ŞÜPHE HASTALIĞI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sözcü’ de Soner Yalçın‘ ın yazısı:

Son günlerde bizim evde tansiyon gündemde… Sürekli tansiyon ölçülüyor, kan veriliyor, çıkan sonuçlar dört koldan değerlendiriliyor:

-Hemen ilaç al…

-Şimdi o ilacı bırak şu ilaca başla…

Hastaneyi, acil servisi, polikliniği yol yaptık!

Evdeki sohbet tansiyon üzerine olunca baktım ki ne çok “tansiyon hastası” ve sürekli ilaç kullanan kişi var.

Herkesin dilinde aynı cümle: Tansiyon kalp krizini tetikliyor.

Her yıl milyonlarca insan tansiyon sebebiyle doktora gidiyor. Açıklamalara göre, Türkiye’ de her üç kişiden birinin tansiyon sorunu var.

Sayı inanılmaz…

Peki tansiyon hastalık mı? Genç, sağlıklı ve düşük risk taşıyan biri sırf “tansiyonu 16′ ya çıktı” diye tansiyon “hasta” sayılabilir mi?

Devamını mutlaka ama mutlaka sonuna kadar okumalısınız: https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/soner-yalcin/suphe-hastaligi-2696230/?fbclid=IwAR3ZSnOUG__DRdDcF5AT53_ykL7TbLE-nYgcSG1WZGhjCuDrZrj1_43-LBY

 

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    TANSİYON BİR HASTALIK MIDIR?

    Bu konuda bakın rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın şöyle diyor: “Hipertansiyon bir hastalık değil, vücudun kendini korurken bir takım zararlara da maruz kaldığı klinik bir tablo. Yani sebep değil bir sonuç. Sebebi ortadan kaldırmak gerekiyor, sonucu değil. Hipertansiyon, tansiyon düşürücü ilaçlarla tedavi edilemez. Sadece ötelenir, oyalanır. Yani pislik halının altına süpürülür. Pislik devam ettikçe halının altında yer kalmıyor. Sonucu ortadan kaldırmak, yani tansiyonu düşürmek sorunu halletmiyor. Esas sorun tansiyonu düşürmek değil, nedenlerini ortadan kaldırmak.

    Hipertansiyon ateş gibi bir hastalığın adı değil, daha çok bir tanımlama, bir klinik tablo. Hipertansiyonun da ateş gibi birçok sebebi var. Ve bu nedenle de her sebebin tedavisi farklı.”

    Profesör Karatay sebebi açıklıyor : “Tansiyonu yükselten şekerdir. Yanlış beslenme sonucu zıplatılan yüksek şeker ve zıplatılan yüksek insülindir. Yüksek insülin damarları büzüştürüyor, tansiyonu yükseltiyor.”

Siz de yorumunuzu paylaşın: