ABD’ DE VİRÜS SALGININDA 6 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

OABD’ li çocukların başı hastalıktan kurtulmuyor. 

ABD’nin New Jersey eyaletindeki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde ortaya çıkan adenovirüs salgınında 6 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Adenovirüs nedir, nasıl bir hastalık yapar, kimler risk altındadır, tedavisi ve aşısı var mıdır, işte tüm bu soruların cevapları yazımda yer alıyor:

Adenovirüsler, grip ve soğuk algınlığına yol açan virüslerin aksine yılın her mevsimi hastalık yapabilirler.

Hastalık, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, iştahsızlık gibi gribe benzeyen bir tabloya sebep olur.

Bilhassa çocuklarda konjunktivit yani göz iltihabı, ishal ve sistite de rastlanabilir ve sinir sistemi tutulumu da görülebilir.

Genellikle 10 gün kadar süren bu belirtiler, herhangi bir tedaviye gerek kalmadan düzelir.

Nasıl bulaşır?

Virüsler hasta kişinin hapşırması, öksürmesi sırasında havaya saçılan taneciklerle solunum yoluyla bulaşabilecekleri gibi, virüsle kirlenmiş yüzeylere temas etmek suretiyle de bulaşma olabilir.

Bağışıklığı baskılanmış olan kişiler hastalık belirtisi göstermeden virüsü çok uzun süre yayabilirler.

Bu virüsler, bağışıklığı baskılanmış olan kişilerde ise pnömoni ve beyin iltihabına ve ölüme de yol açabilirler.

Adenovirüsler sık kullanılan dezenfektanların çoğuna dirençli oldukları için saçıldıkları yüzeylerde günlerce hatta haftalarca kalabilirler.

Diğer viral solunum yolları enfeksiyonlarında da olduğu gibi bu hastalık için antibiyotik veya başka bir ilacın hiçbir faydası yoktur.

Adenovirüslere karşı askerlerde kullanılan bir aşı vardır ama bu uygulanıyor uygulanmıyor mu bilemiyorum.

***

NTV’ nin haberi:

ABD’nin New Jersey eyaletindeki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde ortaya çıkan virüs salgınında 6 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD New Jersey Sağlık Dairesi’nden yapılan açıklamada, Passaic kentindeki bir bakım ve rehabilitasyon merkezinde, çocuklara adenovirüs adlı virüs bulaştığı kaydedildi.

Virüs nedeniyle 6 çocuğun hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, virüs bulaşan diğer 12 çocuğun da tedavi altına alındığı aktarıldı.

Açıklamada, salgın sona erene kadar söz konusu hastaneye hasta kabul edilmeyeceği vurgulandı.

Soğuk algınlığına benzer semptomları olan adenovirüs, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ölümle sonuçlanabiliyor.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/saglik/abddeki-virus-salgininda-6-cocuk-hayatini-kaybetti,HQvZQsqVAUKm5dfxi-cf2g

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: