BMJ: DOKTORLARA BEDAVA ÖĞLEN YEMEĞİ ASLINDA BEDAVA DEĞİLDİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tıbbın endüstri tarafından yönetilmesine karşı duruşuyla takdir toplayan muteber tıp dergisi British Medical Journal’ de “Free lunches in medicine aren’t really free” (Bedava öğle yemekleri aslında bedava değildir) sözüyle başlayan makaleden:

” industry influence in almost all facets of patient care, medical education, clinical research, and even certification exams”

“endüstri hasta bakımından, tıp eğitimine, klinik araştırmalardan sertifika imtihanlarına kadar tıbbın her tarafını etkiliyor”.

free lunch drug industry ile ilgili görsel sonucu

Modern tıp büyük ölçüde endüstrinin tahakkümü altındadır.

Endüstri ve tıp arasındaki menfaat münasebetleri sıfırlanmadan öncelikle hastaları gözeten bağımsız tıptan söz edilemez.

Bedava peynir de sadece fare kapanında bulunur.

Bunu böyle bilin!

Tamamını okumak için: https://www.bmj.com/content/365/bmj.l1939

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Şakir Şener dedi ki:

    Tabii bedava değildir, şu dünyada bedava olan ne var ki? Bedava bir şey varsa da bilin ki arkasında bir oyun vardır. kaşıkla verirler kepçeyle alırlar. Dünyanın düzeni budur.

  2. Yavuz Selim K dedi ki:

    İlaç şirketleri bir çıkarları yoksa kimseye bedava bir damla su bile vermezler. Herkes bunu bilsin ve buna göre yorum yapsın.

  3. NİHAT dedi ki:

    ÇAY KAŞIĞI İLE KOKLATIP KAZAN KEPÇESİYLE GERİ ALIRLAR, KİMSEYİ DE DİNLEMEZ TAKMAZLAR.

  4. Alican Aktaş dedi ki:

    Hükumet neden bu işe dur demiyor acaba madem doktorlardan ses ve çıt çıkmıyor hükumet el atsın bu işe, bedava yemek bedava hediye falan yok desin.

Siz de yorumunuzu paylaşın: