AÇLIK SİNİRİNİN DONDURULMASI KİLO VERMEYİ SAĞLIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi uzmanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada açlık sinirinin dondurulmasının kilo vermeye etkisi incelendi.

Tıptaki adı posterior vagal trunk olan açlık siniri, bilgisayarlı tomografi kılavuzluğunda küçük bir cerrahi girişimle hastanın sırtından sokulan bir prob vasıtasıyla iki dakika süreyle donduruldu.

8’ i kadın olan 10 hasta yapılan müdahaleden sonra prob çıkarıldı, küçük bir bandaj konarak katılımcılar evlerine gönderildi.

Denekler 7, 45 ve 90 gün sonra görüldü, işlemin yüzde 100 başarılı olduğu, hiçbir komplikasyon gelişmediği belirlendi.

Bu faz I çalışması, müdahalenim etkinliğini belirlemek için yapılmış olmamakla beraber, katılımcıların ortalama olarak 3.6 kilo kaybettikleri, vücut kitle endeksinin de yüzde 13.9 azaldığı tespit edildi.

Araştırmacılar faz II çalışmasında kontrol grubu da oluşturarak açlık sinirini dondurmanın etkinliğini belirlemeye çalışacak.

Henüz bir dergide yayınlanmayan bu çalışma Society for Interventional Radiology Conference’ de sunuldu.

Gelelim neticeye

BİR: Böyle bir işlemin gerçekten iştahı azaltıp azaltmayacağı, bunun kilo vermeye ne derecede etkisi olacağı, kilo vermenin kalıcılığı ve riskleri henüz belli değil.

İKİ: Obezite cerrahları ve diyetisyenlerim basit bir müdahale ile kilo vermeyi sağlayacak bir yöntemden zerre kadar hoşlanacaklarını sanmıyorum.

ÜÇ: Her tıp dalının nemalandığı obezlerden radyologların da kendilerine iş çıkaracakları kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Kaynak: http://abcnews.go.com/Health/freezing-hunger-nerve-weight-loss/story?id=53912867

Siz de yorumunuzu paylaşın: