CDC’ YE TARTIŞMALI BAŞKAN YAKIŞIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Tavsiye ve uyarıları tıp âlemi tarafından ”emir” kabul edilen CDC’ nin (Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi) Başkanı Brenda Fitzgerald, ilaç ve tütün şirketlerinden hisse senedi aldığının ortaya çıkması üzerine bir ay önce istifa etmek zorunda kalmıştı.

USA’ NIN Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanı Alex Azar, bugün CDC’ nin başına Maryland Üniversitesi’ nde virolog yani virüs uzmanı olan Robert Redfield’ in atandığı açıkladı.

Redfield, AIDS ve hepatit C konusunda yaptığı araştırmalarla tanınıyor ama Amerikan medyasında yer alan haberlere göre Redfield de kendinden önceki başkan gibi tartışmalı biri.

Redfield, 1993’ de AIDS aşısı ile ilgili verileri maniple etmekle suçlandı, Senato ve Ordu tarafından sorgulandı ve daha sonra temize çıktı ama buna rağmen hakkındaki şüpheler bitmedi.

Redfield’ in Amerikan Ordusu’nda zorunlu HIV taraması tavsiyesi ve birkaç ay içinde ölümlere yol açan HIV aşısı da çok tartışıldı.

Kısa adı CISPI olan kamu yararına çalışan kuruluş da yeni başkanın halk sağlığı konusunda yeterli bilgi ve tecrübesi olmadığı için atamanın durdurulmasını istiyor.

Gelelim neticeye

BİR: Halk sağlığını korumak ve hastalıkları önlemekle görevli olan CDC’ nin geçmiş senelerde endüstrinin menfaatlerini gözeten, halk sağlığını hiçe sayan birçok kararı var ve yeni başkan da buna yeni örnekler sağlayacak gibi görünüyor.

İKİ: Redfield bana göre sicili temiz, dürüst bir bilim adamı bulmanın neredeyse imkânsız olduğu Amerika’ da CDC için uygun bir isimdir, CDC’ ye yakışır.

ÜÇ:CDC’ den bize ne, Amerikalılar düşünsün” demeyin, çünkü onun kararları, uyarı ve tavsiyeleri bizimki de dâhil tüm dünya tıbbı tarafından Allah’ ın emri muamelesi görüyor.

Allah yardımcımız olsun.                                

Kaynaklar:

https://www.cbsnews.com/news/aids-researcher-robert-r-redford-selected-as-cdc-director/

https://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2018/03/21/longtime-aids-researcher-robert-redfield-picked-to-lead-cdc/

http://www.techtimes.com/articles/223477/20180322/veteran-aids-researcher-robert-redfield-appointed-as-cdc-head-amid-protests-of-misconduct.htm

http://time.com/5211143/robert-redfield-cdc-director/

***

EK 1 (23.10.2022): Bana seni fonlayanları söyle senin kim olduğunu söyleyeyim”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1584083218059644928?s=20&t=ag3UmnyS0x_L__kBJWJ54w

***

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Emir dedi ki:

    Ben bu şahsın tipini de sakalını da beğenmedim.

  2. Ali Baba dedi ki:

    Hocam sana epice malzeme çıkar bu adamdan, öyle gözüküyor.

  3. Kayhan dedi ki:

    Amerikanın başkanı Trump’ un yaptıklarına bakıldığında bu adam onun yanında pirüpak kalır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: