MARANKİ’ NİN BU ÜLKEYE ÇOK BÜYÜK HİZMETLERİ DE VAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Akit tv’ deki konuşmasında “iç savaş tehdidi” yaptığı iddia edilen Ahmet Maranki hakkında medyamızın mümtaz yazarları da görüşlerini açıkladılar.

Maranki’ nin ne olduğunu yeni fark eden, bildiği halde susan gazeteciler 

Ahmet Hakan diyor ki (1):

“EKRANLARDA şifalı ot pazarlamakla meşhur Ahmet Maranki denilen madrabaz, pembe ceketiyle Akit TV’ye çıkıp korkunç bir iç savaş tellallığında bulundu.”

Ey Ahmet Hakan, iyi de senin gazeten Maranki ile “Bitkiler’den Gelen Şifa”  diye günlerce süren yazı dizisi yaparken aklın neredeydi?

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu şunları yazmıştı (2):

Hocam işte gel bunları Kelebek’te anlat bize” dedik… Kelebek 2’yi çıkarmaya başladık, gel orada okurlara şifalı yemek tariflerini ve senin mucizevi kürlerini anlat” diye ısrarcı olduk… Yeni tanıdım ama hemen anladım Maranki Hoca’yı ikna etmek kolay değil… İçine sinecek, önce kafasına yatacak yaptığı iş… Yoksa parayla pulla ikna olmaz… Saatler sürdü sohbetimiz, o anlattı biz dinledik, Maranki Hoca’yı yakalamışken kafama takılan her şeyi sordum… Sonunda Kelebek kafasına yattı, “Olur” dedi, sonra da Kozmik Yaşam Merkezi’nin girişinde benimle bu pozu verdi… Müjdeyi veriyorum: Yarından itibaren Kelebek 2’de yazılarına başlıyor Prof. Dr. Ahmet Maranki…”

“İç savaş tellağı” dediğin şey suç olabilir veya olmaz bilemem ama bunun madrabazlıkla bir alâkası yok.

Demek ki bu adamın madrabaz olduğunu evvelden de biliyordun.

Peki, biliyordun da neden bugüne kadar yazmadın, neden bugüne kadar bekledin?

Herkes tıp doktoru zannediyordu

Külyutmaz gazetecilerden Fatih Altaylı diyor ki (3):

Çünkü Prof. Dr. Ahmet Maranki’yi herkes tıp doktoru zannediyordu. Adamın aslında “Tütün Eksperleri Yüksekokulu” mezunu olduğunu, sonrasında İstanbul Üniversitesi’nde mühendislik okuduğunu, doktorluğunun “tıp”la ilgisinin bulunmadığını kimse bilmiyordu. Ve tütün eksperi ve mühendis Ahmet Maranki, yıllardır ekranlarda Türk halkına “tıp bilgileri” aktarıyor, “beslenme” ve “bitkisel tedavi” öğütleri veriyordu. Ahmet Maranki dediğiniz böyle biridir. Bu anlattıklarımdan nasıl biriyle karşı karşıya olduğunuzu anlayın.”

Aynı durum Altaylı için de geçerli. Neden bu müthiş bilgileri bugüne kadar yazmadı acaba?

Kendi programına davet etmemiş, iyi güzel de Habertürk’ te sayısız programa çıkan Maranki için neden yöneticileri uyarmadı, neden suskun kaldı?

Üstelik de tıp doktoru olmadığını kimse bilmiyordu lafı tamamen yanlış, halk içinde bilmeyenler elbette vardı ve hâlâ da var olabilir ama medyadan herkes bunu ilk günden biliyordu.

Çokbilmiş gazeteci de yeni uyanıyor

Çok bilmiş Nagehan Alçı diyor ki (4):

Biz medya mensupları, yıllardır ekranlarda boy gösteren, kendini bitki uzmanı diye pazarlayan, her şeyin önüne “kozmik” lafını yapıştıran, önüne gelene “çok faydalı” diyerek kaya tuzlarını yalatan bu adama reyting uğruna “gel gel” yapmadık mı? Hangimiz “Söyledikleri doğru mu? Kimdir bu insan?” diye sorguladık?

Bırakın sorgulamayı, televizyon sabah kuşakları onu kapma yarışına girdiler yıllarca. Her dediği otu kaynattılar, her söylediğini hayretler içerisinde dinlediler ve maalesef milyonlarca insana da abuk sabuk şeyleri aldırttılar, evlerinde kaynattırıp içirttiler!”

Nagehan, hiç değilse yaptığı hatayı kabul ediyor, medyayı eleştiriyor ama bunları yeni anlamak ve şimdi dile getirmek “çokbilmiş” bir gazeteciye yakışıyor mu?

Ece Üner‘ in Habertürk’ te Taşlarla terapi nasıl uygulanır, Ahmet Maranki Haberturk Kanalında Yaza Yönelik Kürleri Anlatıyor gibi Maranki’ yi parlatan birçok programını hatırlıyorum (5, 6).

Daha birkaç ay önce Habertürk’ te Oylum Talu’ ya “kayatuzu yalattığını” görmedi mi, duymadı mı?

Maranki bu memlekete çok büyük hizmetler yapmıştır

Ben Maranki olayına çok farklı bir yerden bakıyorum ve onun bir takım hataları ve suçları yanında bu memlekete çok büyük hizmetler de yaptığını düşünüyorum.

Yiğidi öldürelim ama hakkını da verelim:

BİR: Bazıları tabip bazıları mütetabbip kişilerin de ot-çöp-sap-saman işine girmesine öncü olmuş ve onların da ciddi paralar kazanmasını sağlamıştır.

İKİ: Memleketin işe yaramayan ot-çöp-sap-samanının değer kazanmasına vesile olmuştur.

ÜÇ: Ot-çöp-sap-saman sayesinde ciddi bir istihdam yaratmış ve bundan en azından yüzlerce kişiye ekmek kapısı açılmıştır.

DÖRT: Milyarlık aletlerde tetkik yaptırıp, profesör unvanlı hocalara binlerce lira bayılan hastaların (!) ilaç yerine ot-çöp-sap-saman kullanmalarını sağlayarak modern tıbba iyi bir ders vermiştir.

BEŞ: Reklâm piyasasına iş çıkarmış, vergi vermiş, istihdam ve katma değer yaratmıştır.

ALTI: Ot-çöp-sap-saman-püskülden yüzlerce bitkisel ilaç üreterek bugüne kadar kendilerinin icat ettiği tek bir ürünleri bile olmayan eczacılık fakültelerinin farmakognozi bölümlerine örnek olmuştur.

YEDİ: İnsanların ilaç yerine ot-çöp-sap-saman içmelerini sağlayarak hem devletin hem kişilerin bütçelerine önemli katkı yapmış, ithal ıvır-zıvıra giden dövizi azaltmış, cari açığın kapanmasına Zerrab gibi yardımcı olmuştur.

SEKİZ: Hiçbir işe yaramadıkları biline biline yazılan ilaçların tüketiminin azalmasını sağlayarak ilaç israfının önlenmesinde önemli rol oynamıştır.

DOKUZ: Ot-çöp-sap-saman işe yaramasa bile hiç değilse ilaçlar kadar toksik olmadığı için binlerce insanı ilaç yan etkilerinden hatta ölümlerden korumuştur.

ON: Modern tıp ulemasına ‘ömür boyu ilaç kullanılmasını şart koştuğu şikâyet ve hastalıkların otla-çöple geçtiğini’ göstererek iyi bir ders vermiştir.

ON BİR: Diğer benzersiz girişimci Jet Fadıl gibi olmayan ev ve arabalar değil, yoktan elle tutulan gerçek ürünler yaratarak çok iyi para kazanılabileceğini göstermiş ve ekonomi dünyasına ve gençlere müthiş bir girişimci örneği olmuştur.

ON İKİ: Ot-çöp-sap-saman-püskülle yetinmemiş beş para etmez taşları da değerli kılmıştır.

ON ÜÇ: Kozmik çalışmalarıyla da dünya astronomi bilmine müthiş katkılarda bulunmuştur.

Daha ne olsun!

Aksini iddia eden varsa buyursun.

Gelelim neticeye

Ben Maranki’ nin bu ot-çöp-sap-saman-dal-püskül işlerinde esas suçlunun, onu gazete ve televizyonların başköşesinde ağırlayan medya, tüm bunlara ses çıkarmayan akademi dünyası, RTÜK ile Sağlık ve Gıda-Tarım Bakanlıkları oldukları kanaatindeyim.

Kaynaklar:

1. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/yok-mu-ahmet-maranki-denilen-madrabazi-gozaltina-aldiracak-savci-40847497

2. http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/magazin/marankinin-tavsiyelerini-kelebek-2de-kacirmayin-40057885

3. http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/1985716-ayinesi-isidir-marankinin

4. http://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/1985710-maranki-konusunda-medyanin-yatacak-yeri-yok

5. https://www.dailymotion.com/video/xgkt3m

6. https://www.youtube.com/watch?v=BxKQTjtQNE4&t=18s

***

Yazı için 13 yorum yapılmış:

  1. Orhan Kemal dedi ki:

    Muazzam ve muhteşem fevkaladenin fevkinde bir mizah yazısı. Bakalım mümyaz yazarlar bu ironiyi ne zaman anlayacaklar.

  2. Erdoğan E dedi ki:

    Gerçekten de çok haklısınız hocam. Üçü de inandırıcı değil. Üçü de hikaye anlatıyor. Hadi oradan be.

  3. Behçet Nacar dedi ki:

    Maranki hocamın adı uzay mekiğine yaraşır

  4. Osman dedi ki:

    Bunlar yillardir ekranlarda. Etrafimiza da anlata anlata dilimizde tuy bitti. Bunlar ot cop tuccari.. Tip doktoru degil. Ustelik her yerde cv si var. Tipla alakasi yok. Bildigim muhendislik te okumamis. Iktisat ile ilgili bir sey okumus.. Gazeteciligin ilk kurali sorgulamaktir. Siz bu adami cagirirken cv sine bakmadiniz mi? her hastalik hakkinda bu kadar konusma yetkisi ancak o dallarda uzman doktorlar tarafindan yapilmali. Ama ahmet hoca da hakli. Maalesef ise yaramayan ilaclardan millet biktigi icin bu tipler prim yapiyor

  5. Nurhan dedi ki:

    Bu marankiyi başımıza tebelleş eden iki kişiden biri Seda Sayan diğeri de saba Tümerdir. herkes bilsin

  6. Agah Bilen dedi ki:

    Bu Maranki değil müthiş zekice kaleme alınmış bir medya ve modern tıp eleştirisi. Hocam 12′ den vurmuş!

  7. Adnan Arda dedi ki:

    Hakikaten etkileyici bir analiz ama bence burada eleştirilmeyen bir kesim yok.

  8. Esin Sağlam dedi ki:

    Bu adamı medya yarattı, zamanında herkes tepe tepe kullandı şimdi utanmadan saldırıyorlar. neymiş, sahtekarmış, neymiş madrabazmış, neymiş kayatuzu yalatıyormuş. Bunları o zaman söyleseydiniz yazsaydınız değeri olurdu. Adamın işi bitti herkes vurmaya başladı. Asıl suçlu Maranki değil medyadır ve tabii diğerleri de. Çok iyi tespit etmişsiniz.

  9. Kubilay Deniz dedi ki:

    Sayın hocam, sizin mümtaz şahsiyetlerden tık yok galiba. Çıkacağını da sanmam, ormana gömdüğünüz hançeri çıkarıp gazetecilerin kalbine saplamışsınız sanki.

  10. yakup sivri dedi ki:

    Hocam ağzınıza,elinize ,kaleminize sağlık…

  11. Kaya Aksoy dedi ki:

    Bu yazıyı facebook ve başka yerlerde de gördüm, altta yer alan yorumlarda hocayı Maranki’ yi övdüğü için şiddetle eleştirenler var. Bu yazı bir övgü değil yergi yazısıdır ve ironik bir yazıdır. Hoca da ironinin dibine vuran bir adamdır. Burada Maranki üzerinden medya tıp RTÜK üniversiteler ve bakanlıklar eleştiriliyor. Lütfen dikkatle okuyalım, anlamadan yorum yapmayalım.

  12. CENK PALA:
    Hocam, bir insanı toptancı yaklaşımlar ile şeytanlaştırmak doğru değil. Mutlaka yararlı işler ve doğru bilgiler de sözkonusu. Ancak, bu şahıs çok yüksek ücretlerle hasta kabulu yapıyor, bitkisel ürünleri hastaya bizzat satarak tedavi (!) ediyor. Medya maymunları, işine yaradığı sürece en pespaye kişiyi bile allayıp pullayıp halka pazarlar ve bundan zerre utanmaz. Mühim olan bu gibi sahte hekimlik yapanların gerçek yüzlerini hiç unutmamak.
    Ayrıca bu gibi Prof titrli insanların hakim güce, ilaç endüstrisine veya beslendiği sektöre yalakalık için gerçekleri eğip büktüğünü gördüğümde utanç duyduğumu belirtmeliyim.

  13. Ismail Karaçam Vallahi hocam yaranki ile ilgili çoğu yerde vs işlerde sizde üfürmüşsünüz kusura bakmayın ;
    1) Maranki nin otları Püskülleri bitkisel hapları ….
    Açıklama: Saraçoğlu dahil bir kaç firma tarafından üretilir veeeee sadece plastik ambalaj veeee markaları farklıdır içindekileri Maranki Saraçoğlu üretmez. Öyle bir tesisleri yok. Madrabaz pazarlamacılar bunlar
    2) Nagehan alçı kanal d de Maranki ile program yaptı. Tutmadı yayından kalktı
    3) istihdami yok. Üsküdar Fatih Kastamonu Şubesi var toplasan 20 kişi etmez lakin her vergi barışından yararlanır sermaye artırır maçayi kurtarır
    4) Maranki nin yanında çalışip işten atılan ayrılan kimse hakkını kolay kolay alamaz… mesela Çağlayan 3. Iş. .. 2. İş… 23. İş mahkemelerinde işçileri ile davalar 3 yılı geçkin sürer
    5) Detox muhabbeti var ki evlere şenlik. … Sağlık Bakanlığıı bile ters köşeye yatırır… detox dediği şeyle insanların bağırsak Florasıni cin çarpmışa çevirir dahada ihya etmez..
    ….
    Yazzzz yaz bitmez sayın hocam vallahi şok oldum bu yazıyla. … yani be demek istiyorsunuz akıllı ol bir kazıkta sen at.. aptala tahammülüm yok diyen kabalist tüccar gibi mi dusunuyorsunuz desem… vallahi öyle olsanız bile kabul edemem sizi… vesselâm.. sözüm meclisten dışarı… ????????

    Not: alkali yaşam kitabı ile ilgili olarak İstanbul fikri sinai haklar msh.de çalıntı davası iki yıldır sürüyor … ?
    Fetos la ilgili şikayetler sonuçlanmadi bile. Devlet tek Maranki ile uğraşsa… Marankinin çalıştırdiginin üç katı personele ihtiyacı var diyorlar ?

    Şifalı bitkiler ve taşlar kitabından intihal yedi ceza aldi… pesss

Siz de yorumunuzu paylaşın: