CDC BAŞKANI CİNSEL SALDIRIDAN TUTUKLANDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Obama döneminde CDC’ nin başkanlığını yapan Tom Frieden, güç kullanarak dokunma, cinsel istismar ve taciz iddialarıyla New York polisi tarafından tutuklandı (1).

CDC yani Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ nin ( Disease Control and Prevention Center=CDC) tüm dünyanın özellikle aşı politikalarıyla alâkalı uyarı ve tavsiyelerini emir telâkkî ettiği bir kurum.

CDC’ nin her sözü mukaddes kitap cümlesi muamelesi görüyor ve tüm dünyada noktasına, virgülüne dokunulmadan aynen uygulanıyor, bu tavsiyelerin “tartışılmasına” müsaade bile edilmiyor.

fda  conflict of interest ile ilgili görsel sonucu

CDC’ nin başkanları güven vermiyor

Tom Frieden hakkındaki bu suçlamalardan ceza alacak mı yoksa aklanacak mı bunu bize zaman gösterecek ama CDC başkanlarının sicilleri hiç de parlak değil.

7 temmuz 2017’ de Başkan Trump tarafından CDC başkanlığına getirilen Dr. Brenda Fitzgerald tütün, ilaç, sağlık sigortası ve gıda şirketlerinden on binlerce dolar değerinde hisse senedi satın aldığı iddiaları üzerine istifa etmek görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı (2).

Başkanın hissedarı olduğu bir düzine şirket içinde Japon Tabacco, ilaç ve aşıda dünya lideri üreticiler Merck ve Bayer ile Humana (sağlık sigorta şirketi) olduğu da ileri sürülüyor.

CDC’ nin başına mart ayında atanan Robert Redfield de, 1993’ de AIDS aşısı ile ilgili verileri maniple etmekle suçlandı, Senato ve Ordu tarafından sorgulandı ve daha sonra temize çıktı ama buna rağmen hakkındaki şüpheler bitmedi.

Redfield’ in Amerikan Ordusu’nda zorunlu HIV taraması tavsiyesi ve birkaç ay içinde ölümlere yol açan HIV aşısı da çok tartışıldı (3).

cdc conflict of interest ile ilgili görsel sonucu

CDC’ nin endüstri ile işbirliği var

CDC’ nin temel hedefinin hastalıkların kontrolü-önlenmesi ve insan sağlığı olmakla beraber endüstri ile ciddi menfaat münasebetleri olduğunu gösteren sayısız örnek var.

Kurumun ilaç şirketlerinden doğrudan veya dolaylı olarak milyonlarca dolarlık hediye ve destek (buna rüşvet demek daha doğru olur ama hadi kibarlık edelim) aldığı daha önce de bildirilmişti (4, 5).

Hatta CDC’ nin endüstriyle olan bu münasebetlerine dayanarak kurumun adının açılımının “Centers for Deception and Corruption” yani “Aldatma ve Yolsuzluk Merkezi” olması gerektiği iddia edilmişti (6).

Robert F. Kenndy Jr da CDC’ nin bir “aşı şirketi” olduğu kanaatini dile getiriyor (7).

Tom Frieden’ in başkan olduğu dönemde CDC’ nin 2009-2010 sezonundaki domuz gribi salgınında yaptıkları “domuzluklar” daha dün gibi hafızlarımızda yerini koruyor (8).

Dünya çapında yaratılan korku kampanyası ile domuz gribi aşıları ve Tamiflu isimli ilaç fahiş fiyatlardan satılmış ancak milyonlarca insanın öleceği bildirilen salgın bugüne kadar bilinen en hafif salgın olarak tarihe geçmişti.

Gelelim neticeye

CDC’ yi “tartışılmaz” bir kurum olarak gören ve sözlerini emir kabûl eden dünya tıp âleminin gözleri ne zaman açılacak ve gerçekleri görecek merak ediyorum.

Kaynaklar:

1.http://www.foxnews.com/us/2018/08/24/tom-frieden-ex-cdc-head-and-new-york-city-health-commissioner-arrested-after-groping-allegation.html

2.https://edition.cnn.com/2018/01/31/health/cdc-director-fitzgerald-resigns-bn/index.html

3.https://www.globalresearch.ca/how-conflicts-of-interest-have-corrupted-the-centers-for-disease-control-and-prevention-cdc/5461294

4.https://www.cbsnews.com/news/aids-researcher-robert-r-redford-selected-as-cdc-director/

5.http://www.bmj.com/content/350/bmj.h2362

6.https://www.zazzle.com/cdc_center_deception_corruption_activist_protest_t_shirt-235000131129683243

7.https://steemit.com/vaccines/@canadian-coconut/patents-that-cdc-owns-for-vaccines-conflict-of-interest-biased-towards-profit-and-not-public-health

8.http://ahmetrasimkucukusta.com/2010/02/03/kitaplar/yeni-kitaplar/bu-iste-bir-domuzluk-var/

***

EK 1 (15.7.2020): Trump yönetimi Sağlık Departmanı’ nın, hastanelere Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezini (CDC) atlayarak koronavirüs hasta bilgilerinin Washington’ daki veritabanı merkezine iletmesi emrini vermesi çok düşündürücüdür. CDC mi şüpheli işler çeviriyor, Trump mı şeffaflıktan kaçıyor?

Kaynak: https://www.nytimes.com/2020/07/14/us/politics/trump-cdc-coronavirus.html

***

EK 2 (19.8.2021): Fauci’ye zor soru! Jack Taper: 12 Ağustos’ta, yani bir hafta önce, bu programda “booster doz”a henüz ihtiyaç olmadığını soylediniz. Bir haftada ne değişti? Fauci: Ummm. Immm. Eeee. İsrail’de full aşılı ağır vaka sayıları arttı.. Dünyanın ne diyecek diye ağzına baktığı adam! Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1428457347773607939?s=20

***

EK 3 (5.5.2023): Walensky istifa etti.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1654571435061280768?s=20

***

EK 4 (8.5.2023): DSÖ, Kovid-19’un kökenini araştırmak için Çin’e giden uluslararası bir misyonun başkanı olarak tanınan kıdemli bir bilim insanını cinsel suiistimal sebebiyle görevden aldı.

Başında tıp eğitimi olmayan birinin bulunduğu örgüte çok yakışan biri olmalıydı.

Yazık olmuş.

Kaynak: https://www.medscape.com/viewarticle/991537

Makale: WHO Dismisses Lead COVID Origins Investigator for Sexual Misconduct

***

EK 5 (12.7.2023): Dünya Sağlık Örgütü, bir dizi skandaldan sonra reform yapmaya çalışırken, altı ay içinde yönetici düzeyinde olanlar da dahil olmak üzere yedi kişiyi cinsel suiistimal sebebiyle kovdu.
 
Makale: WHO fired seven people for sexual misconduct in six months

Kaynak: https://www.bmj.com/content/382/bmj.p1593

***

 

Yazı için 6 yorum yapılmış:

  1. Pakize dedi ki:

    Başkanları bu tür ahlaksızlıklarla suçlanan bir kuruma tabii ki güvenilmez. BAŞKAN’ larına bakın ona göre karar verin. tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

  2. Dr. Sinan dedi ki:

    Amerikan tıbbı dünyanın en önemli tıbbıdır, biz doktorlar her şeyi onlardan öğreniyoruz ama şu da bir gerçek ki bu işlerde büyük daleverler de oluyor.

  3. Mine dedi ki:

    Bu tür saldırılar okumuş yazmış entellektüel kesimde daha da fazla desem itiraz eden olur mu acaba?

  4. DR. Hasan dedi ki:

    Hiç ama hiiiiiç şaşırmadım. Ahlaksızlığın yuvasından her türlü ahlaksızlık beklenir. gelin de şimdi CDC denen kuruluşun karalarına güvenin.

  5. CEVAT dedi ki:

    BENCE DOĞRUDUR, BU TÜR ADAMLARDAN HER ŞEY BEKLENİR

  6. Özer Yasin dedi ki:

    Yuh derim başka bi şey demem

Siz de yorumunuzu paylaşın: