EN NEFRET EDİLEN SEKTÖR İLAÇ ENDÜSTRİSİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Ağustos ayında yapılan bir Gallup Araştırması’ nda USA’ da en nefret edilen sektörün ilaç endüstrisi olduğu ortaya çıktı.

Buna göre, katılımcıların yüzde 58’ inin ilaç endüstrisiyle ilgili olumsuz görüşleri varken sadece yüzde 27’ si sektöre müspet bakıyor.

Bu, 2001’ de başlayan anketlerde endüstrinin aldığı en kötü sıralama.

Gallup, yüksek ilaç fiyatlarının, opioit salgının ve Dev İlaç Sektörünün büyük lobi faaliyetlerinin endüstriden duyulan hayal kırıklığında büyük etkileri olduğuna dikkat çekiyor.

ArsTechnica’ daki yeni bir makaleye göre, Lilly ve Pfizer gibi şirketlerin CEO’ları büyük kişisel servetlerini ABD senatörlerinin politik kampanyalarını finanse etmek için kullanıyorlar.

big pharma bribery ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

Gözü paradan başka bir şey görmeyen, insan sağlığınız görmezden gelen ilaç endüstrisine olan itimat ağustos güneşi altındaki buz gibi eriyor.

Hadi gelin de Amerikalıların bile en nefret ettikleri sektör olan ilaç endüstrisinin ilaçlarına, aşılarına güvenin.

Kaynak: https://www.hsph.harvard.edu/news/hsph-in-the-news/poll-shows-americans-are-fed-up-with-pharmaceutical-industry/

***

EK 1 (13.4.2022): ASEEM MALHOTRA “‘İlaçlara aykırı görüşleri ifade etmek, kanıtlar sunmak sadece çok zor değil, kişinin kariyeri için tehlikeli olabilir. İlaç şirketleri, eleştirmenlerden intikam almak için PR firmalarını işe sokuyor. Sonuç, eleştirmenlerin itibarını zedelemek için karalama kampanyalarıdır.”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1514086660081950724?s=20&t=vMy1rSZWRTBClybDlvp2hw

***

Siz de yorumunuzu paylaşın: