ÇOK FAZLA TIP VE HALK SAĞLIĞININ KURUMSAL ESİR ALINMASI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Halk sağlığının endüstri tarafından pazarlama numaralarıyla nasıl esir alınmakta olduğunu, halk sağlığını koruma maskesi ile parasının gereksiz tıbbi tetkik ve tedavilerle nasıl hortumlandığını biz ne zaman göreceğiz acaba?

***

Kamu Politikaları Araştırma Enstitüsü (IPPR), sizi Dr. Aseem Malhotra ile “Çok Fazla Tıp ve Halk Sağlığının Kurumsal Esir Alınması” konulu konuşmaya davet etmekten mutluluk duyar.

Küresel sağlık sistemleri giderek daha çok baskı altına girmektedir ve birkaç sene içinde de çökeceği tahmin edilmektedir.

Giderek artan taleplerde iki önemli faktör başı çekmektedir.

Birincisi, önlenebilir hayat tarzı değişiklikleriyle ilgili kronik hastalıkların artan yüküdür.

 

 

 

 

 

İkincisi ise gereksiz tedavidir (overtreatment). Milyonlarca insan kendilerine hiçbir faydası olmayacak ilaçları kullanıyor, testler ve operasyonlar yapılıyor ve üstelik de bunları bilmiyorlar.

Akademisyenler, politikacılar, muteber tıp kurumları, hayır kuruluşları ve tıp dergilerinin endüstri ile finansal kazanımlar için muvazaaları dünya çapında yıkıcı sonuçları olan yanlış bilgilendirilen doktor ve yanlış bilgilendirilen hasta salgınına sebep oldu.

Kaynak: https://www.ippr.org/event/too-much-medicine-and-the-corporate-capture-of-public-health

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Muhuddin dedi ki:

    Ölmüşüz de ağlayanımız yok

  2. CANAN KARATAY dedi ki:

    Dr. Aseem Malhotra, İngiliz Kardiyologtur.

    Yağların ve kolesterolün kalp damarlarını tıkamadığını, İNSÜLİN DİRENCİ sonucu, vücutta gelişen sistemik inflasyon sonucu, tüm vücutta ve de koroner damarlarda, beyin ve böbrek damarlarında, gelişen yangının, damarları tıkayarak kalp krizi nedeni olduğunu senelerden beri ifade eden, ünlü KALP HASTALIKLARI DOKTURUDUR.

Siz de yorumunuzu paylaşın: