kibarca “aşı hiçbir işe yaramıyor” manasına geliyordu.

Hastanelerin dolup taşmasından “gribi önlediği” iddiasıyla her ateşi çıkana, uçana kaçana yazılan Tamiflu’ nun da hiçbir koruyuculuğunun olmadığı anlaşılıyor.

Wall Street Journal’ in haberine göre, CDC ne derse aynısını uygulayan ama gripten başlarını kaldıramayan Amerikalılar çareyi portakal suyuna sarılmakta bulmuşlar.

Portakal suyu satışları beş seneden beri ilk defa zirve yapmış ve son bir ayda yüzde 0.9 artarak 38.7 milyon galona ulaşmış (2).  

Portakal suyunda neler var?

Amerikalıların bizi gripten korur diye saldırdıkları portakal suyunun dünyanın en sağlıksız içeceklerinden biri olduğunu söylememe gerek var mı bilmem.

12 onsluk bir kutu portakal suyunda 153 kalori, 27 gram şeker ve 34 gram karbonhidrat var diyeyim siz anlayın (3).

Amerikalılar bu şekerli suya saldıracaklarına “Grip aşısı yerine burunlarını su ile yıkamalarını tavsiye eden” Dr. Jim McVay’ i dinleseler daha iyi yaparlardı (4).

Ben sevgili Amerikalılara grip aşısının üzerine “bir bardak soğuk su içmelerini” tavsiye ediyorum, rahatlayacaklarından şüphem yok.

Gelelim neticeye

Allah hiçbir milleti milyonlarca dolarlarını grip aşısına ve grip ilaçlarına kaptıran ama başları hastalıktan kurtulmayan, portakal suyundan medet uman Amerikalıların durumuna düşürmesin.

Kaynaklar:

1. https://www.nbcnews.com/health/health-care/flu-season-hitting-its-peak-cdc-says-n837201

2. https://www.wsj.com/articles/flu-fears-halt-a-long-decline-in-orange-juice-sales-1518181200

3. https://www.businessinsider.sg/flu-season-boosts-orange-juice-sales-2018-2/

4. http://www.al.com/news/index.ssf/2016/09/flumist_like_spraying_water_up.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Fehmi Kurtoğlu dedi ki:

    Allahın sopası yok ki hocam, alma mahzunun ahını çıkar aheste aheste aheste…

  2. Mustafa dedi ki:

    Amerikan tıbbı hayranı doktorlarımız artık bundan sonra grip aşısı yerine portakal suyu önerseler daha doğru bir iş yapmış olular.

Siz de yorumunuzu paylaşın: