VEGAN ANNENİN VEGAN BESLEDİĞİ BEBEĞİNİ ELİNDEN ALDILAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı bir hayat sürmenin unsurlarının başında “adam gibi beslenme” gelir.

Adam gibi beslenmenin temelinde ise “sağlıklı” bitkisel ve hayvansal gıdalar yatar.

Sadece bunlardan biri ile sağlıklı yaşamak mümkün değildir.

Gel gelelim uzun yaşamak ve hastalıklardan korunmak için “vegan beslenen” yani tüm hayvansal gıdaları reddeden ve sadece bitkisel gıdaları yiyip içenler vardır.

Bu kişisel bir tercih meselesidir, herkes istediğini yiyebilir içebilir ama bu tarz bir beslenme kesinlikle sağlıklı olamaz, tam aksine hastalıklara davetiye çıkarmak demektir.

Akıllarını peynir ekmekle yiyen tahıl kafalıların” bu gerçeği anlayabilmeleri için hayvansal gıdaları da tatmaları gerekir, aksi takdirde “ot gibi yaşamaya” devam ederler.

***

ABD’de bir annenin, kendisi gibi vegan yetiştirmek istediği için sadece meyve ve kuruyemişle beslediği bebek ölümden döndü. Anneye dava açılırken, tedavi gören bebek babasıyla yaşamaya başladı.

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Elizabeth Hawk (33), vegan olarak yetiştirmek istediği bebeğinin hayatını riske soktu. Hawk, 11 aylık oğlunu sadece meyve ve kuruyemişle besledi.

Bebeğin vücudunda lekeler çıkmaya başlarken hareketlerinde de yavaşlama görüldü. Kadının ayrı yaşadığı eşi Jerry Hawk, bebeğin durumunu görünce hastaneye götürdü.

Tedavi gören bebek şimdi babasıyla birlikte yaşıyor. Anneye, bebeğin hayatını tehlikeye attığı için dava açıldı.

VEGANLIK NEDİR

Hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri tüketmeyi ve kullanmayı reddetme.

Kaynak:

1. http://www.hurriyet.com.tr/cilgin-anneden-bebegi-aldilar-40244141

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/?s=VEGAN+BEBEK

Yazı için 7 yorum yapılmış:

  1. Ümit dedi ki:

    Ahmet Bey,

    Et ve hayvansal ürünlerinden uzak duramamak gibi bir zaafınız olduğunu biliyoruz. Ancak sizi biraz mantık melekelerinizi harekete geçirmeye davet ediyorum. 11 aylık bebeğe kelle/paça mı yedireceksiniz, inek sütünden mamüller mi tükettireceksiniz. İyi anne sütü alması bile sağlık olması için yeterli değil midir ? Bu davaların ve bu tip haberlerin et endüstrisi tarafından son yıllarda yaygınlaşan vegan akımlara karşı saldırı olduğunu anlayamıyor musunuz? Siz guya ilaç sanayine karşı muhalifsiniz ama iş nefsinize hakim olamadığınız, keyif ve lezzetten ödün ödün veremediğiniz, CANlı olarak görmeyip mal olarak gördüğünüz hayvanlara gelince muhalifliğinizde eser kalmıyor.Biraz Dr. Arnold Ehret in görüşleri üzerine kafa yormanızı tavsiye ederim.
    Saygılarımla

  2. ZAFER dedi ki:

    ümit bey, kelle paçayı bebek değil anne yiyecek ki bebek de beslensin. ayrıca esansiyel aminositleri et ve et ürünleri yemeden nereden karşılamayı düşünüyorsunuz?

  3. Ümit dedi ki:

    Et tüketimi, kalp ve damar hastalıklarından, dolaşım bozukluklarına, diyabete ve hatta birçok kanser türüne kadar birçok hastalığın ana sebebi ya ada tetikleyicisi konumundadır. Bu konuda yapılmış birçok akademik çalışma mevcut, bunları sitemizden takip edebilirsiniz. Et tüketimi, az önce bahsettiğim; insanın fizyolojik yapısının bir etçilden ziyade otçul beslenmeye uygun olması sebebiyle insan sağlığı açısından doğru bir seçenek değildir. Örneğin bir etçile göre daha uzun olan bağırsak yapımız, etin uzun süre bağırsaklarda kalarak çürümesine ve toksik etkisinin ortaya çıkmasına yol açar. Halbuki tüm etçillerin bağırsakları kısadır. Ayrıca beklemiş etin tüketimi, hiçbir etçilde sorun yaratmazken, bunu absorbe edemeyen insanda sonu ölümle bile sonuçlanabilen zehirlenmelere yol açar. Neden bizim vücudumuz bunu tolere edemiyor, hiç düşündünüz mü? Peki bu kadar zararlı bir alışkanlık nasıl oluyor da sadece bizim tarafımızdan telaffuz ediliyor ve kimse duymuyor , görmüyor, önemsemiyor ya da önlem almıyor? Dünyanın en büyük endüstrilerinden hayvancılık endüstrisinde trilyon dolarla ifade edilebilen bir para akışı döner. Hayvanların etinden, sütünden, gücünden, yününden, derisinden, dışkısından, kanından, hatta deney yapmak üzere canlı bedeninden faydalanırlar. Bu da yetmez ardından devreye ilaç sektörü girer. Ve bu iki sektörün çarkları muazzam şekilde işler. Biri cama taş atarken, diğeri de camı değiştirir. Ve elbette ki bu büyük gücün sesi bizim sesimizden daha gür çıkar. Hepsi bu…

  4. Halil İbrahim dedi ki:

    Ey Ümit Bey şu sözler sizin için:

    “Akıllarını peynir ekmekle yiyen tahıl kafalıların” bu gerçeği anlayabilmeleri için hayvansal gıdaları da tatmaları gerekir, aksi takdirde “ot gibi yaşamaya” devam ederler.

  5. faik dedi ki:

    Bir akrabam;
    Etli gözleme, mantı, pideyle 85 inde gitti.

    Bir akrabam;
    Mantı olmazsa olmaz derdi, her türlü mantıyı yemiştir. Sigarada içerdi, 70-75 inde gitti.

    Bir akrabam;
    Tarhana, bazen et. Çay, sigara. 70 inde gitti.

    Bir akrabam;
    Et yemezdi. Un türü herşeyi yerdi. Belki un türüyle yaşadı. 88 inde gitti.

    Bir akrabam;
    Süt ürünleri. Nadiren et. Çay, sigara. 72 inde gitti.
    *
    Sadece bir şey yiyerek sanırım yaşanır, inekler/koyunlar…… bir otla yaşıyor.
    *
    Yedi baş horanta yıkık hânede..
    Tüm kazancım bini bulmaz senede;
    Yüz pangunut helâl olsun gene de;
    Ben nereyim, beşyüz nere tohdur/ḥakīm beğ?

    Yaşım yetmiş iki, usandım gel-git;
    Bini buldu burda yediğim zılgıt.
    Eğer diyeceksen: ‘bana ne, öl git!’
    Oğlumun bir oğlu oldu hâkim beğ.

    Çalışa çalışa kuruyor kanım,
    Vergi şeleğinden çıkıyor canım;
    Sen insansın amma ben de insanım..
    Yolunacak kaz belleme mebus/ḥukūm beğ.

  6. Ümit dedi ki:

    Halil İbrahim Bey,

    Sade ot türevi yiyerek beslenen Einstein,Platon,Tesla gibi dahilerin ot gibi yaşadıklarını söylüyorsanız varın siz hayvan ölüsü yemeye devam edin.

    Faik Bey,

    Önemli olan insanın ne kadar yaşadığı değildir.Yaşılığında bile sağlıklı,dinç,yaşayan bir tarih gibi etrafına faydalı, kimseye ve bakıma muhtaç değilsen bir anlamı var uzun yaşamanın.

    Nihayetinde sizin dediklerinizle de örtüşen şu cümleyi düstur edinmişimdir : “İnsanı sağlıklı kılan ne yediği değil asıl ne yemediğidir”

    Saygılarımla

    Not : Okuyun,araştırın efendim korkmayın.Doktorsanız daha çok okuyun çünkü en az sizler okuyorsunuz beslenme konularını,çok biliyorsunuz ya…

  7. Ümit dedi ki:

    Zafer Bey,

    Sizi atlamışım internetten bir Yulaf ile Yumurtanın esansiyel aminoasitleri karşılaştıran videoları izleyip konuyu değiştirmedengelip buraya yorum yapmanızı rica ederim.

    Efendim tabularınız olan hayvansal protein konusunu irdelemenizi tavsiye ediyorum. Varsa imkanınız yıllarca vejetaryen/vegan olarak yaşamış insanların nelerinin eksik olduğunu araştırın bakalım . Yapamıyorsanız eskiden koyu protein savunucusu olup da bundan özgür zihin ile kurtulanların araştırmalarını okuyun. Ama illa ki okuyun. Sizler için biraz zor olacak biliyorum ama malesef bilinçlenmenin hap gibi basit çözümleri yok. Yutuverinde bilinçlenme olmuyor…

Siz de yorumunuzu paylaşın: