GÜNDE BİR YUMURTA KALP HASTALIĞI RİSKİNİ AZALTIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Araştırma Çin’ de yaşları 30-79 arasında olan 500 binden fazla insanın 9 seneye yakın süre takipleriyle gerçekleştirildi.

Başlangıçta bu kişilerin yüzde 13.1’ i her gün bir yumurta yediklerini bildirirken yüzde 9.1’ ise hiç yumurta yemiyor veya çok seyrek yiyordu.

Analizlerde, her gün bir yumurta yiyenlerde kanamalı felç riskinin yüzde 26, buna bağlı ölüm riskinin yüzde 28 ve kalp-damar hastalıklarına bağlı ölüm risklerinin de yüzde 18 az olduğu tespit edildi.

Yumurta yiyenlerde iskemik kalp hastalığı riski yüzde 12, majör koroner girişimlerin yüzde 14 ve iskemik felçlerin yüzde 10 daha az bulundu.

Yumurta tüketimi arttıkça kalp-damar hastalığı ile ilgili olaylar da azalıyordu.

Bu, gözleme dayalı bir araştırma olduğu için bir illiyet bağından söz edilememekle beraber katılımcı sayısının çok yüksek olması; bilinen ve muhtemel risk faktörlerinin hesaba katılmış olması araştırmanın değerini artırmaktadır.

Besleme uzmanların yalanları bir bir deşifre oluyor

Yumurta, kırmızı et ve tam yağlı süt ve süt ürünleri içinde kolesterol ve doymuş yağlar damarları tıkıyor diye tüm dünyaya yasaklandı.

Amaç endüstri ürünü margarin ve bitkisel yağların satışlarını artırmaktı; nitekim de çok başarılı olundu.

İnsanlar yumurtayı, et, sütü öcü gibi görüyor ve adını bile ağızlarına almıyorlardı ama kalp-damar hastalıkları da kanserler de diğer kronik hastalıklar da çığ gibi artmaya başlamıştı.

Güneşin balçıkla sıvanmasının mümkün olmadığı gibi sağlıklı hayvansal gıdaların da bırakın kalp hastalığı yapmasını tam aksine kalp-damar hastalıklardan koruduğu saklanamaz oldu.

Gelelim neticeye

Yumurta, ihtiva ettiği vitamin, mineral, protein, lesitin, kolin, fosfolipit gibi besin ögeleriyle dünyanın en faydalı yiyeceklerindendir ve adam gibi beslenmenin de temel unsurlarındandır.

Kalp krizi ve felçlerden uzak kalmak için her gün yumurta yiyin!

Kaynak: https://heart.bmj.com/content/early/2018/04/17/heartjnl-2017-312651

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Çin’de hamile ve lohusalara günde 10 yumurta, sarısıyla birlikte, değişik şekillerde veriliyor, geleneksel olarak.

    Yumurtanın sarısında bulunan KOLİN maddesi, ASETİLKOLİN’in doğal ana maddesi. ASETİKOLİN, sinir ve beyin hücrelenin iletişimi için elzem olan son derece önemli bir TRANSMİTTER. Hafızayı koruyor ve reaksiyon zamanını kısaltıyor.

    Ana raminden itibaren Bebeklerin beyni ve sinir sistemlerinin iyi gelişmesi amaçlanıyor.

    Ayrıca, kolesterol, yağlar ve temel aminoasitlerin faydalarını anlatmaya gerek bile yok.

    Biz yetişkinler ve yaşlılar için de son derece önemli faydaları var. Hem sarısının hem beyazının. Kalp krizini, felci, önlediği gibi, demansı, unutkanlığı ve de ALZHEİMER hastalığını da önlüyor.

    Senelerce, bu kadar önemli ve de mükemmel ve oldukca da ucuz ana ve temel bir besin ürünü bizlerden neden yasaklandı acaba? Aklımızı, beynimizi geliştirmeyelim diye mi acaba?

    Yumurtanın faydaları: Karatay Diyeti, hayykitap.

  2. Şahin dedi ki:

    Murat isminde bir doktor vardı soyadını şimdi hatırlayamadım aayip yumurta düşmaı idi. hatta yunurtayı sigara gibi galan zaralı diye söylerdi acaba hala aynı fikirde mi yoksa yunurtadan üzür diledi mi

  3. Arkadaşlar geçin bunları yumurta sağlık açısından çok zararlı bugünkü koşullarda 30 günde civciden tavuğa geçen hayvanların yumurtası nasıl sağlıklı olsun biri bana yazabilirim gedeolu antibiyotikli buyrun yiyin ben yemiyorum

Siz de yorumunuzu paylaşın: