GERÇEK TIP TEMSİLCİLERİNİN ÇABALARI MEYVELERİNİ VERMEYE BAŞLADI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sitemiz müdavimlerinden Ahmet Mithat Can‘ ın yazısı:

2011 yılında 4 idealist hekimin (Prof. Dr. Ahmet Aydın, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta ve Uz.Biyolog Mevlüt Durmuş) başlattığı SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ aykırı sesler olsa da, çelmelemek isteyenler olsa da, geniş toplum kesimleri tarafından rağbet görüyor, destekleniyor.

Öyle ki artık herkes birer KARATAY, birer KÜÇÜKUSTA gibi yakın çevrelerini uyarıyorlar, sağlıklarına özen göstermeye, yanlış beslenme tuzaklarından kurtulmaya çalışıyorlar. Onkoloji alanı hekimlerimizden Prof.Dr.Erkan TOPUZ ve Doç.Dr.Yavuz DİZDAR da kanserojen çevre ve beslenme uyarılarıyla halk sağlığına önemli katkı sağlıyorlar. İsimlerini burada sayamadığımız diğer değerli hekimlerimizi de bu çabaların içinde görüyoruz.

Bunca yıldır bıkmadan usanmadan adeta sabır taşı çatlatırcasına yapılan toplumu bilinçlendirme, uyandırma, aklını başına getirme çabaları meyvelerini vermeye başladı.

Artık kronik hastalıkların İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ’nden meydana geldiğini, bu yüzden KANDA ŞEKER SEVİYESİNİ ÇOK YÜKSELTEN, bu çok yükselen şekeri düşürmek için YÜKSEK İNSÜLİN SALINIMINA NEDEN OLAN YİYECEKLERDEN UZAK DURULMASI gerektiğini, sağlıklı beslenmenin önemini çoğunluk kavramaya başladı.

Geleceğin altın standardı İNSÜLİN SEVİYESİ olacaktır.

Yazılı ve görsel medya bu konuları giderek artan bir oranda gündemde tutarak halk sağlığına katkı sağlıyorlar.

Örneğin, TRT 1 ekranlarında gösterilen ELİMİ BIRAKMA adlı dizi içinde sağlıklı yaşam mesajları verilmeye başlandı.

Dizinin 9 ncu bölümünün bir sahnesinde, anne rolündeki oyuncu evden çıkarken bakıcı rolündeki oyuncuya çocuğunu teslim ederken “ÇOCUĞA AĞIR, GLUTENLİ, KAKAOLU ŞEYLER VERME” şeklinde talimat vermesi anne ve çocuk izleyiciler için akılda kalıcı bir mesaj olmuştur.

Yine aynı bölümde başka bir sahnede çocuk oyuncu masa üzerindeki kurabiyelerden yemek ister, anne oyuncu “ONLAR MARKET KURABİYELERİ, ZARARLI ONLAR SANA, ONLARDAN YEMEYECEKSİN, BEN SANA SAĞLIKLI OLAN YİYECEKLERDEN SİPARİŞ VERECEĞİM” şeklinde bir replik izlettirilir.

Bunlar daha önceleri hiç rastlamadığımız, çok güzel, çok sevindirici gelişmeler. Dizi senaristlerinin, böyle mesajların verilmesi ihtiyacını hissetmeleri ne güzel.

Ulaştığımız bu güzel durum; insanlarımıza çaresiz olmadıklarını söyleyerek, tedavi olabileceklerini, ilaçlarından kurtulabileceklerini belirten GERÇEK TIP TEMSİLCİLERİNİN tırnaklarıyla kazıyarak, sabırla, azimle yaptıkları çıkarsız çabaların sonucu… Hepsinden Allah razı olsun.

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Gülsüm Özel dedi ki:

    Allah Ahmet Aydın ve Mevlüt Durmuş’ a rahmet etsin, sizlere de nice sağlıklı yıllar nasip etsin

Siz de yorumunuzu paylaşın: