HAZIR YİYECEKLER İCAD OLUNDU SAĞLIK BOZULDU!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın yazısı:

Environ Res, 2017; 158:366-72. Dergisinde yayınlanan Adalaide Üniversitesinden bir çalışma.

1504 erkeğin idrarı analiz edilmiş. 1498 ya da % 99.6 oranında, idrarlarında ‘phthalates’ yani fitalet denilen zararlı kimyasal maddeler yüksek olarak bulunmuş. FİTALETLER denilen kimyasallar en fazla paketlenmiş yiyeceklerde bulunmakta, paket ve kutularda bulunan yiyecek ve içeceklerle insan vücuduna girip, organizmanın doğal çalışmasını bozmakta ve organizmaya zarar vermekte…

Fitalet değeri yüksek olanlar erkelerde, kronik dejeneratif hastalıkların da daha yüksek oranda görüldüğü bildirilmiş. Bu kişilerde, Kalp hastalıkları, DM 2 ve yüksek tansiyon görülme oranları yüksek olarak saptanmış.

Fitaletlerin, organizmada endokrin sistemi bozdukları biliniyor. Endokrin sistemimizin, büyümeyi, metabolizmayı ve cinsel gelişmeyi kontrol ettiğini biliyoruz. İdrarında en yüksek FİTALET düzeyi bulunan erkelerde, kanserler dahil kronik dejeneratif hastalıkların başlangıcı olarak kabül edilen, İNFLAMASYON göstergeçlerinin de en yüksek olduğu gösterilmiş. Test edilen erkeklerin % 82 oranında, kilolu, ve obez oldukları da bildirilmiş.

Ancak kilolu olmayan, yüksek oranda paketlenmiş yani işlemden geçmiş, gıda tüketenlerin idrarlarında da yüksek miktarda FİTALET saptanmış. İlişki HAZIR PAKETE GİRMİŞ YİYECEKLERİN VE İÇECEKLERİN tüketilmesine bağlı olduğu bildirilmiş.

SONUÇ:

Ahmet Rasim Küçükusta’dan bir alıntı yapalım: ‘HAZIR YİYECEKLER İCAD OLUNDU SAĞLIK BOZULDU!’

Siz de yorumunuzu paylaşın: