ÖĞRENCİLER BİLE KOLESTEROLÜN KALP HASTALIĞININ SEBEBİ OLMADIĞINI ANLAMIŞLAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Gencecik tıp fakültesi öğrencileri bile kolesterolün kalp hastalıklarının sebebi olmadığını anlamışlar.

Darısı, anlamayan, anlamaktan aciz olan, anlamamazlıktan gelen veya anlamak istemeyen doktor büyüklerinin, hocalarının başına!

Kaynak: https://www.students4bestevidence.net/cholesterol-and-heart-disease-whats-the-evidence/

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    Burada tüm toplumumuz tarafından bilinmesi gereken çok önemli bir durum var. Okuyalım, öğrenelim, bilelim, farkında olalım, takdir edelim, minnet duyalım.

    2011 yılı Türk Tıp Tarihi için çok önemli bir yıldır, bir milattır, bir dönemeçtir, bir dönüm noktasıdır, bir çağ atlamadır. İnsanlarımızın makus talihlerini değiştiren tarihi bir adımdır.

    2011 yılı Türk Tıp Tarihi için MODERN TIBBIN sarsılıp GERÇEK TIBBIN kuruluş tarihidir.

    Kasım 2011 tarihinde, ömürlerini halk sağlığına adamış birkaç idealist doktor, ilaç firmalarının finanse ettiği araştırmaların kolestrol açısından gerçekleri yansıtmadığını, kolestrol ilaçlarının zararlı olduğunu açıklayınca, Türk Kardiyoloji Derneği, bir basın toplantısı düzenleyerek ‘kolesterol ilaçlarını bırakın’ çağrısında bulunan bu hekimleri halk sağlığını tehdit etmekle suçlar. Onlara göre karşılarında 3 doktor buna mukabil onbinlerce doktor bir taraftadır. Hatta suç duyurusunda bulunurlar.

    Bunun üzerine 4 cesur, bağımsız doktor, (Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve Uz.Biyolog Mevlüt Durmuş) 2 Aralık 2011 tarihinde “Kolesterolle ile ilgili bilimsel gerçekler” konulu bir basın toplantısı düzenlerler. İlaca abonelik yaratılmaya çalışıldığını belirterek kolesterol ilaçları destekçilerine gerekli cevabı verirler.

    2011 tarihli bu toplantı çok önemlidir, çünkü bu tarihe kadar hiçbir hekim; ilaç ve gıda endüstrisinin, modern tıbbın karşısına dikilip itiraz etme cesaretini gösterememiştir.

    Evet Modern Tıbba bir başkaldırı olarak tarihe geçen bu basın toplantısı sadece kolestrol odaklı olsa da, ilerleyen tarihlerde diğer sağlık ve beslenme konularını içine alarak genişlemiş, güzel insanlarımızın sağlık umudu olmaya başlamış ve devam etmektedir.

    Bu 4 bağımsız doktorun(Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve Uz.Biyolog Mevlüt Durmuş) başlattıkları GERÇEK TIP eninde sonunda MODERN TIBBA realitesini kabul ettirecektir. Onlar ülkemizde tabuları yıkan birer halk sağlığı kahramanıdırlar.

    Modern tıbbın her hastalığın ancak ilaçlarla tedavi edilebileceği saplantısından kurtulması idealine er geç ulaşılacaktır. Gerçek tıp temsilcilerinin yaptıkları çaba ve mücadeleler, sel sularına (modern tıp) direnmeye çalışanlar için tutunabilecekleri bir dal parçası gibi durmaktadır.

    İleride bu tarihin belgeseli mutlaka yapılacaktır. Çünkü karşılıksız, çıkarsız, onurlu, şerefli bir insanlık mücadelesidir. Yapılacak belgeselde; Kasım 2011’de atılan bu tarihi adım sayesinde insanların en azından bir kısmının nasıl bir felaketin eşiğinden döndükleri büyük minnet duygusuyla anlatılacaktır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: