BİR GÜN GELECEK STENTİ OLMAYAN KİMSE KALMAYACAK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Wall Street Journal’ in haberine göre kalp damarlarına gereksiz konan stentler azalırken bacak damarlarına gereksiz konan stentler yeni bir endişeye işaret ediyor.

Bazı doktorların bacak damarlarına kaygı verici oranda stent koyduklarını ve plâk çıkardıkları bildiriliyor.

Sıklıkla kaçınabilir olan bu uygulamaların hastalarda komplikasyon riskini artırabileceği ve hastalığın kötüleşmesine sebep olabileceği ikazı yapılıyor.

Gelelim neticeye

Bir gün herkes Fenerbahçe’li olur mu bilmem ama bir gün herkesin kalp veya bacak damarlarına stent konacağına iddiaya girerim.

Kaynak: https://www.wsj.com/articles/doctors-sound-an-alarm-over-leg-stent-surgery-11568127286?mod=searchresults&page=1&pos=1

***

EK 1 (25.9.2022): MALHOTRA “Sızan veriler, stent takılan hastaların açık kalp ameliyatı olanlara göre %80 daha fazla kalp krizi geçirdiğini ortaya koyuyor. Araştırmacıların yarısı ve kılavuz yazarlarının üçte biri stent şirketlerinden kişisel ücret aldığını bildirdi.”

Kaynak: https://twitter.com/DrAseemMalhotra/status/1204271449596481536?s=20

Kaynak: https://www.bbc.com/news/health-50715156

***

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Emir Ali dedi ki:

    Bizim sülale bu tarife uyuyor, 50 yaşından sonra stent takılmayan yok hatta bir amcamın beynine bile stent takıldı ama fenerli değiliz. En büyük cimbom başka büyük yok.

  2. koray dedi ki:

    hadi be en büyük beşiktaş en büyük kartal en büyük çarşı

Siz de yorumunuzu paylaşın: