DUŞTAN SONRA KLİMALI ODADA YATTI, ÖLDÜ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sebep “Legionella bakterisi” olabilir mi?

Legionella’lar durgun sularda üreyen ve suyun havaya saçılması sırasında solunum yoluyla akciğerlere girerek zatürreye yol açan bir bakteridir.

Tıp literatüründe Lejyoner Hastalığı adıyla bilinen Legionella bakterilerinin yol açtığı hastalığın, organ nakli yapılmış, kortizon kullanan ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde özellikle de erken tanınmadığında ölümle sonuçlanma ihtimali çok yüksektir.

İlk kez 1976 ylında Philadelphia’da bir otelde toplantı yapan lejyonerler arasında çıkan zatürree salgını ile tanınan hastalığa neden olan mikroba lejyonerlerden esinlenilerek ‘Legionella’ ismi verilmiştir.

Sonraki yıllarda yapılan araştırmalarda, Legionella bakterilerinin 20’den fazla türü olduğu belirlenmiştir.

Legionella bakterilerinin kaynağı neresidir? 

Legionella bakterileri, durgun sularda ürerler ve buradan su damlacıkları ile havaya karışarak insanlara bulaşırlar. Otel, iş merkezi, gökdelenler gibi büyük binaların havalandırma sistemlerinin su bölmeleri, havuzlar, su depoları gibi ortamlarda çoğalan bakteriler, o binada bulunan pek çok insanda hastalığa yol açabilirler.

Açık alanlardaki göl, dere, çamur, ve kaplıca sularındaki bakteriler, havada hemen dağıldıkları için hastalık yapıcı özellikleri  yoktur. Legionella bakterileri suyun içilmesi ile ya da insandan insana da bulaşmazlar. Legionella bakterilerinin üremesi için ideal ısı 40˚C’dir, ama 0-63˚C arasındaki sıcaklılklarda aylarca canlılıklarını korurlar.

man shower ile ilgili görsel sonucu

***

CNN’ in haberi:

Adıyaman’da soğuk su ile duş aldıktan sonra klimalı odada yatan genç yoğun bakımda süren 35 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Hava sıcaklığının yüksek olduğu Adıyaman’da, Eyüp Burak Yakışık (19) adlı genç havuzda yüzdükten sonra eve gelerek soğuk su ile duş alıp, klimalı odada yattı. Yaklaşık 1 saat sonra uyanan ve kendisini iyi hissetmeyen genci hastaneye kaldırdı.

Acil servisten yoğun bakım servisine alınan Eyüp Burak Yakışık, ambulans uçak ile Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Vücudunun tamamına yayılan enfeksiyon nedeniyle organlarının büyük bir çoğunluğu iflas eden Eyüp Burak Yakışık, 35 gün boyunca yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Hayatını kaybeden gencin cenazesi Adıyaman Belediyesi Yeni Mezarlık Camii’nde kılındıktan sonra toprağa verildi.

Kaynak: http://www.cnnturk.com/turkiye/dustan-sonra-klimali-odada-yatti-oldu

***

Resim

Siz de yorumunuzu paylaşın: