KOVİD AŞISI YANLIŞLIKLA BEBEKLERE YAPILDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Şunları merak ettim:

Bu durumdan ailelerin haberi var mı?

Yanlışlıkla aşı yapılan çocuklar takip altında mı?

Yanlışları yapanlar hakkında bir işlem yapıldı mı, soruşturma açıldı mı?

Konuşmacının tavrında bu tür yanlışlıkların çok mutat olduğu intibaı alınmıyor mu?

Acaba çocukların başına bir iş gelseydi, böyle rahat konuşabilir miydi?

Gene bunları ünlü tıp dergisine yayınlanması için gönderilebilir miydi? 

*** 

NTV ekranlarında konuşan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, canlı yayında tepki çeken açıklamalarda bulundu. Yanlışlıkla 6 aylık bebeklere Kovid aşısı yapıldığını ifade eden Kurugöl, bunun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını ve araştırmaların bir tıp dergisinde yayınlanacağını söyledi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ülkemizde son olarak 12 yaş üstüne velisinin izni ile aşı onayı verilmişti. Çocuklarda vaka sayısının artması nedeniyle NTV ekranlarında açıklamalar yapan Prof. Dr. Zafer Kurugöl, çok tartışılacak ifadeler kullandı.

Yanlışlıkla 6 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Kovid aşısı yapıldığını belirten Kurugöl, bu durumun onlara hiçbir yan etkisi olmadığını hatta antikor sağladığını ifade etti. Bu konuda yapılan araştırmaların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını da ekledi.

Konuyla ilgili açıklamalarında Kurugöl şunları söyledi:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşı karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.

Kaynak: https://www.haberler.com/prof-dr-zafer-kurugol-den-skandal-aciklama-14413636-haberi/

***

EK 1 (23.9.2021): KAYIHAN PALA “Nereden baksan tutarsızlık: – Sağlık ocakları 2010’da kapatıldı, ‘Hoca’ henüz farkında değil, – Bebeklere yapılan aşılar karıştırılmaz. Karıştırılırsa tıbbi hata ve suç olur. – Covid-19 aşılarının bebeklere yapılması söz konusu değil. ‘Yanlışlıkla’ yapılmış bir açıklama sanırım.” Kaynak: https://twitter.com/KAYIHANPALA/status/1440925391330349056?s=20

***

EK 2 (23.9.2021): SEVDA BULDUK “Aşı uygulamasında “kasti veya hatalı” yanlış bilgilendirme nedeniyle etik ihlal söz konusu. Böyle bir araştırma sonucu hiçbir yerde yayınlanamaz. Hatta ciddi sorgulama gerektirir.Kaynak: https://twitter.com/makinedekiruh/status/1440916911693381635?s=20

***

EK 3 (23.9.2021): ÇAĞATAY TARHAN “Saklanması, hazırlanması, barkodları vs farklı ama yanlışlıkla yapılabiliyor bir de bu böyle anlatılıyor.” Kaynak: https://twitter.com/CagatayTarhan/status/1440926127141396482?s=20

***

EK 4 (23.9.2021): BENGİ BAŞER “Moderna aşısının çocuklar üzerindeki etkisini görmek amaçlı KidCOVE çalışması başladı. 6 ay-12 yaş arası 6.720 çocuk 28 gün arayla aşılanacak”.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/senemsani/status/1440807042860470279?s=20

***

EK 5 (23.9.2021)

Resim

Kaynak: https://twitter.com/emrekara369/status/1440912912361603072?s=20

*** 

EK 6 (23.9.2021): MUSTAFA HOŞkonuşan kişi prof.zafer kurugöl. ege üniversitesi öğretim üyesi. çocuk enfeksiyon uzmanı. kendisi dahil kim aşıları karıştırdıysa hemen soruşturma açılıp yargılanması lazım. yanlışlık dediği çocuk/bebeklerin, covid aşısı için kobay yapılması“. Kaynak: https://twitter.com/mustafahos/status/1440948225549144064?s=20

DENİZ ÜLKE ARIBOĞANBöyle bir şey kabul edilemez. Ben aşının, modern tıbbın faydasına inanan ve destekleyen birisiyim. Lakin bu konuşmadan anladığım, “yanlışlıkla” başlığı altında küçük çocukları, bebekleri aşılayarak gayri resmi bir araştırma yapılmış. Bu korkunç bir şey; suç işlemişsiniz. Ne hakla?” Kaynak: https://twitter.com/DenizUlke/status/1440949030373179392?s=20

KAAN YILANCIOĞLUYanlışlıkla mı? Fareler üzerinde dahi çalışma yapılsa ETİK KURUL ONAYI ile yapılır ve araştırma makalesi basılabilir! İnsan, hele de bebekler üzerinde yapılan korkunç bir MALPRAKTİS ‘in yayın olabilmesi nasıl bir “ETİK” anlayıştır! Bu durumda ancak soruşturma olur.” Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1440948907949924352?s=20

GÖKÇE BAŞBUĞBunlar gerçeklikten o kadar kopmuş ki ulusal yayına çıkıp şunu söylersem aileler güven içinde bebeklerini COVID aşısı olmaya getirir diye düşünüyor. Aksine sizin budalalığınız yüzünden insanlar zorunlu bebeklik aşılarını yaptırmaya bile getirmeyecek.Kaynak: https://twitter.com/BasbugGokce/status/1440906326482194437?s=20

***

EK 7 (23.9.2021):

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, bazı aile sağlığı merkezlerinde bebeklere ‘yanlışlıkla’ kızamık ve Hepatit B aşı yerinekoronavirüs aşısı yapıldığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kurugöl, NTV’ye yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela başka bir aşıyla, Hepatit B aşısıyla, kızamık aşıyla karıştırabiliyorlar sağlık ocaklarında. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla karşılaştık. Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde. Ve son derece iyi antikor oldu. 6 aylık bebekte, 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları da yayınlayacağız yakın zaman içinde çok ünlü bir tıp dergisinde. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor.”

Açıklamanın ardından Kurugöl’e tepki yağdı

Açıklamanın ardından Twitter’da#DrZaferKurugölTutuklansın ve #DenekDegilBebek etiketi açılırken, vatandaşlar Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün açıklamasının büyük bir suç olduğunu dile getirerek tepkilerini dile getirdi.

Aile Hekimleri Federasyonu’nundan açıklama

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, yaptığı açıklamada, “sağlık ocağında bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapıldığı” iddialarına tepki gösterdi. 

Bu iddianın asla gerçeği yansıtmadığının altını çizen Eryazğan, şu bilgileri paylaştı:

“Bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı yapılması asla mümkün olabilecek bir şey değil. Sağlık Bakanlığı 10 yıldır aşıları barkod sistemiyle dağıtır. Aşılar bu şekilde taşınır ve aile sağlığı merkezlerine ulaşana kadar her aşamasında en az 6-7 kere barkod okutulur. Aşı uygulanırken de barkod sisteminden düşülmesi gerekir. Eğer elinizdeki aşı ve sistemdeki barkod tutmuyorsa Bakanlıkça derhal bu konuyla ilgili soruşturma açılır. Yani yanlış bir aşının bebeklere uygulanması ihtimali sıfırdır. Kaldı ki İzmir üzerinden de bu iddiayı araştırdık, bu yönde açılmış herhangi bir soruşturma da yok.”

“Kimse bu aşıları karıştıramaz”

Eryazğan, aile hekimlerinin aşı konusundaki güçlü tecrübesine işaret ederek, “Bizler Aile Hekimleri olarak 20 yıldır aşı yapıyoruz, bebeklik dönemi aşılarının yüzde 98’i tarafımızca uygulanıyor. Kovid-19 aşıları ilk geldiğinde de Bakanlığımız bizleri davet ederek, aşıların nasıl yapılacağı konusunda eğitim vermemizi istedi. Böyle güçlü bir tecrübemiz de söz konusu. Kaldı ki Kovid-19 aşılarının rengi, şekli, şişeleri bile birbirinden çok farklıdır. Kimse bu aşıları karıştıramaz, zaten barkod sistemiyle de böyle bir şeyin olmasının imkanı yok.” diye konuştu.

“Özür bekliyoruz”

Söz konusu iddianın aşı farkındalığı konusunda toplumu olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Eryazğan, şunları kaydetti:

“Bu iddia tamamen asılsız. Hocamızdan özür bekliyoruz. Başka bir konuyu anlatmak isterken konunun başka bir yöne çevrilmesi sonucu çok talihsiz bir açıklama olmuş. Biz insanları aşıya teşvik etmeye çalışırken toplumu olumsuz etkileyen böyle bir açıklamayla karşılaşmamız çok üzücü. Hocamızın bu açıklamasını düzeltmesini, bizlerden özür dilemesini istiyoruz.”

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı ise konuya ilişkin inceleme başlatıldığını duyururken böyle bir durumun mümkün görünmediğini söyledi. 

Prof. Dr. Kurugöl iddialara yanıt verdi

Bir televizyon kanalına canlı bağlantıyla katılan Prof. Dr. Zafer Kurugöl iddialara yanıt verdi. Aşının İzmir’de değil, başka bir ilde hem Kovid hem de bebek aşılarının yapıldığı bir aile sağlığı merkezinde yaşanan bir karışıklık sonucunda ortaya çıktığını ifade etti.

Olayın fark edilmesinin ardından adli kurumlar tarafından gerekli işlemlerin yapıldığı İl Sağlık Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle çocuğun izlemlerinin Ege Üniversitesi’nde çok ciddi bir şekilde yapıldığı ve hiçbir olumsuz sonuç bulunmadığını ifade etti. Yanlış aşılamaya konu olan çocuğun hala kontrollerinin devam ettiğini ve bugün de kontrole geldiğini de ekledi.

Prof. Dr. Kurugöl, bu olayla aşılamayı ve aşı yapan kurumların karalanmasının yanlış olduğunu söyledi. Aşılamada yapılan hatanın adli İl Sağlık Müdürlüğüne başvurulduğunu ve Temmuz ayında soruşturma başlatıldığını da dile getirdi.

Olayın yanlış yorumlandığını dile getiren Kurugöl, bu olayın ne gizlendiğini ne de bilerek yapıldığını da sözlerine ekledi. Kurugöl ayrıca, akşam saatleri olduğundan yorgunlukla kendisini yanlış ifade etmiş olabileceğini söyleyerek herkesten özür diledi. 

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-prof-dr-zafer-kurugolden-bebeklere-yanlislikla-koronavirus-asisi-yapildigi-iddialarina-yanit-olay-yanlis-yorumlandi-11-681-97376.html

***

EK 8 (23.9.2021): SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığı, Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün aile sağlığı merkezinde bir bebeğe yanlışıkla koronavirüs aşısı yapıldığına ilişkin açıklaması üzerine soruşturma başlattı. Bakanlık yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

“Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddiaları kabul edilemez. Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır. 

Bakanlığımız güçlü ve güvenli bir aşı takip sistemine sahiptir. Bakanlık deposundan çıkıştan ilgili kişiye uygulanışına kadar bütün süreç, barkodla dijital olarak takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahip ülkelerin başında geliyoruz. Bilhassa birinci basamak sağlık kuruluşlarımız bu hususta titizlikle ve fedakarca yaygın aşılama programlarını başarıyla yürütmüşlerdir. Soğuk zincirin kırılması, sistemde herhangi bir aksama olması, aşamalardan herhangi bir düzeyde hata yapılması halinde sistem otomatik olarak uyarı vermekte ve gerekli incelemeler yapılarak tedbirler alınmaktadır. İlgililer hakkında soruşturma yapılmaktadır.

İzmir ilimizde hatalı aşı uygulamasına ilişkin, sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelimizin tutanağı üzerine bir soruşturma yürütülmektedir. Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. Yakın takibi devam etmektedir. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır.”

Kaynak: https://www.medimagazin.com.tr/hekim/saglik-bak/tr-son-dakikabebeklere-yanlis-asi-yapildigi-iddialarina-saglik-bakanligindan-aciklama-2-13-97382.html

***

EK 9 (23.9.2021): GÖKÇE BAŞBUĞ “Dünkü açıklamada bebekler şeklinde ifade edilmişti. Bugün bir vakanın analizi şeklinde dergiye gönderildiği söylendi. Bu makalenin hemen şimdi paylaşılması lazım ki gerceğin böyle olduğu bilinsin. Bilim camiası bunu talep etmeli. Zaten önbasımı paylaşmak artık bir norm haline geldi.” Kaynak: https://twitter.com/BasbugGokce/status/1441058191429668872?s=20

***

EK 10 (23.9.2021): SERKAN DOLMA “Yanlışlıkla bebeklere yapılan Covid aşısı olayı için Cem Hoca’nın söylediklerinin meseleyi çok tehlikeli yerlere sürükleyebileceğini düşünüyorum. Ayrıca “olan olmuş, bari o ‘değerli’ veriler araştırmada kullanılsın” yaklaşımı böyle “yanlışlıkların” tekrarlanma ihtimalini artırır.”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/TrDolma/status/1441092120459153416?s=20

***

EK 11 (24.9.2021): BÜLENT POLAT “Tıbbi açıdan son derece rahatsız edici ifadeler bunlar. Kabul edilemez. 1 aylık ya da 6 aylık bebeklere, küçük çocuklara Pfizer aşısının “yanlışlıkla” yapılması mümkün değil. Bir bebeğe bir aşının yanlışlıkla yapılmasının bu denli rahat ifade edilebilmesi de çok garip.”

Tarihte aşılarla ilgili bazı çok trajik hatalar olmuş. Tüberküloz için BCG aşısı ve Polio aşılarında bu örnekler var. Ancak, bebeklere hepatit ya da kızamık aşısı yapıyorum derken yanlışlıkla Pfizer aşısı yapmak dünya aşı literatürüne girecek garip bir hata. Ya da hata mı?

Skandal düzeyinde sözler gerçekten. Öyle, tek bir bebeğe yanlışlıkla verilmiş diyerek geçiştirilicek gibi değil.”

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1441459381166436354?s=20

***

EK 12 (30.10.2021): HİKMET GEÇKİL “okyanus ötesinden… salla hiç bir tavsiye ve tahminin tutmasın…(pandeminin geçen yaz sonu biteceği dahil!!) bulunduğun ülke hala kovid sarmalında kıvrılsın… Utanmadan … buraya <11 yaş için FDA kararını salık ver…! Sizi gidi kopyacılar…!!!!Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1454345811006042119?s=20

***

EK 13 (30.10.2021): FERHAT ARSLAN “Gebe ve çocukların aşılanması ile ilgili orta ve uzun vadeyi geçtim! Kısa vadede yararlılık gösteren bir klinik çalışma da varsa buyrun beraber tartışalım. Biyolojik ve istatiksel tartışmaya hazırım.” Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1454365885574041600?s=20

***

EK 14 (11.12.2021): STIKO patronu Mertens şu durumda kendi çocuğuna korona aşısı yaptırmayacağını açıkladı. STIKO: Robert Koch Enstitüsü’nde aşılama programları için resmi öneriler sağlayan 18 üyeden oluşan bilimsel bir komitedir. Çocukları aşılayalım diyenlere… Kaynak: https://swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/stiko-chef-mertens-wuerde-eigenes-kind-nicht-gegen-corona-impfen-lassen-100.html

***

EK 15 (13.5.2022): Pfizer Covid aşısı, 5-11 yaş arası çocuklarda Omikron’a karşı sadece %12 etkili bulundu.

Kaynak: https://www.cnbc.com/2022/02/28/pfizer-covid-vaccine-was-just-12percent-effective-against-omicron-in-kids-5-to-11-study-finds.html

***

EK 16 (24.5.2022): Pfizer, COVID-19 aşısının 5 yaş altı grup için etkili olduğunu açıkladı.

Şirketin açıklamasında, yapılan çalışmalarda elde edilen ön verilerin, 5 yaş altı grup için semptomatik COVID-19’u önlemede 3 mikrogramlık düşük dozlu üç serinin yüzde 80 etkili olduğu öne sürüldü.

Aşının güvenlik sorunu olmadan acil kullanım kriterlerini karşılamaya yetecek kadar virüsle savaşan antikor düzeylerini artırdığı kaydedilen açıklamada, söz konusu verilerin hafta sonuna kadar ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ile paylaşılacağı bildirildi.

Pfizer/BioNtech, Omicron varyantına bağlı vakaların arttığı kış döneminde 6 ay ila 4 yaş arası çocuklar üzerinde yaptığı düşük dozlu iki aşı denemesinin yeterince etkili olmadığını açıklamıştı.

ABD’de bulunan 5 yaşın altındaki yaklaşık 18 milyon çocuk, henüz COVID-19 aşısı için uygun olmayan tek grup olarak yer alıyor.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/pfizer-kovid-19-asisinin-5-yas-alti-grup-icin-etkili-oldugunu-acikladi/2595581

***

EK 17 (22.7.2022): ESRA GÜNEŞ KAYA “KUTU VAKTI Söz verdiğim üzere küçük bir kutu matinesi açıyorum. Defansa adam çağırmak neymiş bi tadina bakın. Gel bakalım Bengi. Bakın dostlarım, özlü, cici sozler paylaşan, humanist Bengi’nin bilinçaltındaki gerçekler neymiş

Resim

Kendi siyasi görüşüne muhalif olan halka ne diyor? AYAK TAKIMI diyor. Kendileri “düzgün kesimmiş”. Ülkenin yarısi AYAK TAKIMI. Insani ayak takımı goren bir zihniyet ona nasil muamele eder? Ölse kalsa umrunda mi? Bengi’yle ayni siyasi görüşteki dostlarim rahatlamasin.

Bu aslinda tam olarak sirketokrasi zihniyetinim dışavurumudur. Bir grup zengin, güçlü elit üstündür. Kalani ayak takimi. Sen o elitlere hizmet ederek aralarina girebilecegini mi sanıyorsun? Sen de onların hizmetcisisin sadece. Tanıyın bunları.

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1550206534197645315?s=20&t=pSjYPngla5uxjG8SjNVZUQ

***

EK 18 (4.8.2022): FATMA KAMİLOĞLU “Geriye dönüp bakıyorum da bunlar bize hayatı zindan ettiler. Anayasayı çiğnediler. Toplumu kutuplaştırdılar. İnsanlara korku saldılar. Eğitim hakkını, yaşam hakkını, seyahat hakkını gasp ettiler. Gencecik çocukları okul kapılarında ağlattılar. Neydi bunun adı?”

Kaynak: https://twitter.com/FtmKmlgl/status/1554891173126459395?s=20&t=0zuvmGzNdns7ABtITDFQkQ

HALUK VAHABOĞLU “En çok da üniversite öğrencilerine yanıyorum. Onlara hiç destek olamadık. Okula almayacaklar korkusu ile ne idüğü belirsiz (shit yani) genetik eleman aldılar”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1554984245965242375?s=20&t=0zuvmGzNdns7ABtITDFQkQ

***

EK 19 (5.9.2022): HALUK VAHABOĞLU “Çırpındıkça batıyorlar Birisi uyarsa garibimi, nasılsa kontrol grubu bırakmadık diye bol keseden sallamak tehlikeli “2020 diye bir kontrol grubu var”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1566589397994278914?s=20&t=DF8lKffVJkABEpB3AG6ODw

***

EK 20 (22.9.2022): BÜLENT POLAT “Burada daha trajik nokta şu: Bilindiği gibi Pfizer aşısının 6 ay-5 yaş arası çocuklara önerilen ve uygulanan dozu 3 mikrogram. Elimizde bulunan erişkin dozu ise 30 mikrogram. Yani 1 aylık, 6 aylık bebeklere normal dozun 10 katı yapılmıştı. Yanlışlıkla mı? Sonuçları yayınlanmadı.”

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1572952538395156484?s=20&t=_cm9rY8vH-u5SmosJlTwMw

***

EK 21 (30.12.2022): Tüm dünyada hükumet ve halk sağlığı kurumları, Kovid-19 aşı zorunluluklarından geri adım atıyor ve karşı tavsiyelerde bulunmaya ve hatta aşıları çocuklar, hamileler, emziren kadınlar gibi hassas gruplar için yasaklamaya başlıyor. Buna karşılık ABD, hamile kadınlar da dahil olmak üzere tüm gruplarda Kovid-19 aşıları ve hatırlatma dozlarını teşvik etmeye devam ediyor. Oysa ABD’ de ruhsatlı aşılar için katı güvenlik kriterleri vardır. Kovid-19 aşıları genel halka uygulanmadan önce herhangi bir titiz güvenlik denemesi olmaksızın acil kullanım kapsamında onaylanmıştır.

Makale: COVID-19 Vaccines: The Impact on Pregnancy Outcomes and Menstrual Function

Kaynak: https://www.preprints.org/manuscript/202209.0430/v2

***

EK 22 (29.3.2023): Dünya Sağlık Örgütü’ nden U dönüşü: Sağlıklı çocuk ve gençlere Kovid aşılarına gerek yoktur.

Kaynak: https://www.foxnews.com/health/covid-vaccines-not-needed-healthy-kids-teens-world-health-organization

***

EK 23 (24.6.2023): Peter A. McCullough: “Thorp verileri hakem tarafından incelendi ve yayınlandı. Hamilelik sırasında C19 aşısı anne ve bebek için bir felakettir. Gebelik Kategorisi X, McCullough ve Stricker 2021 tarafından belirlenmiştir.”

Kaynak: https://twitter.com/P_McCulloughMD/status/1672581939692281859?s=20

***

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Esra
    @Esra16734626
    ·
    5s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam o bebekler takip edilmedi ki cunku ailelerinin haberi http://yok.ve şimdi bunlar ne yapmak istiyor biliyormusunuz.bakin çocuklara bebeklere de sıçradı hastanelere düşüyor oluyor diye algı yapmak için bu aşıları çocuk ve bebeklere vurdular o bebekler ölecek
    sevil aker
    @sevilaker
    ·
    33d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ben de sağlık ocağında çalışan bir ebeyim. Bu nedir yahu? Bir şeyleri dayatmak için bizi öne atmalarından bıktık. Neymiş yanlışlıkla bebeklere covid aşısı yapılmış bilmem ne!! Bunlar yüzünden bırakın covid aşılarını hicbir aşıya güven kalmayacak. Bizlere zaten yok sayelerinde.
    Hatice Soysal
    @HaticeSoysal84
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Gelip gelmediğini bilmiyoruz.Üstelik bebek ölmese dahi gelecekte ne tür sağlık problemleri yaşayacağı muamma.Çıldırmamak işten bile değil.Üstelik öylesine rahat ve pervasız anlatıyor ki ne bir utanma ne bir sıkılma ya da korku emaresi yok.
    filizkorkmaz
    @flzdrndr
    ·
    36d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bu gün birsey olmadığı bundan on yıl olmayacağı anlamına gelmez. Zannedersem yaptıkları araştırma sıvıyı vurduğu anda ölüp ölmediği veya yüksek doz vurunca ölüp ölmediği üzerine. Lanet olsun hepsine
    ALP DENİZASAN
    @alpdenizasan
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Eğer yanlışlıksa ,bir hekim bu kadar bilinçsiz olabilir mi!!?? Düpedüz kimyasal savaşın içindeyiz!!Çocuklarımız deney nesli mi!!??
    Borsa
    @Borsa221159461
    ·
    17d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ip başına birşey gelmeyeceğini nerden biliyorsunuzki bu suç örgütü nemi inaniyorsunuz denenmemiş bu tür aşılar uzun vadede mutlaka yan etkileri çıkar daha kırana çıkalı 3 yıl olmadı aşı vurduktan 2-3 yıl sonra açıkladı da o çocuklara bakalım ne oluyor
    Hayat işte
    @snybos6
    ·
    1d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam bunlar yanlıslıkla kov 19 dan once asıları ve ılacları hamılelerde cocuklarda yaslılarda genclerde denemıslerdır ben saglık sıstemıne guvenmıyorum artık nasıl olsan yuzlerı kızarmıyor
    aysun nesrin
    @aysunnesrin
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yanlışlıkla aşı yapılan bebeklerin ailesibu işin peşine düşmeli bu saatten sonra anneler çocuklarına nasıl sağlık sistemine güvenipte aşı ysptıracaklar Allah milletimize yardım etsin
    BenDenizde1Gemi
    @DenizdeBir1Gemi
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Aklıma ekran görüntüsü aldığım bu tweet geldi
    Ne kadar doğru bilmiyorum Düşünen yüz

    Esin
    @Esin52409622
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Rasim hocam bu bir skandal değil mi???Yanlışlık ne demek ve bu ne lakayt bir söylem!!!!İnsanın aklına acaba denek mi yaptılar sorusu da geliyor…Gariban aile çocukları ise !!!!!Kızgın suratDüşünen yüz
    Kaan
    @Kaan59444294
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Deney faresi yerine bebeklerimizi kullanmışlar. Korkunç bu Mengele bunlar, şeytan bunlar.
    Ramazan Öztürk
    @anti__sizofren
    ·
    5s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Elazığda bir sağlık ocağında YANLIŞLIKLA 1 flakon(6doz) biontech yapıldığını ve çocuk ateşler içerisinde Fırat Üniversitesi aciline zor yetiştirilmiş. Ama sonuç ne oldu inanın bilmiyorum.
    Hayat eve sigmaz
    @Suna00292159
    ·
    51d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Cocugun veya cocuklarin basina ne geldigini nerden bilicez hic bir asiyi yaptirmayin bence kimseye güven kalmadi bu neyin cabasi
    nfscrnkrm
    @nfscrnkrm
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam kimbilir kaç bebek öldü. Bilmiyoruz. Ağızlarından çıkanla idare edemeyiz. Bunun araştırılması lazım.
    CENK/////
    @bariscenik
    ·
    51d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bu covid meselesi ve aşı saglik meselesi degil apacik ortada anlamamak icin aptal olmak lazim.
    Tanju
    @Tanju43360619
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Devlet milletimizi kaca sattiki??? Icimiz yanmasa ucusa gittik diye. Bakanlarin cocuklari, torunlarida asilanacakmi???
    Elffazlioglu
    @elffazlioglu
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Normalmiş gibi topluma empoze edilmeye çalışılıyor.kanunlar onlara göre suçlar da suçlular da… sorgulayan yok ses çıkaran yok…Allah bize öyle bir ceza vermiş ki bu toplum kendine gelemez artık.
    Senem Sani SARISU
    @senemsani
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam, daha sonra başlarına bir iş gelmeyeceyinin garantisini kim veriyor? Uzun vadede etkisi ne, biliyorlar mı? Biliyorlar da saklıyorlar mı?! Kobay olarak kullanmışlar bebekleri!
    Senem Sani SARISU
    @senemsani
    ·
    7s
    Buradaki çalışma mı yoksa yapılan?!

    Gülay
    @Glyylmz77
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yanlışlıkla yapılan bütün işlemlerde hukuki süreç işlerken,yanlışlıkla yapılan bu aşılamalar için neden hukuki işlem başlatılmıyor?Yoğun bakımlarda yanlışlıkla hastanın fişini çekmişim denilebiliyor mu?Bu ne kadar saçma sapan bir açıklama!!!!
    Zeynepdeniz
    @Zeynepd16711913
    ·
    29d
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Ne belli birsey olmayacağı. Aileler farkında değilse …Yanlışlıkla aşı… dehşet..
    Esra
    @Esra16734626
    ·
    5s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yada sakat kalacak sonra da bakın covit yapıyor diyecekler
    atilla mayda
    @atilla_mayda
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    yalan söylemekten çeneniz tutulsun İnşAllah
    şermiin
    @JerrmenD
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Çocukların başına bir iş gelmediği ne malum daha sonra çıkabilecek sorunları nasıl göz ardı ederler bu bilimse olmaz olsun
    Meraklı Baykuş
    @NokudumNizledim
    ·
    2s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Kimden izin almış altı aylık bebekten onam formu almış mi? Yanlışlıkla diyor aile bunu istemiyorsa nasıl telafi edecek
    ÖNDER MUTLU ÖZTÜRK
    @NDERMUTLUZTRK1
    ·
    6s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Resmen adam kobay olarak bebeklere yanlis aşi yaptik diyor.Yok mu bunun cezası
    sevil aker
    @sevilaker
    ·
    33d
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hatta miyokardit sıklığını da arttıran bizdik değil mi. Yanlış taktikle aşı uyguluyoruz ya!! Bunu da demişlerdi. Böyleleri bırakın bilim insanı, insan olamaz. Insanların güvenini kazanmak yerine, tam aksine kendi ayaklarına sıkıyorlar.
    Onur Kula
    @nettetakildik
    ·
    7s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Allah korusun bir şey olmayacağının da garantisi yok:(
    Cüneyt Akın
    @CneytAk71672592
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    ve
    @cigdemkarabay
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    “Sana yanlışlıkla mektup göndermişim ya evet yanlışlıkla 5 sayfa pullamışim atmışım….
    Cem Yılmaz

    Ankaralıgil Caglar
    @gil_caglar
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Nerde o yürek!
    Sivaslı Kara kalp
    @sivas_susehri58
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    belki de gelmiştir de ailenin nedenini bilmediğinden sesleri çıkmadı. bilmiyoruz ki ne geldi başlarına bunu incelemek hükümete düşer ama nerde o hükümet satılmış hepsi
    Fatma Tunckayaer
    @74a39790e3fc411
    ·
    3s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Çok kolay bişi olsa pardon derler biter(!) vicdansızlar
    Erşah Özer
    @ersahozer46
    ·
    1 sa
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Gelmediğini nerden biliyoruz ? Aileler ne vurulduğunu bilmiyor. Belki ölen bebek de oldu ama kalp yetmezliği dediler ne malum
    Anahilalice
    @anahilalice
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Acilen sorgulanmalı tutuklanmalı bunlar
    babayaga
    @umutbabayaga
    ·
    7s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Gelmediğini bilmiyoruz.
    Rıza Uludağ
    @UludagZa
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    ve
    @aDilipak
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Yanlışlıkla diye birşey yoktur bile bile yapıyolar zemin hazırlamak için
    Sinan Soydan
    @sinan_soydan
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bunu buraya not düşeyim
    Alıntı Tweet
    bernayenisey
    @bernayenisey
    · 18 Ağu
    Halk üzerinde haber vermeden binlerce deney yapıldı. Plutonyum bile enjekte edildi.
    Bill Clinton anlatıyor. Yapmazlar mı?
    Şimdi ne oluyor peki?

    münzevi
    @realmunzevi
    ·
    7s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yanlışlıkla olmuş ama bilerek takip edilmiş. Wow! Dahası bunun gerçek olduğunu sanmıyorum. Gerçekse, ailelerin ortaya çıkması, (maddi-manevi) dava açması ve ciddi miktarda tazminat talep etmesi lâzım. Yok öyle “Nevada’da yapılan bir araştırma” falan. Hangi hastane? Ne zaman? 5N1K
    Mavi Deniz
    @mavi4113
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Belkide geldi hocam, g3lmedigini nereden bilecegiz? Bu adamin sozune itibar edilir mi? Bir anne olarak yargilanmasini istiyorum.
    Ay.. Ra.. #UyananlarınRengiYeşil
    @AyRa17173457
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ya gelenler olduysa ve göz ardı edildiyse Usanarak yüzünü kapatan kadın kim bilebilir
    T.YeşilkaynakTürkiye BayrağıKartal
    @tyesilkaynak
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yanlışlık adı altında çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına mı sıra geldi? Bu yapılan açıklamayı ihbar kabul edip bu hekim ve olaya karışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulması gerekiyor.
    Aydın FİDAN
    @aydinfidan73
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Gelmediği ne malum?

    Yanlışlıkla ölüm olmamışmıdır?

    Ah güzel ülkem.
    Şeref Kular
    @KularSeref
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hocam başına bir iş gelenler olmuş paylaşıyorlar.
    Hocam doktorluk yillarinizi unutun, başka bir dönem yaşıyoruz…
    cimsuyu
    @cimsuyu
    ·
    7s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Alıntı Tweet
    cimsuyu
    @cimsuyu
    · 8s
    Yanlışlıkla 1 aylık, 6 aylık bebeklere kovid19 aşısı yapıldığını ve bilimsel sonuçlarını yayınlayacağını söyleyen şahsın kaçak Fetöcü savcı Zekeriya Öz’e gönülden inandığını biliyor muydunuz?
    #DenekDegilBebek #adaletyerinibulsun #FetöcüDoktorYargılansın
    Reyhandilek55
    @reyhandilek55
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Gelmeyecegınn garantisi????
    M.MehdiAltınbaşTürkiye BayrağıKabeTürkiye Bayrağı
    @MehdialtNbas
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    @drfahrettinkoca

    @suleymansoylu
    size de vebal olarak bu yeter Ne diyeyim Allah affetsin özellikle
    @suleymansoylu
    nun doğruluğuna vatan sevgisine şahit olmasam içim yanmaz İnsanoğlu ne büyük yanılabiliyor yanılmışım.

    aydın kubilay
    @akubilay50
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    pfizerın 0-5yaş faz çalışması yanlışlık seviyesinde ülkemizde başlamış Somurtan suratSomurtan suratSomurtan surat, buna da bilim diyorlar
    Furkan Mehmet
    @furkanm66821639
    ·
    4s
    Sorun burada zaten şimdi adam verileri şirkete götürüp onay alacak. Sonra ülkemize geri dönüp işleme başlayacak. Daha resmi olmayan bir şeye dur diyemiyoruz.
    ⒾⒹⓇⒾⓈ ® Türkiye Bayrağı
    @idrisbakirci44
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ne demek yanlışlıkla cinayet sebebi lan bu ne diyor bu şeytan
    Muvakkit
    @muvakkit1453
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yazıklar olsun!
    @saglikbakanligi
    neden soruşturma açmaz… bu ne cüret bu ne rahatlık !
    Cemile Fidan
    @twittwit562756
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    İnsanları aşının zararsız olduğuna inandırmak için bariz yalan söylüyor böyle bi yanlışlık mümkün değil ya bilerek yapılmıştır yada tamamen mabadından sallıyor
    Cemile Fidan
    @twittwit562756
    ·
    9s
    Aldığı diplomaya ettiği hipo yeminine tüküreyim
    Fadim Ergün 70Türkiye BayrağıKaraman
    @ergun_fadim
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    sevil aker
    @sevilaker
    ·
    30d
    Orda yazmak istedikleri k vitamini. Doğumda yapılıyor. Kvit şeklinde yazıyorlar. Merak etmeyin
    Ahmet
    @bambinoirre
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Bilim ve araştırma etiğine aykırı davranılmış. Ahlaksız profesör ve suç ortakları yargılanmalı.
    M.MehdiAltınbaşTürkiye BayrağıKabeTürkiye Bayrağı
    @MehdialtNbas
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Kimlere yapıldı o yanlışlar sonucunda kaç bebek öldü malum yanlışlıkla olduğu için sayı muamma
    ⓐⓨⓢⓔ
    @Ay5e1
    ·
    7s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Ölselerdi yayınlamayacaklardı Ahmet bey. Buda kesin bilgi. Övünüyor birde. Bebeğime yanlışlıkken vuracaklar ben susacağım öyle mi? Ailelerden biri dahi savcılıkta suç duyurusunda bulunmamış.

    ALTEK ENDÜSTRİ
    @altekendustri35
    ·
    8s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    Hem hekim , hem prof ne demek yanlışlıkla böyle bir lüksünüz varmi mi ? Piskinlige bak sen birde . Bu güce güvenin, bu bilime güvenin. Aşağılık herifler. Peki kimlere yaptınız ailelerin haberi varmi ?
    OKSİJENİNİ ÇALDIRMA! Yaşamın kaynağı oksijendir!
    @ressam1
    ·
    9s
    @drahmetrasim
    adlı kişiye yanıt olarak
    korkunç şeyler olmaya başladı artık! bu bir rüya değil Gerçek Kabus !!!

  2. Kemalettin dedi ki:

    Bu vahim olayı bu kadar pişkinlikle anlatması… hayret efendim.

  3. Zeki Mert dedi ki:

    Habertürk’ ün kadrolu spikerlerinden biridir. Şaşırdık mı?

  4. Osman Yüksel Serdengeçdi dedi ki:

    Bu kişi cizvit rahibi ile birlikde Hıfzıssıhha enstitüsünün aşı üretiminden çekilmesinden birebir sorumlu kişilerden biridir.

  5. Cem Say
    @say_cem
    ·
    3s
    @DenizUlke
    ve
    @caneryenidunya
    adlı kullanıcılara yanıt olarak
    Tam olarak kim ne suç işlemiş? Trafik kazaları hakkındaki verileri toplayıp şu koltukta oturanlar bu oranda yaralanıyor, hava yastığı ölüm oranını bu kadar azaltıyor demek suç mu mesela?
    Doç. Dr. Kaan Yılancıoğlu
    @drkaanyl
    ·
    28d
    Hocam siz sanırım mühendislik ile tıbbi bilimleri karıştırıyorsunuz. Bu bir malpraktistir ve adli bir durumdur, hem hukuki olarak hem de etik olarak araştırma değil bir soruşturma hem de adli soruşturma gerektirir bunun makalesi şu durumda yazılamaz onamsız çalışma yayınlanamaz.
    Kayhan Bâli
    @bali_kayhan
    ·
    19d
    Adam yüksek doz verseniz bile dedi , yani vermişler ve sıkıntı olmamış. Aileler bu durumdan bilgilendirildi mi hâlâ takibi yapılıyor mu sıkıntılı bir durum oluştuysa başka bir sebebe suç atıldı mı ? Kimlere ‘yanlışlıkla’ bu deneyi devam eden uygulama yapıldı.

  6. Enthusiast dedi ki:

    Çok merak ediyorum bu şahıs hangi aşıyı oldu;

    https://odatv4.com/guncel/hayda–211069

Siz de yorumunuzu paylaşın: