İÇİNİZDEKİ İNSÜLİN CANAVARINI DURDURUN O SİZİ DURDURMADAN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Okuyucularımızdan Ahmet Mithat Can’ ın yazısı:

Van Gölü canavarı, trafik canavarı, enflasyon canavarı derken bir de İNSÜLİN CANAVARIMIZ oldu.

Hani “içinizdeki trafik canavarını durdurun o sizi durdurmadan” diye güzel bir tanıtım vardı ya “AŞIRI HIZ YAPMAYIN TRAFİK CANAVARI OLMAYIN” diye öğütleyen, benzer şekilde “AŞIRI İNSÜLİN SALGILATMAYIN İNSÜLİN CANAVARI OLMAYIN” diyebiliriz.

İnsülin aslında vücudumuz için önemli ve yararlı hormonlarımızdan biri. Bu hormonun tam yokluğu tip 1 şeker hastalığına yol açıyor. İnsülinin 20 nci yüzyılın başlarında keşfedilmesiyle bu hastalar hayata tutunmuşlar ve bu yüzden kâşifleri Nobel Tıp Ödülünü kazanmışlardır.

Ancak, 20 nci yüzyılın ikinci yarısından itibaren beslenmede, GDO’lu ürünler, petrokimya, tarım ilaçları, hazır paketlenmiş yiyecek ve içeceklerin hayatımıza girmesi sonucu sağlıklı insanların KAN ŞEKERİ ÇOK FAZLA YÜKSELMEYE başladı ve bu yüzden DAHA FAZLA SALGILANAN İNSÜLİN, az salgılandığında faydalı, uysal bir hormonken çok salgılandığı için BİR CANAVARA DÖNÜŞTÜ.

Diyelim siz kontrol amaçlı kan tahlili yaptırmaya karar verdiniz. MODERN TIP açlık şeker düzeyinize bakıyor, tahlil sonucu kabul edilen aralıkta ise sonucun normal olduğunu söylüyor. Sonuç normal olunca İNSÜLİN SEVİYESİ İLE İLGİLENİLMİYOR. Şekerim yok diye uzun süre kendinizi kandırabilirsiniz. PEKİ HERŞEY YOLUNDA MI?

YÜKSEK insülin, YÜKSEK şekeri düşürme görevini yaptıktan sonra ne yapıyor, nelere sebep oluyor? İŞTE BÜTÜN MESELE BURADA BAŞLIYOR.

Gelin bu noktada Profesör Karatay’a kulak verelim :

“İnsülin şekeri düşürür, fazla şekeri yağ olarak depo eder. Bunlar insülinin 4 saatlik faydalı görevidir. Oysa YÜKSEK insülin 24 saatin kalan 20 saatinde de görev başındadır.
İnsülin sinir sistemini uyaran bir hormondur.
YÜKSEK insülin; akne, tüylenme, kilo artışı ve yumurtlama problemlerine neden olur.
YÜKSEK insülin; kontrolsüz hücre yapımını artırarak kansere sebep olur.
YÜKSEK insülin; Kız çocuklarında erken adet görmelerine sebep olur.
YÜKSEK insülin; Kadınlarda Polikistik Over, Fibrokistik Meme, fibromiyaljik sırt ağrısı yapar.
YÜKSEK insülin; Çok fazla erkek seks hormonu ürettiği için erkeklerde erken yaşta saç dökülmesine sebep olur.
YÜKSEK insülin; Karaciğer ve pankreas yağlanmasına neden olur, dolayısıyla karaciğer ve pankreas kanserine zemin hazırlar.
YÜKSEK insülin; Alkole bağlı olmayan karaciğer rahatsızlığına sebep olur.
YÜKSEK insülin; Şeker tahlil sonucunuz normal çıksa da yanlış beslenmeye devam ettiğinizden İNFLAMASYONU DEVAM ETTİRİR.
YÜKSEK insülin; DAMARLARI BÜZÜŞTÜRÜR, TANSİYONU YÜKSELTİR, KALP DAMAR VE DİĞER KRONİK RAHATSIZLIKLARA SEBEP OLUR.
İnsülin seviyesi en önemli göstergedir. Herkes 12 saatlik açlıktan sonra kan insülinine baktırsın. Kan insülini 5 olacak, 6-7 dahi olsa moleküler yani hücresel düzeyde hastalık başlamış demektir.”

insulin resistance ile ilgili görsel sonucu

Gördüğünüz gibi azı yaşam için faydalı ve gerekli olan insülin hormonu aşırı yükselince canavarlaşıyor ve birçok kronik hastalığa sebep oluyor.

Ve siz, hiç birşeyim yok, şeker hastası değilim, sapasağlamım diyerek umursamaksızın yanlış beslenmeye devam ediyorsunuz. Oysa siz farkına varmadan YÜKSEK insülin sinsi sinsi hastalık ağlarını örüyor. İNSÜLİN YÜKSEKLİĞİ, SAĞLIĞIMIZ İÇİN EN BÜYÜK RİSK FAKTÖRÜDÜR.

GERÇEK TIP temsilcilerinin; “beslenme ve yaşam tarzınızı değiştirin, düşük glisemik indeksli, sağlıklı; protein, yağ ve karbonhidratlarla beslenin” önerilerine uyun. Bunları yaparken 150 yıl mı yaşayacağız gibi absürd düşünmeyin. Allahın verdiği ömrü kimseye muhtaç olmadan, erken yaşlarda elden ayaktan düşmeden, kendi işini göremez duruma gelmeden sağlıkla tamamlamak amacımız olsun. Vücudumuzu korumak, sağlıklı tutmaya gayret göstermek mukaddes dinimizin emridir.

SİZ SİZ OLUN İÇİNİZDEKİ İNSÜLİN CANAVARINI DURDURUN, O SİZİ DURDURMADAN, ÇOK GEÇ OLMADAN…

Rabbim halk sağlığına ömrünü adayan, sabırla yol gösteren değerli hekimlerimizin ilmini artırsın, güç kuvvet versin.

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Melek Nesrin dedi ki:

    Bu yazıyı okuduktan sonra Yeditepe üni hastanesi endokrinoloji profesörü (!) ünvanı almış Hasan Aydın bey in kulaklarını çınlıyorum. Çünkü kendisi 11,9 çıkan açlık insülin değerim için hiçbir şey yok isterse 20 olsun ne olacak diyerek 540 tl vizite almıştı. Kilo veremiyorum ama bu normal değil canan hoca ve metin hocanın hatta müftüoğlu nun insülin yüksekliğinin nasıl bir tehlike olduğunu anlatan yazılarını yanımda götürüp göstermiştim kendilerini de bir hayli küçümsemişti. Velhasıl kendisine verdiğim o parayı helal etmiyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: