ERKEK MİLLETİNİN BAŞINI YAKAN ARAŞTIRMA

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Temizlik işlerinde çalışan veya temizlik ürünlerini düzenli olarak kullanan kadınların akciğer fonksiyonlarında bu işlerle uğraşmayan kadınlara göre daha fazla azalma olduğu bildirildi.

Araştırma Norveç’ de Bergen Üniversitesi uzmanları tarafından European Community Respiratory Health Survey kapsamındaki 6.235 kişiye ait veriler üzerinde gerçekleştirildi.

Ortalama yaşları 34 olan katılımcılar 20 seneden fazla süre takip edildi.

 

house clening man ile ilgili görsel sonucu

Analizlerde bir saniyede zorla çıkarılabilen hava hacmini gösteren FEV1 nin temizlik işleriyle uğraşmayan kadınlara göre evde temizlik yapan kadınlarda 3.6 ml/sene, temizlik işinde çalışanlarda ise 3.9 ml/sene daha hızlı azaldığı tespit edildi.

Bir kişinin nefes vererek zorla çıkarabildiği hava hacmini gösteren FVC değerinin de evde temizlik yapan kadınlarda 4.3m/sene ve temizlik işlerinde çalışanlarda 7.1ml/sene daha hızlı azaldığı belirlendi.

Erkeklerde bu değerlerde temizlik işleriyle uğraşmayanlara göre bir farklılık bulunmadı.

Hesaplamalarda sigara içilmesi, vücut kitle endeksi ve eğitim düzeyi gibi bu değerleri etkileyebilecek değerler dikkate alındı.

Bu sonuçlar, temizlik işlerinde çalışan kadınlarda meydana gelen azalmaların günde bir paket sigara içilmesinin yarattığı zarar kadar olduğunu gösteriyor.

men house cleaning ile ilgili görsel sonucu

Uzmanlar bu azalmaları temizlik ürünlerindeki solunan kimyasalların solunum yolları mukozasını tahriş etmesine ve bu tahrişin zamanla bronşlarda kalıcı hasar yapmasına bağlıyorlar.

Araştırmaya göre astım temizlikle uğraşmayan kadınlarda yüzde 9.6, evde temizlik yapanlarda yüzde 12.3 ve temizlik işinde çalışanlarda yüzde 13.7 oranında görülüyor.

Gelelim neticeye

BİR: Temizlik işleriyle uğraşan kadınların akciğer fonksiyonlarının daha hızlı bozulduğunu, erkeklerin ise olumsuz etkilenmediklerini gösteren bu araştırmanın altında feministler olabilir.

İKİ: Bu araştırmanın çerçeveletilip her genç kızın çeyizine konması gerekir.

ÜÇ: Bu araştırmadan sonra temizlik işleri biliniz ki artık bir erkek milleti faaliyeti olmaya mahkûmdur.

Kaynak: http://www.thoracic.org/about/newsroom/press-releases/resources/women-cleaners-lung-function.pdf

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Enver dedi ki:

    Araştırmaya gerek yok sayın hocam, hanım çalışıyor hatta benden çok çalışıyor ve daha çok da kazanıyor ve dolayısıyla da evde her türlü temizlik işlerinden sorumlu olan benim.

  2. Davut dedi ki:

    Ölsem elimi sürmem temizlik işlerine, temizlik kadın işidir.

  3. Araştırma sonucuna hayret ettim, bir yanlışlık olmalı. Kimyasal madde solumanın cinsiyetle ne ilgisi olabilir.
    Bir de beyefendiler kendinize gelin. Ne demek temizlik kadın işi ne demek ölsem temizlik yapmam bunar boş sözler. yerine göre temizliği kadın da yapar erkek de. Bunun cinsiyetle bir ilgisi yoktur. A

Siz de yorumunuzu paylaşın: