25 SENELİK ÖKSÜRÜK İLAÇSIZ NASIL DÜZELDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

71 yaşındaki adam 25 seneden beri öksürüyordu ve 3 senedir de öksürükleri daha da artmış ve şiddetlenmişti.

Göğüs hastalıkları, gastro-enterelog, alerji ve immünoloji uzmanı gitmediği doktor kalmamıştı, standart tedavilerden hiçbirinin bir faydası olmamıştı.

Kortizon da sayısız alerji ve ant-enflamatuar ilaç da uzun vadede tesir etmemişti.

Hasta çareyi alternati tıpta aramaya karar verdi.

AİRWAY CELLS ile ilgili görsel sonucu

Cleveland Klinik Fonksiyonel Tıp bölümünde Nate Bergman, beslenme ve düşük riskli detoks yöntemleri dâhil bir dizi hayat tarzı değişiklikleri tavsiyesinde bulundu.

6 hafta içinde hastanın öksürüğünde kendi ifadesine göre yüzde 75 azalma oldu.

Öksürük bir sene sonra yüzde 85 azalmıştı ve hasta aynı zamanda kilo vermiş, tansiyonu ve HbA1c seviyeleri de normale gelmişti.

Tansiyon haplarını azalttı, diyabet ve gut için kullandığı birçok ilacı da hepten kesti.

Fonksiyonel tıp takibinden çıktıktan sonra da öksürükleri ve HbA1c seviyelerindeki düzelme sürdü.

Bu fonksiyonel tıp başarı hikâyesi BMJ’ de yayınlandı.

Fonksiyonel tıp uygulayıcıları diyet ev hayat tarzı faktörlerinin kronik hastalıkların tedavisinde çok önemli bir yeri olduğuna ve hastalığın belirtilerinin değil kökünden tedavisine inanırlar.

Hastanın hikâyesi

Hasta daha önce sigara içmişti ve uzay endüstrisinde 20 sene çalışmıştı; bu ortamda di-metil-etil-amin ve tri-etil-amin gibi solunum yollarında tahriş yapan ve solunum fonksiyonlarını azaltan kimyasallara maruz kalmıştı.

Seneler sonra vücudu bu tür kimyasallardan tam olarak arındırmak tabii ki mümkün değildi ama böbrek, karaciğer ve lenfatik sistem gibi detoks organlarının daha etkili çalışması sağlanabilirdi.

Bir anti-enflamatuar, düşük glisemik endeksli beslenme temel tedavi yöntemleriydi.

Hasta, mısır, süt ürünleri, glüten gibi bazı yiyeceklerin vücutta şişme ve uyuşukluğa yol açtığının farkındaydı.

Bu yiyecekler ve diğer enflamatuar yüklerin ortadan kaldırılmasıyla vücudun kendini temizlemesi mümkün olabilecekti.

Hastadan termal temizlik için her gün kuru bir saunada 30-60 dakika oturması, aerobik egzersiz yapması, günde 3-4 litre su içmesi ve besin destekleri alması istendi.

Senelerdir hiçbir tedavi ile geçmeyen öksürük

Senelerdir hiçbir tedavi ile geçmeyen veya sadece geçici iyilik sağlanabilen bu tür vakalarla ben de çok sık karşılaşıyorum.

Bu hastalara yaklaşımımın temelini bu makalede de dile getirildiği gibi hayat tarzı ve özellikle de beslenme yanlışlarının düzeltilmesi oluşturuyor.

BİR: Bu tür hastalarda ayrıntılı solunum alerji testi yapılması çok önemli, bu sayede çok önemli ipuçları elde edilebilir.

Alerji testleriyle tespit edilmesi mümkün olmayan her türlü kozmetik, kişisel bakım ürünü, ev temizlik maddeleri, sigara, hava kirliliği gibi irritanlardan uzak kalınması da elzemdir.

İKİ: Besin entolerans testlerini ise kesinlikle gereksiz ve hatta tam aksine sağlıklı gıdaların diyetten çıkarılmasına da sebep olabileceği için zararlı buluyorum.

Yapılması gereken, her türlü işlenmiş un ve şeker ile paketlenmiş yiyecek ve içeceklerden uzak durulmasıdır.

ÜÇ: Bazı gıdaların öksürüğü tetiklemesi elbette mümkündür ama gıda entolerans testleri bunu göstermez. Doğrusu hastaların yiyip içtiklerine dikkat ederek “dokunan” gıdayı kendilerinin tespit etmesidir.

Katılmadığım hususlar

BİR: Tam tahıl ürünlerinin aşırıya kaçmadan tüketilmesinde sakınca görmüyorum, tabii bu durum Çölyak ve “gerçek” glüten hassasiyeti olan hastalar için geçerli değildir.

Keskin bir tahıl ve glüten düşmanı değilim. İşlenmiş ve katkı maddeleri ilave edilmiş tahıllara ve bunlardan yapılan yiyeceklere karşıyım.

Sütün süt olarak değil, mayalandıktan sonra yoğurt, ayran, kefir, peynir şeklinde tüketilmesi daha doğrudur.

İKİ: Egzersize tabii ki evet lâkin ağır sporlara veya spor salonlarına gitmeyi, kan ter içinde deli danalar gibi koşmayı, zıplamayı, hoplamayı doğru bulmam.

En iyi egzersizler tempolu yürüme ve imkân varsa denizde yüzmektir.

Her gün sabah akşam en azından 15-20 dakika eskiden kültür-fizik dediğimiz vücudun tüm kas ve eklemlerini çalıştıran hareketler mutlaka hayatımızın akışı içine sindirilmiş olmalıdır.

ÜÇ: Saunayı da pratik bulmam ve de bunun da ötesinde hiç tavsiye etmem, hatta zararlı da bulurum.

Gelelim neticeye

BİR: Adam gibi beslenme ve sağlıklı hayat tarzı sadece bu tür bronşit vakalarında değil obeziteden hipertansiyona kalp hastalıklarından kansere osteoporozdan depresyona kadar tüm kronik hastalıkların hem önlenmesini hem de tedavisini sağlar.

İKİ: Sadece ilaç vererek hiçbir hastalık tedavi edilemez, sadece hastalık belirtileri geçici bir süre baskılanmış olur, hastalık alttan alta ilerlemeye de devam eder.  

ÜÇ: Modern tıbbın her belirti veya hastalığın ancak ilaçlarla tedavi edilebileceği saplantısından kurtulması şart ama bunun için evvel emirde endüstrinin tahakkümünde kurtulması gerekiyor.

Kaynak: http://casereports.bmj.com/content/2018/bcr-2017-223685.abstract

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. ahmet gökçe dedi ki:

    Soğuk içmemek yememek 1. koşul. Yorucu hareketler yapmamak 2. koşul.

  2. Beyza Akın dedi ki:

    Annem de 2 yıldır öksürüyordu, sayısız filim tomografi tahlil test yapıldı hatta ciğerlere kamera ile inildi bakıldı hiçbirinden bir şey çıkmadı çuvalla abartmıyorum ilaç kullandı fayda görmedi. Ahmet Hocaya gittik. Bir güzel muayene etti sorular sordu birkaç ilaç ve buhar verdi bir de Covsersyl tansiyon hapını kesin dedi yerine Vasocard 5 yazdı. 2 hafta sonra öksürükten eser kalmadı, bir süre ağızdan bir sprey kullandı ama şimdi onu da kestik.

  3. Zühal dedi ki:

    Ben de gittim Ahmet beye ama öksürüğüm hala geçmedi.

  4. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    Katılmadığım hususlar BİR’de belirttiğiniz “Keskin bir tahıl ve glüten düşmanı değilim. İşlenmiş ve katkı maddeleri ilave edilmiş tahıllara ve bunlardan yapılan yiyeceklere karşıyım.” şeklindeki cümleniz şöyle olsaydı size katılacaktım :

    “ATALIK tahıl (Siyez, Kavılca, Karakılçık vb.) ve glüten düşmanı değilim. İşlenmiş ve katkı maddeleri ilave edilmiş; MODERN buğday, çavdar, yulaf, arpa gibi tahıllara ve bunlardan yapılan yiyeceklere karşıyım.”

    NETİCE ÜÇ’te belirttiğiniz “Modern tıbbın her belirti veya hastalığın ancak ilaçlarla tedavi edilebileceği saplantısından kurtulması” konusu ise görünür gelecek için bir ütopyadır.

    Bu konuda sizin, Profesör Karatay’ın ve diğer gerçek tıp temsilcilerinin yaptıkları çaba ve mücadeleler, sel sularına direnmeye çalışanlar için tutunabilecekleri bir dal parçası gibi duruyor.

  5. Glüten üzerinden çok büyük bir algı kampanyası yürütüldüğüne, sinsi pazarlama oyunları yapıldığına inanıyorum.

    Bazıları bu işten nemalanmak için bunu bilerek yaparken bazıları da sırf artistlik yapmak için glüteni karalıyorlar.

    Benim glüten hakkındaki düşüncelerim özetle şöyle:

    Gluteni tüm kronik hastalıkların sebebiymiş gibi göstermek en çok glutensiz yiyecek üreten endüstrinin işine gelir. Amaç insanları tabii besinlerden uzaklaştırarak hazır gıdalarla beslenmeyi “sağlıklı beslenme” olarak dayatmaktır. Bu gidişte tabaklarımızda yemeklerin yerini haplar alacaktır. Tabii yiyeceklere bunun için çamur atılabileceği ve bu amaçla bir takım popüler kişilerin kullanılabileceği unutulmamalıdır.

    BİR: Modern buğdayı başta obezite ve diyabet olmak üzere birçok kronik hastalığın sebebi olarak göstermek için de Çölyak ve gerçek NÇGH’ deki artışlarda tek suçlu ilan etmek için de bana göre yeterli delil yok.

    İKİ: Modern buğdayın kendisi değil, un ve unlu mamul haline getirilirken başına gelen işlemlerin esas suçlu olması daha muhtemeldir.

    ÜÇ: Bunlardan dolayı da Çölyak hastaları dışındakiler için “glutensiz diyet” pek mantıklı görünmüyor.

    DÖRT: Geleneksel yöntemlerle elde edilen un ve unlu mamulleri aşırıya kaçmadan makul miktarda yemekte büyük bir sakınca görmüyorum.

    BEŞ: İşlenmiş unun ve bundan üretilen yiyeceklerin ise adını bile ağza almamak gerekir.

  6. Recep dedi ki:

    Yukarıda öksürüğü olan hastaya 30_60 dakika kuru sauna hergun tavsiye ediliyor.Altta ise siz kesinlikle karşıyım zararlı diyorsunuz kafam karışti

  7. İskender Tosun dedi ki:

    Hocam biz okuyucuların bir hekimin sağlık konusunda düşüncesini eleştirmek yada katılmak gibi bir durumu olamaz. Ancak yinede yasantinin icinden edindiğimiz tecrübe ile şunu sormak istiyorum: Adam gibi belenmeyı nasıl gerçeklestirecegiz. Endüstri sadece ilaç sektörünü ele geçirmedi ki! Aynı zamanda gıda sektöründe endüstrinin hakimiyetinde. Tarımda endüstri nin hakimiyetine. Bütün tarımsal ürünler aşırı ilaç (zehir) ve kimyasal gubre ve gdo,ürünun özelliğini değiştiren çeşitli ilaçlarla üretiliyor,bu ilaclarla tarim ürününün rengini bile degistirebiliyorlar,erken olgunlaşmasini sagliyorlar. Adam gibi beslenme mümkün mü?

Siz de yorumunuzu paylaşın: