DOMUZ GRİBİNİ ABARTAN ASLINDA MEDYADIR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta son zamanlarda artan grip hastalıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Domuz gribini abartan aslında medyadır. Televizyonlara baktığımızda siren sesleri, acil servisler gösteriliyor ve “domuz gribi şüphesi” deniliyor. Bunu gören insanlarda telaşlanıyor. Bu havalarda grip olmak son derece normal. Hatta grip olmamak anormaldir. Her ateşi çıkan ve öksüren hastalar hastaneye gidiyor. Bu yanlış.

Gerçekte hasta olmasanız bile o ortamda hasta olabilirsiniz. Birde gittiğiniz hastanede hemen film çekiliyor, kan tahlili yapılıyor ve bir sürü ilaç veriliyor. Peki ne zaman hastaneye gidilmeli diye sorarsak. 3 gün ateş ve öksürüğe dikkat edilmelidir. Öksürük normalde 2-3 gün şiddetlidir. İlk gün yüksektir ancak daha sonra azalır.

Evde istirahat etme topluma karışmamak en iyisidir.Çünkü grip hastalığına bir ilaç yok. KOAH, kanser vs kronik hastaları ayrı tutuyorum. Normal insanlarda grip solunum yollarında olur. Ama bazı insanlarda yukarıda değil aşağıda yani akciğerde oluyor ki zaten o tehlikelidir. Bir insan grip oldu iyileşti. Ancak tekrar ateşlenirse işte o zaman doktora gitmesi gerekir” dedi.

Virüsün nasıl yayıldığını anlatan Prof. Dr. Küçükusta, “Hasta bir insan kapalı bir ortamda konuştuğunda veya öksürdüğünde küçük zerrecikler yayar. Burada duran insanlarda bu virüsleri alırlar. Çünkü virüs havada bulunur ve oksijen alıyoruz. Mikropsuz ortamlarda bulunmak mümkün değildir.

Steril dünya yoktur. İllaki virüslerle karşılaşacağız, korkmamıza gerek yok.  Bu hususta losyon ve antibakteriyel ürünler kullanılması kesinlikle yasaklanmalıdır. Çünkü içindeki kimyasallar bağışıklığı etkiliyor. Bu ürünler asla elleri yıkamanın yerini tutmaz” diye konuştu.

Hastalıklardan kurtulmak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Bağışıklığımızı güçlendirmek için; hazır gıdalar tüketilmemeli doğru ve yeterli beslenmek gerekir.Hareket etmek bağışıklık için çok önemlidir. Günde insanlar 10 bin adım atmalıdır. Gece uykusu kesinlikle önemlidir.

Stresten, sigaradan da uzak tutulmak gerekir. Ben buradan insanlara bir uyarıda bulunmak istiyorum. Hastalıklarla insanlar korkutuluyor. Bakın domuz gribi aşısı o salgından önce çok ucuzken, daha sonra neden çok pahalı oldu? Ben bu aşıların pazarlanması için abartıldığını söylediğimde bana çok karşı çıktılar. Ancak ne kadar haklı olduğumu bugün insanlar anladı” dedi.

Kaynakhttp://www.gundeminbirikimi.com/15429-2

Siz de yorumunuzu paylaşın: