MERKEL GENE TİTREME NÖBETİ GEÇİRDİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Geçen hafta bir karşılama merasiminde titreme nöbeti haber olan Almanya Başbakanı Merkel bugün de gene Berlin’ deki bir merasimde benzer bir titreme nöbeti geçirdi.

Bu tablo o zaman vücudunda su azalmasına (dehidratasyon veya dehidrasyon) bağlanmış, Merkel de 3 bardak su içip “çok iyiyim” demişti.

Haberde Merkel’ in bu sefer kendine ikram edilen suyu içmediği bilgisi de yer alıyor.

Ben o zaman bu tablonun dehidratasyonla açıklanamayacağını, titremelerin arka plânında başka bir hastalık, bilhassa da “nöro-dejeneratif bir hastalık” olması ihtimalinden bahsetmiştim (1).

Aradan bir hafta geçmeden titreme nöbetlerinin tekrarlaması olayın su kabı ile açıklanamayacağını gösteriyor ki zaten Merkel de verilen suyu içmemesi de bu durumu doğruluyor.

Geçen hafta yazımı “Merkel’ in sağlık durumu ile ilgili bilgilerin devlet sırrı kapsamında olduğunu, varsa gerçek rahatsızlığının ne olduğunun asla açıklanmayacağını unutmayalım” sözleriyle bağlamıştım.

Bu düşüncemde ısrarlıyım: Almanya Başbakanı’ nın ciddi bir hastalığı olduğunu düşünüyorum.

merkel ile ilgili görsel sonucu

***

BBC’ nin haberi:

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin’deki bir törende yine titreme nöbeti geçirdi.

Meclis’te çekilen videoda Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in konuşması sırasında kürsünün yanında bekleyen 64 yaşındaki Merkel’in 2 dakika boyunca kollarını kavuşturarak titrediği görülüyor.

Daha sonra verilen suyu içmeyen Merkel yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht ile el sıkışıyor.

Merkel 18 Haziran’da Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin yanında da titreme nöbeti geçirmişti. Su içtikten sonra kendine gelen Merkel, bunu vücudunun susuz kalmasına bağlamıştı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel’in G-20 zirvesi için bugünkü Japonya ziyaretini iptal etmeyeceğini belirterek “Her şey planlandığı gibi devam edecek. Federal Şansölye iyi” dedi.

Merkel dün Meclis görüşmelerine katılmış ardından Berlin’deki Humboldt Üniversitesi’nde bir konuşma yapmıştı.

Alman haber kanalı NTV, Merkel’in 2 yıl önceki Meksika ziyaretinde de sıcak havada titreme nöbeti geçirdiğini aktardı (2).

Kaynaklar:

1.http://ahmetrasimkucukusta.com/2019/06/22/yazilar/tip-yazilari/belirtiler/alman-basbakani-merkel-tir-tir-titredi/

2. https://www.dw.com/de/bundeskanzlerin-merkel-zittert-erneut/a-49372553

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. Sarı ismail dedi ki:

    Abd fransaya deaşla sari yeleklikerle ayar verdi.almanya direniyor.aceba diyorum bizim hinzir ecevitide başbakanliktan indirmek icin ilaçlarla hasta etmişler ve hastaneye yatirmişlardida karisi mezar kaçkini rahşanda hastaneden gizlice kacirip hinzirin hayatini kurtarmişti aceba ayni oyun merkep’edemi yapiliyor.hastaliginin zamanlamasi çok manidar.

  2. şafak dedi ki:

    Tepeden tırnağına kadartıtrıyor ama susuzluktan diyor alakası yok bana gore de ciddi bir hastalığı var

  3. Fatma dedi ki:

    parkinson olabilir mi

Siz de yorumunuzu paylaşın: