SİGARA İÇMEYENİN MESAİSİ ERKEN BİTECEK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sigara içmeyenlere pozitif ayrımcılık uygulanması çok doğrudur, destekliyorum ama bundan önce yapılması çok daha mühim olan başka bir şey var.

Hastalıksızlık indirimi yapılmalıdır

Düzenli sosyal güvenlik sigortası kesintisi yapılan ama tıp hizmetlerinden yararlanmayanlara daha az SGK primi, daha yüksek emeklilik tazminatı gibi kolaylıklar getirilmelidir.

Bu uygulamayla sistemin gereksiz meşgul edilmesi önlenecek, vatandaşlar gelişigüzel hastaneye gitmemeye teşvik edilecek, sağlık harcamalarında ciddi tasarruf sağlanacak ve hizmet kalitesi artacaktır.

Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2017/02/08/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/hasarsizlik-indirimi-gibi-hastaliksizlik-indirimi-yapilmalidir/

***

A Haberin haberi:

2018-2023 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planına göre, sigara kullanmayan personele yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları hayata geçirilerek mesainin 30 dakika erken bitirilmesi, 1 yıl için 7 gün fazladan yıllık izin hakkı tanınması söz konusu olabilecek, tek tip düz paket uygulaması için mevzuat değişikliği yapılacak ve tütün ürünü satışı 21 yaşına çıkarılacak.

Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı 2018-2023 tamamlandı. İlk kez Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ tarafından AA Editör Masası’nda kamuoyu ile paylaşıldı.

Eylem Planı’nda, tütün ürünlerinin dünyada olduğu gibi Türkiye’de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı maddeler arasında yer aldığı, sadece tütün ürünü kullananlar değil tütün dumanına maruz kalanların da aynı şekilde etkilendiği vurgulandı. Dünyada yılda 7 milyondan fazla, Türkiye’de de 100 binden fazla kişinin tütün ürünü kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi.

Türkiye’de 2004’te Tütün Kontrolü Sözleşmesi’ne imza atmasından bu yana hayata geçirilen kanunlar, medya kampanyaları, eylem planlarıyla alınan tedbirlerin ardından 2014’te yüzde 32,5 olan tütün kullanım oranının, 2016’da yeniden düşme eğilimine girerek yüzde 31,6’ya kadar indiğinin altı çizildi.

Kaynak: https://www.ahaber.com.tr/gundem/2018/06/23/sigara-icmeyenin-mesaisi-erken-bitecek/

Siz de yorumunuzu paylaşın: