KORONAVİRÜSLERİN DÜNYAYA ÇOK ÖNCEDEN YAYILDIĞI ORTAYA ÇIKIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İtalya Milli Sağlık Enstitüsü (National Institute for Health=ISS) koronavirüsün ülkelerine aralık ayında gelmiş olabileceğini açıkladı (1).

Milan ve Torino’ da ekim 2019-şubat 2020 tarihleri arasında atık sulardan alınan 40 numune 2 farklı laboratuarda iki farklı metotla analiz edildi.

18 aralıkta Milano ve Torino’da ve 20 ocakta Bolonya’ da alınan atık sularda koronavirüs bulunduğu tespit edildi.

İtalya’ da ilk KOVİD vakaları Çin’ de İtalya’ ya dönen Romalı çiftte tespit edildi. Kuzey İtalya’ da ise Şanghay’ dan gelen bir meslekdaşı ile yemek yiyen Codogno’ lu bir erkekte görüldü.

Barselona’ da da ilk teşhis edilen vakadan 41 gün önceye ait atık sularda koronavirüs bulunduğu açıklanmıştı.

Fransa’ da 2019 aralık ayında pnömoni teşhisiyle hastaneye yatırılan hastalara ait numunelerin yeniden değerlendirildiği bir çalışmada en azından bir hastanın testinin pozitif olduğu ortaya çıktı.

İtalya'da ölenlerin sayısı 33 bin 964'e yükseldi

1998-2003’te Dünya Sağlık teşkilat (WHO) Genel Direktörlüğünü yürüten ve Gro Harlem Brundtland da şunları söylüyor (2):

Kovid-19, Çin’den dünyanın birçok bölgesine muhtemelen aralık ve ocak başında yayıldı. Böylesine bir virüsün bir günde bile binlerce yeni vaka oluşturduğunu söylediğim için üzgünüm. Yani bir günlük gecikme dahi gerçekten ciddi bir soru işareti. Gelecekte bu değerlendirme yapıldığında tüm bu gerçekler ortaya çıkacaktır.”

Gelelim neticeye

BİR: Bu salgının kontrol altına alınamamasında Çin hükumeti ve WHO’ nun önemli rolleri bulunduğu, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde oldukları anlaşılıyor.

İKİ: Koronavirüsler birçok Avrupa ülkesi gibi bize de sene başından önce gelmiştir, hiç şüpheniz olmasın!

Kaynaklar:

1. https://www.euronews.com/2020/06/19/covid-19-may-have-been-in-italy-as-early-as-december-2019-according-to-new-research

2. https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/eski-dso-genel-direktorunden-cinin-kovid-19-konusunda-dsoyu-gec-bilgilendirdigi-elestirisi/1882957

Siz de yorumunuzu paylaşın: