KENEVİR YUMURTALIK KANSERİNİN İLERLEMESİNİ DURDURUYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yeni bir araştırmada, kenevirin yumurtalık kanserinin ilerlemesini durdurduğu ve metastaz yapmasını önlediği belirlendi.

Sullivan Üniversitesi tarafından yapılan araştırma American Society for Biochemistry and Molecular Biology‘ nin senelik toplantısında sunuldu.

Araştırmada Kentucky’ de üretilen kenevirden elde edilen ve KY-hemp adı verilen özel bir ekstre kullanıldı.

cannabis ile ilgili görsel sonucu

Araştırmaların ilkinde yumurtalık kanseri hücrelerinin kültürlerine çeşitli dozlarda KY-hemp ekstresi eklendiğinde bu hücrelerin göçlerinin doza bağlı olarak anlamlı derecede yavaşladığı görüldü.

Bu sonuç, ekstrenin metastazların durdurulması veya yavaşlatılmasında işe yarayabileceğini düşündürüyor.

İkinci araştırmada ise ekstrenin yumurtalık kanserine karşı koruyucu etkisinin biyolojisi incelendi ve interleukin IL-1 beta isimli sitokinin salgısının azaldığı tespit edildi.

Sitokinler enflamasyona yol açıyorlar ve kanserin ilerlemesinde de rol oynuyorlar.

Araştırmacılar, bu sonuçların KY-hemp ekstresinin yumurtalık kanserinin temel ilacı olan ve toksisitesi çok yüksek olan cisplatin ile karşılaştırılabilir ve hattan ondan daha üstün olabileceğini gösterdiğini söylüyorlar.

Kenevir nedir?

Esrarla akraba olan ama onun gibi psikoaktif özellikleri olmayan ve bağımlılık da yapmayan bu bitki yüzlerce seneden beri tekstil, kâğıt üretiminde kullanılıyor, tohumları ise yeniyordu.

Kenevirde de esrardaki gibi cannabidiol, cannabinol ve tetrahydrocannabinol bulunuyor.

Gelelim neticeye

BİR: Hücre kültürlerinde kanser hücrelerinin çoğalmalarını ve yayılmalarını önlediği gösterilen sayısız çalışma var ve bu da onlardan biri.

İKİ: Bu çalışmadan bir ilaç çıkması için önce hayvan deneyleri ve daha sonra da insanlar üzerinde çalışmalar yapılması gerekiyor.

Bu aşamada bir ilaçtan söz etmek mümkün değil.

ÜÇ: Bugün kullanılan birçok ilaç bitkilerden elde edilmiştir.

Kenevirin de kanser tedavisinde işe yarayabileceği ispatlanabilir fakat bundan öyle ucuz bir ilaç çıkmasını beklemeyin.

Kaynak: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/04/180423155046.htm

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Meral Aslan dedi ki:

    Hocam sizi ilgiyle takip ediyorum.Cesaretiniz hayranlık uyandırıcı.Ruhsal hastalıklarda kenevir yağı cbd ile ilgili bir yazı fena olmazdı.Güvenilir birinden okumak çok iyi olur.Sevgiler

Siz de yorumunuzu paylaşın: