USA’ DA KONVANSİYONEL SÜTLER KİMYASAL DEPOSU ÇIKTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yeni bir araştırmada USA’ da satılan konvansiyonel non-organik inek sütlerinin önemli bir kısmında pestisit, büyüme hormonları ve bazılarına süt ürünlerinde kullanılmasına müsaade de edilmeyen antibiyotikler bulunduğu bildirildi.

Buna karşılık organik sütte bu kirleticilerin hiçbirine rastlanmadı.

Test edilen 35 konvansiyonel süt örneğinin yüzde 60’ ında amoksilin, oksitetrasiklin, sulfametazin, sulfadimetoksin ve sulfatiazol gibi antibiyotikler bulunduğu tespit edildi.

Konvansiyonel süt örneklerinin yüzde 26 ve yüzde 60’ ında pestisitler olduğu belirlendi. Bunlar içinde klorprifos, atrazin, diazinon, sipermetrin ve permetrin vardı.

Büyüme hormonlarından olan bGH konvansiyonel sütte organik süte göre 20 misli, IGF-1 ise 3 misli fazla bulundu.

Organik sütün omega 3/omega 6 oranı konvansiyonel süte göre daha fazla idi. Daha önce yapılan çalışmalarda da organik sütte konvansiyonel süte nazaran yüzde 62 daha fazla omega 3 ve yüzde 25 daha az omega 6 bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Improving milk production with yeast - All About Feed

Gelelim neticeye

Bu araştırma USA’ da obeziteden diyabete, kalp-damar hastalıklarından kanserlere tüm kronik enflamatuar hastalıkların neden çığ gibi arttığını gözler önüne seriyor.

Bize ise “İyi ki USA’ da yaşamıyoruz” diye şükretmek düşüyor.

Green-cart sahiplerine önemle duyurulur.

Kaynak: https://www.cambridge.org/core/journals/public-health-nutrition/article/productionrelated-contaminants-pesticides-antibiotics-and-hormones-in-organic-and-conventionally-produced-milk-samples-sold-in-the-usa/D1107FE30C778A73F5F601C5D3D6E572

Yazı için 3 yorum yapılmış:

  1. S. Gemici dedi ki:

    Bizde de çok farklı olduğunu hiç sanmıyorum

  2. Hulusi A dedi ki:

    Amerika genlerle fazla oynamanın,hormon kullanımının tavan yaptığı bir ülke.Ama malesef ülkemizdeki et ve süt ürünleride 40 yıl öncesinin sağlıklı yapısından daha uzak,melas denen pancar küspesinin yaygınlaşması,peynirlere katılan nişasta,kurban bayramları için enjeksiyonla şişirilmiş kurbanlıklar,sucuktaki hileler derken her geçen günü arayacağız gibi.

  3. Ahmet Onan dedi ki:

    Bizlere ilkokulda iken süttozundan sütleri içmemiz için öğretmenler epey ter dökerlerdi. Kendi ülkemizin çayırlarında, meralarında, yaylarında, yetişen ineklerimiz varken, biz sevmediğimiz
    bu süttozunu niye içtik ?

Siz de yorumunuzu paylaşın: