OBEZİTE DE DİYABET DE GENETİK DEĞİLDİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Prof. Dr. Canan Karatay‘ ın “obezite, insülin direnci, enflamasyon, diyabet ve karaciğer yağlanmasını genlerle oynayarak tedavi etmeye kalkanlara” cevabı:

SİSTEMİK METABOLİK HASTALIKLARIN HİÇ BİRİ GEN TEDAVİSİ YA DA METABOLİK CERRAHİ İLE TEDAVİ EDİLEMEZ.

SİSTEMİK METABOLİK HASTALIKLAR bir gece ya da bir günde birden bire ortaya çıkmaz ve de hiç biri GENETİK DEĞİLLERDİR!
TAMAMEN MODERN TIBBIN UYDURMALARIDIR.

İNSANLARIN KANDIRILMALARI VE DE ALDATILMALARIDIR-DOLANDIRILMALARIDIR!

ÖRNEK VERECEK OLURSAK:

BEN OBEZİM demek, ya da, BEN ŞEKER HASTASIYIM demek tüm vücut doku ve hücrelerimde, uzun süreden beri süre gelen mikropsuz bir mücadelenin, bir savaşın var olduğu demektir! Mikropsuz olan mücadele vücudun genelinde ve bütün hücrelerinde sistemik olarak aynı zamanda başlamıştır!

Organizmada KRONİK SİSTEMİK METABOLİK BOZUKLUKLAR sinsi sinsi başlar ve uzun süre sonra belirtileri su yüzüne çıkar. KRONİK dememizin nedeni de budur.
Genetik değişikliklerin oluşması, ise en az 100-200 yıl geçmesi gerekir. Bu nedenle, ne OBEZİTE NE DE DİYABET HASTALIĞI GENETİK DEĞİLDİR.

SİSTEMİK METABOLİK BOZUKLUKLAR ya da hastalıklar organizmada, organizmanın kullanamadığı, bir çok iç ve dış çevresel yabancı, toksik etkenlerle mücadele sonucu, uzun süreç içinde SİNSİ SİNSİ ortaya çıkan reaksiyonlara verilen genel bir tanımlamadır.
Tıp dilinde, organizmada meydana gelmiş olan yangı ya da ateşe ‘oksidatif stres’ diyoruz.

Tüm SİSTEMİK METABOLİK BOZUKLUKLARIN başlamasında asıl suçlu faktör ve etken, organizmada senelerden beri yavaş yavaş süre gelen ‘oksidatif stres’dir’ 1 .

BİR ORGANİZMADA MEYDANA GELMİŞ OLAN, OKSİDATİF STRES ATEŞİNİ SÖNDÜRMEK TEMEL VE ANA HEDEFİMİZ OLMALIDIR.

DOĞAL OLARAK, ATEŞİN KESİN OLARAK SÖNDÜRÜLMESİ İÇİN, ATEŞİ BAŞLATAN GEREK İÇSEL, GEREK ÇEVRESEL DIŞ FAKTÖRLERİN ÇOK İYİ ARAŞTIRILIP ANLAŞILMASI ŞARTTIR.

Temel ve ana sebep anlaşılıp giderilmedikçe, ortadan kaldırılmadıkca, şikayetler hiç bir zaman ne OBEZİTE NE DE DİYABET HASTALIĞI TEDAVİ EDİLEMEZ. Tamamemn aldatmacadır.

Tamamen MODERN TIBBIN İCATLARIDIR!

OYSA, SİSTEMİK METABOLİK BOZUKLUKLARIN NEDENİNİ BULUP DÜZELTMEDEN, OBEZİTE VE DİYABET HASTALIKLARINI TEDAVİ ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR, MÜMKÜN OLAMAZ.

OBEZİTE VE DİYABET HASTALIĞI KRONİK OLAN GENEL METABOLİK BOZUKLUKLARIN GÖSTERGESİDİR.

METABOLİK BOZUKLUKLAR CERRAHİ YA DA GENLERLE TEDAVİ EDİLEMEZLER.

Ağustos 2019, tarihinde ABD Ulusal Sağlık Enstitüsünden (NIH) yayınlanmış olan çok yeni bir çalışma, SİSTEMİK METABOLİK HASTALIKLARDA şekerin rolünü açıklamakta ve şekerin azaltılmasıyla, SİSTEMİK HASTALIKLARIN tedavi olabileceğini bildirmektedir.

Şeker yüksekliği, insulin hormonun yükselmesine neden olmaktadır. İnsülin hormonunun, büyüme hormonuna benzer şekilde, hücrelerin HİPERPLAZİK şekilde çoğalmalarına neden olduğunu daha önce yayınlanmış olan kitaplarımda detaylı bir şekilde açıklamıştım 2 .

Başta İnfeksiyonlar olmak üzere, çevresel toksinler, ilaçlar, gıda entolaransları, ülkemizde kontrolsüz bir şekilde kullanılan tarım zehirleri (tarim ilacı demiyorum, onlar ilaç değildir, canlıları yok eden zehirlerdir), yaygın olarak kullanılan kozmetik ürünler, ev temizlik ürünleri (yani, güzel kokulu deterjanlar ya da çamaşır suları, kokulu yumuşatıcılar), tabii ki işlenmiş tüm yiyeceklere eklenmiş olan renkli, kokulu koruyucu kimyasallar, yapay tatlandıcılar, mısır şurubu şekeri, nişasta bazlı şekerler, şekerli gazlı içeceklerde bulunan son derece tehlikeli kimyasal maddeler ve ağır metaller, ağır metal zehirlenmeleri, rafine unlar, rafine olmuş sofra tuzları, transyağlar bir vücutta sistemik olarak genel anlamda ateşlenmeyi-alevlenmeyi- yani kronik yangıyı başlatan, ve hormonları ve enzimleri bozan ve dengelerini alt üst eden en sık ve yaygın olarak gördüğümüz etken faktörlerdir.

Senelerden beri dile getirdiğimiz, hazır, işenmiş gıdaların neden olduğu metabolik bozuklukları hangi GEN TEDAVİSİ ile düzeltebilirsiniz ki?

HAZIR BEBEK MAMALARI DNA’YI, BOZMAYA DEVAM ETSİN SİZ GENLERLE TEDAVİ EDECEĞİM DİYE UĞRAŞIN!

AKLIMIZLA OYNAMAYIN LÜTFEN!

TOKSİK BİR DÜNYADA YAŞAMAKTAYIZ. SULARIMIZ, SOLDUĞUMUZ HAVAMIZ, TOPRAKLARIMIZ ZEHİRLENMİŞ DURUMDA.

SAYMIŞ OLDUĞUM ÇEŞİTLİ ÇEVRESEL ZEHİRLERİN TÜMÜNÜN DNA’MIZI BOZDUĞU, HORMONLARIMIZIN VE ENZİMLERİMİZN TÜMÜNÜN ÜRETİLMESİNİ BOZARAK YAPIMLARINI İNHİBE ETTİĞİ GÖSTERİLMİŞTİR

ŞEYH EDEBALİ İLE BİTİRELİM:

ŞEYH EDEBALİ DER Kİ; ‘Toprak sağlıklı olmadıkça, ektiğiniz hiç bir tohum yeşermez’

BAĞIRSAK FLORAMIZI, YANİ MİKROBİYOMUMUZU, YANİ TOPRAĞIMIZI sağlamlaştırırsak KRONİK METABOLİK HASTALIKLARDAN KURTULABİLİRİZ 4 5 6 .

GEN AŞISI VE DE METABOLİK CERRAHİ İLE METABOLİK BOZUKLUKlAR DÜZELTİLEMEZ! TÜMÜYLE MODERN TIBBIN YENİ BİR ESERİDİR!

TÜM METABOLİK BOZUKLUKLARI DÜZELTMEK YA DA AZALTMAK YALNIZ KENDİ ELİMİZDEDİR KİMSENİN ELİNDE DEĞİLDİR 7

KAYNAKLAR:

1 Zhang D, et Zhang D, et al.High glucose intake exacerbates autoimmunity through reactive oxygen species-mediated TGF-β cytokine activation.(link is external) Immunity. 2019 Aug 23.  Immunity. 2019 Aug 23.

2 Karatay, MCE. Karatay Diyeti’yle OBEZİTE VE DİYABETE ÇÖZÜM VAR. Şubat 2013. Hayykitap, İstanbul.

3 Branson JA, et al. Multidecadal increase in plastic particles in coastal ocean sediments. Science Advances 04 Sep 2019: Vol. 5, no. 9.

4 Tlaskalova-Hogenova, et al. Commensal bacteria (normal microflora), mucosal immunity and chronic inflammatory and autoimmune diseases. Immunol Lett. 2004 May 15;93(2-3):97-108.

5 Acheson DW, et al. Microbial-gut interactions in health and disease. Mucosal immune responses. Best Pract Res Clin Gastroenterol. 2004 Apr; 18(2):387-404.

6 Schenk M, et al. The mucosal immune system at the gastrointestinal barrier. Best Pract Res Clin Gastroenterol. 2008;22(3):391-409.

7 Karatay, MCE. Gerçek Tıbbın 10 Şifresi. ‘Genetik’ ve İyileşmez denen hastalıklar tedavi edilir. Şubat 2018, Hayykitap, İstanbul.

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Haluk Kurtoğlu dedi ki:

    İnsülin direncini genlerle oynayarak tedavi etmeyi düşünmek gerçekten akıllara zarar. Bunlar gen tedavisini ne zannediyorlar acaba…

  2. Reyhan dedi ki:

    Çok güzel çok faydalı bir yazı. kaleminize sağlık. Bu modern bilim adamları herhalde dellenmiş olmalılar.

  3. Arif Kemaloğlu dedi ki:

    Sizleri çok takdir ediyoruz mücadeleniz bizler için biliyoruz. Size saldıranların da kimler olduğu aşikar. Yolunuz açık olsun

  4. Fatih Güner dedi ki:

    Sevgili Hocalarım, Aralık 2017 de 11.2% olan HbA1c değerim sonucu derhal insülin tedavisine başlanmıştı. Uzun bir süre günde üç ana üç ara öğün beslenme ile insülin kullandım. Sonrasında yemek yeme alışkanlıklarımı değiştirip çok az kilo verdiğim halde şeker ölçümlerim makul değerlerde çıkmaya başlayınca insülin kullanımını azalttım. Kasım 2019 da HbA1c değerim 6.8% çıktı. Sizleri bütün kalbimle kutluyor, saygılar sunuyorum

  5. Ahmet Mithat CAN dedi ki:

    ÇAĞIMIZIN İBN-İ SİNA’SI : PROFESÖR KARATAY

    Prof.Dr.Canan Efendigil Karatay, çağımızın İbn-i Sina’sıdır.
    Karşılıksız, çıkarsız, onurlu bir insanlık mücadelesi veren bir halk sağlığı kahramanıdır.

    Profesör Karatay, hayatını iki hedef kitleye adamıştır.
    1. Sağlıklı insanlar
    2. Otoimmünler

    Öncelikle hitabı 1.gruptaki sağlıklı insanlaradır ki bu grup, sadece hastalıklarla ilgilenen modern tıbbın ilgi alanı dışındadır. Onlara tavsiyeleri şöyledir:

    Şeker en tatlı zehirdir. Ana rahmindeki bebeklerden başlayarak hayatın her anında şekerle karşı karşıyayız. Neredeyse şekersiz endüstriyel besin bulmak güç. Şeker beyinde bağımlılık yapıyor ve de sürekli acıktırıp yediriyor.

    Yüksek şeker yüksek insülin ile elele vererek organizmayı alt üst ediyor.

    Yüksek insülin sağlığımız için en büyük risk faktörüdür.

    Yüksek insülinin neden olduğu olumsuz sonuçlara uğramamak için yapılması gereken KAN ŞEKERİNİ ÇOK YÜKSELTEN BESİNLERDEN UZAK DURMAK ve böylece insülin seviyesini makul seviyede tutmaktır.

    Bu yüzden bu gruptaki sağlıklı insanlara:
    a. Modern buğdaydan ekmek ve tahıllar SIFIR olacak (siyez buğdayı ve bulguru makul yenebilir)

    b. Şeker SIFIR olacak. (tatlandırıcılar dahil)

    c. Şekerli gazlı içecekler SIFIR olacak. (Taze sıkılmış meyve suyu dahil)

    d. Meyve SIFIR olacak. (Kurtlu yani ilaçsız elma v.b. günde bir adet yenebilir.)

    e. Doğallıklarını kaybetmiş, işlenmiş, bozulmuş, kimyasallarla boyanmış, ilaçlanmış, yapaylaştırılmış besinler, sağlıksız proteinler, karbonhidratlar ve trans yağlar SIFIR olacak.

    f. Sık sık yemek yenmeyecek.

    g. Akşam yemek yenip yatılmayacak

    h. Yeterli temiz su içilecek

    ı. Her gün 10-20 dakika, açık havada, normal tempoda yürünecek

    j. Sağlıklı yağlar ve proteinler mutlaka yenilecek

    k. DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSLİ KARBONHİDRATLAR TÜKETİLECEK.

    İkinci olarak hitap kitlesi Otoimmünler’dir.(Diyabet, Romatoid Artrit, MS, Haşimato Tiroiditi, vb. hastalıklara yakalananlar)

    Yanlış beslenme, kimyasal çevresel faktörler sonucu zamanla oluşan kronik hastalıklara yakalanan Otoimmünlere tavsiyeleri ise şöyledir:

    Öncelikle onlara; ölene kadar ilaçlarınızı içeceksiniz diye beyinlerinin yıkandığını, hastalıklarının kalıcı olarak tedavi edilebileceğini ve ilaçlarından kurtulabileceklerini bilmenin hakları olduğunu, bu yüzden “genetik” ve “iyileşmez” söylemini unutmaları gerektiğini belirtmiştir.

    İyileşmenin yolunun kan şekerini düşürüp, insülin direncini kırmaktan geçtiğini dile getiren Profesör Karatay, bunun için de düşük glisemik indeksli sağlıklı protein, yağ ve karbonhidratlarla beslenilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

    Bu yüzden bu hastalıklara yakalananlar, yukarıda sağlıklı insanlara yapılan tavsiyeleri uygulayacaklar, ilave olarak bu gruptakilere kesinlikle EKMEK ve TAHILLAR SIFIR olacak (siyez dahil), MEYVE SIFIR olacak (ilaçsız olsa dahi).

    GERÇEK TIP temsilcisi Prof.Dr.Canan Efendigil Karatay, halk sağlığına yaptığı hizmetlerle, gelecek nesillerde minnet duygusu ile anılacaktır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: