KOVİD-19 SALGININ FELAKET TELLALI: MEHMET CEYHAN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Yeni Şafak Mehmet Ceyhan’ ı “felâket tellâlı” ilan etmiş!

Medyanın birini suçlamadan, sorumlu göstermeden önce kendini, haberlerini, röportajlarını, programlarını bir gözden geçirmesi ve “bir hatamız, eksiğimiz, yanlışımız, günahımız, dolduruşa gelişimiz, lakaytlığımız, gaflet-delalet-hıyanetimiz, hamakatımız… var mı” diye kendisini sorgulaması gerekir.

Bence bu işte asıl mesul olan Mehmet Ceyhan’a sürekli mikrofon uzatan, kamera gönderen, mülakat yapan, açıklama isteyen ama onun dışında kimseyi adam yerine koyup da başkaları ne diyor diye merak etmeyen medyanın ta kendisidir.

Mehmet Ceyhan’ ı medyanın kendisi yaratmıştır!

Onun bugüne kadar birbirinin tam zıddı açıklamalarına ait bazı örnekleri, kaynaklarıyla beraber “Mehmet Ceyhan ne dedi ne çıktı, bilim ne diyor, gerçekler ne?” başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Kaynak: https://ahmetrasimkucukusta.com/2021/05/08/yazilar/tip-yazilari/medya/mehmet-ceyhan-ne-dedi-ne-cikti-bilim-ne-diyor-gercekler-ne/

Resim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Yeni Şafak‘ ın haberi:

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs salgınının başından beri halka korku salıyor. Kanal kanal dolaşan Ceyhan, her konuda sürekli ‘endişelendiren’ açıklamalarda bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası sağlık kuruluşlarının açıklamalarını dahi karalayarak paniğe neden oluyor. Ceyhan artan vakalar sonrası topluma güven verici açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı da hedef aldı. Bakan Koca’nın “Virüs eski gücünde değil. Toplum önemli ölçüde aşılı. Hastalık hafif seyrediyor. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Tedbirlere uyalım” sözleri sonrası yine felaket tellallığına soyundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vakaları sonrası “Virüs eski gücünde değil. Artan sayılar sebebiyle endişelenmeye mahal yok. Büyüklerimizi ve kronik hastalıkları olanları koruyup, kişisel tedbirlere uyarak normal hayatımıza devam edeceğiz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim. Kendi gücümüz Turkovac var” açıklamasında bulunarak topluma güven verici bir açıklamada bulundu.

GÜVEN VERİCİ SÖZLERİ KARALADI

Bu sözler koronavirüs salgının başından beri her fırsatta toplumu korku salan açıklamalarda bulunan, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan tarafından hedef alındı.

Alanı ‘Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları’ olan ancak her konuda felaket tellallığına soyunan Ceyhan, Bakan Koca’nın aşılama ile hafif belirtilere dikkat çekerek yaptığı açıklamanın “halka moral vermek için durumun iyi olduğunu söylemek” olduğunu savundu ve yine panik havası oluşturmaya çalıştı.

EKRAN EKRAN KORKU POMPALIYOR

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, halkı sadece korku ve paniğe sürükleyen açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Neredeyse çıkmadığı televizyon programı kalmayan, her konuda açıklamada bulunan Ceyhan, sürekli ‘endişelendiren’ söylemlerde bulunuyor. Başta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) olmak üzere onlarca uluslararası sağlık kuruluşunun açıklamalarını dahi karalıyor. Türkiye’nin salgınla mücadelesini öven uluslararası platformları görmezden geliyor.

SAĞLIK OTORİTELERİ HEDEFİNDE

Bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Ceyhan, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, (CDC) Dünya Sağlık Örgütü, (DSÖ) Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi kurumların okulların açık kalması gerektiği önerilerini çürütmek için bu kurumları itibarsızlaştırmaya girişmişti. Pandeminin başından beri bu kuruluşların yanlışlar yaptığını, onların dinlenmemesini söyleyen Ceyhan, uluslararası sağlık otoritelerini karaladı.

İSTANBUL’U VUHAN’A BENZETTİ

Ceyhan, İstanbul’u, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk görüldüğü Çin’in Hubey eyaletinin merkezi Vuhan’a benzetmişti. “İstanbul’dan başka yerlere yayılıyor. Halk arasında İstanbul için ‘Türkiye’nin Vuhan’ı’ deniyor. İstanbul’da sokağa çıktığınızda, metroya bindiğinizde, otobüse bindiğinizde virüsü kapmama şansınız çok düşük” demişti.

TURKOVAC DA HEDEFİNDE

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Türkiye’yi Kovid-19 aşısı üreten dokuz ülkeden biri konumuna getiren, etkisi bilimsel çevrelerce de ortaya konulan TURKOVAC’ı da hedefe koydu. Yerli koronavirüs aşısı Turkovac ile ilgili “Çin’in Sinovac aşısına benzerlik gösteriyor, ne kadar etkili olduğunu henüz bilmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

VATANDAŞLARDAN SUÇ DUYURUSU

Açıklamaları sosyal medyada da büyük tepki toplayan Ceyhan hakkında, geçtiğimiz aylarda ‘alenen nitelikli hakaret ve halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçlarını işlediği gerekçesiyle’ suç duyurusunda bulunuldu. Kısa süre sonra Twitter’da da ‘MehmetCeyhanTutuklansın’ etiketi altında on binlerce paylaşım yapıldı.

AŞI ÇALIŞMALARININ BAŞINDAYDI

Mehmet Ceyhan, şu an aktif olmayan ve 2005 yılında kurulan Aşı Çalışma Grubu’nun da direktörüydü. Bu grup, Türkiye’de çocukluk ve yetişkin yaş grubunda aşı ve bağışıklama ile ilgili uygulama politikaları belirleyecek etik kurallara uygun bilimsel çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştu. Çalışma grubunda ilaç şirketleri temsilcileri de yer alıyordu.

İLAÇ ŞİRKETLERİYLE BAĞLANTI

Ceyhan’a, ilaç şirketleriyle bağlantılı olduğu ve onların çıkarına uygun hareket ettiği suçlamaları yöneltiliyor. Hatta Amerikan ilaç şirketi Pfizer, Ceyhan direktörlüğünü yaptığı Aşı Çalışma Grubu bünyesinde yer alıyordu. Pfizer, Alman biyoteknoloji firması BioNTech ile koronavirüs aşısını geliştiren bir Amerikan ilaç şirketi. Bu bağlantılar, Mehmet Ceyhan’ın çocukları aşı deneği olarak kullandığı iddiasını da gündeme getirmişti.

CEYHAN’IN MASKE ÇELİŞKİSİ

Ceyhan, kendisiyle çelişen açıklamalarıyla da gündeme gelmişti. Bir meslektaşının, tepkisiyle de karşılaşmıştı. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Ceyhan’ı önce maskeye karşı çıkması sonra da maskeyi savunması gerekçesiyle eleştirmişti. Çilingiroğlu, tepkisini “Mehmet hocam önceden maske takılmasın diyenlerdendiniz? Şimdi takın diyorsunuz? Bilim mi değişti, siz mi anlayamadım? Yani bulaşıcı üst solunum yolu enfeksiyonlarında en basitinden maske takmıyorsunuz öylemi? Bu ne biçim enfeksiyon kontrolüdür? Hocam?” sözleriyle dile getirmişti.

“TEK BİR KANATLI BIRAKILMAMALI”

Ceyhan’ın 2006 yılında Ağrı’da kuş gribi vakaları görüldüğünde de benzer şekilde, en kötü senaryo üzerinden korku pompalamaya çalıştığı açıklamaları mevcut. Ceyhan, “Bölgede tek bir kanatlı hayvan bırakmayacak şekilde itlafın sağlanması gerekiyor” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: https://www.yenisafak.com/koronavirus/kovid-19-salgininin-felaket-tellali-mehmet-ceyhan-3742612

***

EK 1 (1.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “Günlük korku, panik dozu! Daha hızlı bulaşıyor demek daha tehlikeli demek değildir! Böyle bir şey yok! Halkı korkuya ve paniğe iten tüm yayınlara, kişilere ve haberlere bundan böyle sessiz kalmayacağız! Boşa paniğe gerek yok, ortada panik yapacak bir şey de yok!

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1488441657385271302?s=20&t=cYhEWiHczEYrdiSyW9kSmw

***

EK 2 (1.2.2022): FERHAT ARSLAN “Ekran ekran gezen suçlu da Onu ekran ekran gezdirenler kim?”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1488494284831657991?s=20&t=cYhEWiHczEYrdiSyW9kSmw

***

EK 3 (2.2.2022): NEW YORK TİMES “Bilim adamları, Omicron’un sözde ‘gizli’ varyantının alarm için bir sebep olmadığını, ancak vaka düşüşünü yavaşlatabileceğini söyledi. Korku pompalayanların dikkatine!

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488734322077093890?s=20&t=sJde9xAYkFCvuOSWmgXURA

***

EK 4 (2.2.2022): “McCullough:”ABD’deki hastaneye yatış verileri dünyanın her yerinden gelen verilerle karşılaştırıldığında birinin yalan söylediği anlaşılıyor. ABD Sağlık Kurumları akademik dolandırıcılık yapıyor.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488732294965862403?s=20&t=sJde9xAYkFCvuOSWmgXURA

***

EK 5 (2.2.2022): “Hükumet, Pfizer ve Moderna COVID-19 aşılarına milyarlar veriyor, herhangi bir yan tesir veya etkisizlik için onları mesul kılmıyor, ürünlerini ücretsiz olarak tanıtıyor ve ürünlerini zorunlu kılıyor. Kulağa çılgınca mı geliyor? Evet, ama şu anki gerçekliğimiz bu.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488730574520995841?s=20&t=EZ37eIKbB4Jt1rBNKAlwpw

***

EK 6 (2.2.2022): “Koronavirüs, Amerikalıları diğer zengin ülkelerdeki insanlardan çok daha yüksek oranlarda öldürdü. İyi de dünya neden bu ülkenin kendi halkına hayrı olmayan kurumlarına (FDA, CDC vb) itibar ediyor?”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488728184875012113?s=20&t=EZ37eIKbB4Jt1rBNKAlwpw

***

EK 7 (2.2.2022): “Kızamık + kabakulak + kızamıkçık gibi çocukluk çağı aşılarının yapılmasının son 10 senenin en düşük seviyesinde olması neden kimsenin umurunda değil?”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488729644190818307?s=20&t=EZ37eIKbB4Jt1rBNKAlwpw

***

EK 8 (2.2.2022): “Norveç de Kovid Kovid kısıtlamalarının nerdeyse tamamını kaldırıyor. Hayırlı olsun.”

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1488726458168135683?s=20&t=EZ37eIKbB4Jt1rBNKAlwpw

***

EK 9 (2.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “İfşa, laf dalaşı değil derdim Aklı başında insanlara sesleniyorum! Aşılı, aşısız ayrımı ile toplumu ikiye bölen bu zihniyeti kabullenmeyin! Biz aşımızı kendimizi korumak için olduk! Aşılılar, aşılılar yüzünden de hastalanabilir, aşılar hastalığı ve bulaşmayı engellemiyor

Resim

“Pandemi aşısızlar yüzünden uzamıyor, insanlar aşısızlar yüzünden ölmüyor Bknz. İsrail, neredeyse tüm toplumu aşıladılar ama salgın, vakalar, ölümler artıyor, bitmiyor! Bu düşmanlık, kişilerin kendilerini bağlıyor, toplum olarak bir aşılı, aşısız olarak ayrışmadık, gerek yok…

“Artık herkes görüyor, 2,3,4 aşılı kişiler hastalanabiliyor, ölebiliyor ve bulaştırıyorlar, lütfen ön yargı ile bu gibi kişilerin dillerini benimsemeyin! Düşmanca düşünmeyin, salgının sorumlusu aşısızlar değil, kimse kimseye nefret yüklemesin, kimse bu salgını istemedi…”

“Temel hak ve özgürlükler hepimize lazım, bugün salgın yarın başka bir şey, insanlar ölmeye devam edecek bu hayatın gerçeği ama temek hak ve özgürlükler geleceğimizin, çocuklarımızın teminatıdır ve hep yaşamalı, yaşatılmalı, savunulmalıdır…”

“Kendi ülkenizin ürettiği aşıyı olduğunuz için başka bir ülkeye seyahat edemiyorsanız burada ciddi sorun vardır. Aşı olmadığınız için işinizi, dolaşım hakkınızı kaybediyorsanız burada sorun vardır, aşı kimliği ile geziyorsanız burada sorun vardır. Biraz aklı selim olun…”

“Eğer aşılar gerçekten bulaşmayı ve hastalanmayı önleseydi herkesin olması için canla başla uğraşmak anlam ifade edebilir, bazı sınırlamalar kabul edilebilirdi ama böyle bir şey yokken neden ayrışma neden sınırlama neden? Bir düşünün…”

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1488815021337546752?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-

***

EK 10 (2.2.2022): FERHAT RASLAN “”Aşısızlar ve/veya ek dozlanmasını almayanlar aşılıları hasta ediyor” Bu bir oksimoron değildir. Morondur. Moronizmdir.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1488810206217875457?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-9sIyT0scsg

“Hastane doluluk oranları ile ilgili şunu söyleyelim. Salgının en şiddetli dönemlerinde dahi kullandığımız kriterlerle hastane yatış sayılarını oldukça optimal seviyede tuttuk. Her PCR pozitif çıkan hastaneye yatmaz, yatan da illa 10 gün ve üzeri tutulmaz.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1488798201369047040?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-9sIyT0scsg

***

EK 11 (2.2.2022): HİKMET GEÇKİL “Ah İsrail!!! ah… Yüksek oranda mRNA aşılı İsrail’de dün: 121 KOVID ölümü!!! (Tüm zamanların en yüksek değeri!) Dünyanın en düşük aşılı bölgesi Uttar Pradesh Eyaleti (240 milyon): 18 KOVID ölümü!!!” Kaynak: https://twitter.com/HikmetGeckil/status/1488816382141775877?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-9sIyT0scsg

***

EK 12 (2.2.2022): HALUK VAHABOĞLU “Bıktım iç karartıcı haberlerden. Mütemadiyen tehdit, hem de YB’a yatış ile. İşte size her şeyi özetleyen çok iyi bir haber 31 ocak günü 93,261 PCR pozitif olmuş. Bunların belki %10’u hastaneye yatmıştır. Yani 9-10,000 arası diyelim. Aynı gün iyileşen hasta sayısı kaç= 93,438

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1488783193415331842?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-9sIyT0scsg

***

EK 13 (2.2.2022): Çekya’da Yüksek İdare Mahkemesi, ülkede Covid-19 nedeniyle restoranlar, barlar ve otellere aşı olmamış ya da daha önce Covid-19 hastalığı geçirmemiş kişilerin girişini engelleyen uygulamayı kaldırdı. Çekya’da zorunlu aşılama kararnamesinin iptalinin ardından Covid-19 önemleri kapsamında tedbirler hafifletildi. Çekya Yüksek İdare Mahkemesi Daire Başkanı Petr Mikes düzenlediği basın toplantısında, Çekya’da 3 Ocak’ta yürürlüğe giren restoran, kafe, bar ve otel gibi yerlere aşı olmamış ya da daha önce Covid-19 hastalığı geçirmemiş kişilerin girişini engelleyen uygulamanın kaldırıldığını duyurdu.

“ALINACAK TEDBİRLER VATANDAŞLARI ASLA AŞILAMAYA ZORLAMAMALIDIR”

Mikes, “Bakanlık, restoran, kafe, bar ve otel gibi yerlerde dezenfektan kullanımı veya koltukların konumu gibi teknik bir önlem olmadığı sürece bu tür iş yerlerinin girişlerinde kısıtlamaya gidemez. Bu uygulamanın mevcut Covid-19 salgın yasası içerisinde hiçbir dayanağı yoktur. Bu durum için Sağlık Bakanlığına bir hafta süre veriyoruz. Eğer yasada değişikliğe gidilirse uygulama devam eder” dedi.

Mikey ayrıca, “Alınacak tedbirler vatandaşları asla aşılamaya zorlamamalıdır. Aşı olmamış fakat normal bir yaşam sürmek isteyen kişilerin haklarını kısıtlayarak onları aşıya zorlamış olursunuz ki bu yasalara aykırıdır” ifadelerini kullandı.

“YASADA EKSİKLİKLER OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Çekya Sağlık Bakanı Vlastimil Valek ise alınan yeni karara yönelik, “Konu ile ilgili çalışmalarımız var. Bu yasayı biz çıkartmadık ve eksik olduğunu biliyoruz. Yasadaki eksikleri tamamlamak için Meclise getirdik, fakat muhalefet değişiklikleri engellemek için elinden geleni yapıyor. Eğer bu yasayı değiştirebilmiş olsaydık bunların hiçbiri yaşanmayacaktı“ dedi.

Çekya’da son 24 saatte 57 bin 195 yeni vaka tespit edilmesiyle ülkede toplam vaka sayısı 3 milyon 100 bin 462’ye yükseldi. Ülkede ayrıca 213’ü yoğun bakımda olmak üzere toplam 2 bin 653 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Son 24 saatte 17 kişinin hayatını kaybettiği Çekya’da Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 37 bin 281’e ulaştı.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cekyada-covid-19-tedbirleri-hafifletildi-6927731/

***

EK 14 (2.2.2022): BÜLENT POLAT ““Sorumsuz aşısızlar aşılı olanları hastalandırıyor hatta ölümlerine yol açıyorlar.” Ya da, “Aşı olmayanlar varyant fabrikası gibi çalışıp yeni varyantlar üreterek aşı olanların ölümüne neden oluyorlar.” Bu söylem asla bilimin sesi değil, cehaletin ve dezenformasyonun çığlığıdır.

Kaynak: https://twitter.com/drbulentpolat/status/1488931357610975235?s=20&t=K8Jwn_WC0xm-9sIyT0scsg

***

EK 15 (3.2.2022): Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, kıtanın artık pandemide “kabul edilebilir bir final aşamasına” girdiğini belirterek, Covid-19 bağlantılı ölümlerdeki artışın durduğunu söyledi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta basına açıklamalarda bulunan Hans Kluge, Avrupa ülkelerinde üç faktör nedeniyle Covid-19 salgının yayılmasının kontrol altına alınması konusunda önemli bir fırsat ortaya çıktığını duyurdu. DSÖ yetkilisi, aşılama ve doğal enfeksiyon nedeniyle yüksek düzeyde bağışıklık oranı, virüsün daha sıcak havalarda daha az yayılma eğilimi ile hava durumu ve son olarak Omicron varyantının daha az tehlikeli olması itibarıyla salgının kontrol altına alınma şansının arttığı mesajını verdi. Kluge, “Bu daha yüksek koruma dönemi, bize kalıcı barış getirebilecek bir ateşkes olarak görülmeli.” ifadesini kullandı.

VİRÜSÜN YAYILMA HIZI İLKBAHARDA DÜŞEBİLİR

Avrupa’da kış mevsiminin bitmesiyle virüsün ilkbaharda yayılma hızının düşeceğini kaydeden Kluge, kışa oranla ilkbaharda daha az sıkıntı yaşanacağı müjdesini verdi. Omicron dışındaki yeni varyantların ortaya çıkabileceği uyarısını yineleyen Kluge, kamu sağlığının güçlendirilmesi ve kararlı aşılama kampanyasının sürdürülmesi koşuluyla Avrupa’daki sağlık yetkililerinin yeni salgınları kontrol altında tutabileceği görüşünü dile getirdi. Kluge, bununla birlikte Avrupa ülkelerinin kıta dışındaki ülkelerdeki aşılama kampanyalarına da destek vermesinin önemine değindi.

Geçen hafta içinde Avrupa’da 12 milyon vaka ile salgında yeni bir rekora imza atıldığını duyuran Kluge, bununla birlikte hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde önemli artış olmadığını söyledi. Bilim insanları, dünyanın çoğunluğu aşılanmadığı müddetçe Covid-19 virüsünün farklı varyantlarda daha bulaşıcı ve öldürücü bir şekilde yayılabileceği uyarısında bulunuyor.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/dso-duyurdu-avrupa-corona-salgininda-final-asamasinda-6930229/

***

EK 16 (5.2.2022): ERKAN TRÜKTEN “”Gen Terapisi” gerçeği Türk Halkına Nasıl ve Ne Uğruna YUTTURULDU. İLAÇ ŞİRKETLERİ VE DOMTORLAR Şoka hazır mısınız? İZLEYİN. Bu video bu kadar az retweeti hak etmiyor. Hem “Uyanış” olsun deyip hem de retweet bile edememek…”

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1489158882027098114?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 17 (5.2.2022): ERKAN TRÜKTEN “İŞTE BELGESİ… İlaç şirketinin mümessili gibi olan Mehmet Ceyhan’ın, Pfizer/Biontech deneysel sıvısını yermesini mi beklediniz? O kadar safsınız ki…”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1488912205865234440?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 18 (5.2.2022): ERKAN TRÜKTEN “Esin Davutoğlu; zaman aleyhinize işliyor. Ne çirkin üslubunuz ne de sığındığınız güçler bunu durduramaz. Belgeler ortada. “

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1488887441951965191?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 19 (5.2.2022): ERKAN TRÜKTEN “9 milyon aşısız Büyü Deneyde kontrol grubu oldu. Fareler insanlar. Aşı olduktan sonra kalp krizleri patladı mı”

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1488801074769190912?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 20 (5.2.2022): ERKAN TÜRKTEN “Pfizer ile masaya oturan doktorlar. Pfizer/Biontech daha fazla deneysel sıvı satsın ve denek bulsun diye nasıl çalışır? Devlet içinde klikleri var mı? İzleyin efendim. En çok da Uğur Dündar izlesin.”

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1488661077227360256?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 21 (5.2.2022): ERKAN TÜRKTEN “Yeni Dünya Düzeni’nin Kobayları Ve Favipiravir Macerası. 16 adet verilen hapın ACI hikayesi.”

Kaynak: https://twitter.com/ErkanTrukten/status/1489371331711979522?s=20&t=dO-assxdR9zbTlhpNw8ogA

***

EK 22 (7.2.2022): Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa’daki corona virüsün son durumu ile ilgili açıklamada bulundu. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge yaptığı açıklamada, kıtanın artık pandemide “oyun sonuna” girdiğini ve corona virüs ölümlerinin sayısının sabitleşmeye başladığını söyledi. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Avrupa’daki ülkelerin üç faktör sayesinde Covid-19 bulaşmasını kontrol altına almaları için fırsat olduğunu söylerken, “Aşılama ve doğal enfeksiyon nedeniyle yüksek düzeyde bağışıklama, virüsün daha sıcak havalarda daha az yayılma eğilimi ve Omicron varyantının daha düşük şiddeti” nedeniyle virüsün kontrol altına alınma ihtimalinin yükseldiğini aktardı. Kluge, “Bu daha yüksek koruma dönemi, bize kalıcı refah getirebilecek bir ateşkes olarak görülmelidir” dedi.

Avrupa Bölge Direktörü, başka bir varyant ortaya çıksa bile kıtadaki sağlık yetkililerinin, diğer halk sağlığı müdahaleleriyle birlikte aşılama ve üçüncü doz uygulamalarının devam etmesi sayesinde kontrol altında tutabilmesi gerektiğini aktardı. Bilim insanları ise, dünya nüfusunun çoğunluğu aşılanmadıkça, Covid-19’un yayılmaya devam etme fırsatlarının daha ölümcül ve daha bulaşıcı formlara dönüşebileceği anlamına geleceği konusunda uyarıda bulundu.

DSÖ’nün genel direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise, dünyanın bir bütün olarak pandemiden kurtulma yönünde hala çok uzakta olduğunu söylemişti. Tedros yaptığı açıklamada, “Bazı ülkelerde aşılar, Omicron’un yüksek bulaşabilirliği ve virüse karşı daha düşük ciddiyet nedeniyle bulaşmayı önlemenin artık mümkün olmadığından ve artık gerekli olmadığı yönünde bir anlatının yaygınlaşmasından endişe duyuyoruz” derken, “Hiçbir şey gerçeklerden daha uzak olamaz” diye konuşmuştu.

Kaynak: https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/dsoden-avrupada-corona-virus-aciklamasi-oyunun-sonuna-girdi,EI3qEK3aUkCkPCEzk0WmyQ/CSvpUfhStkSWGuGLF2DrIw

***

EK 23 (9.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “#coronavirus geçecek ama asıl tartışmamız gereken şey; neden kendi bilimimize, kendi bilim insanımıza, kendi üretimimize güvenmiyoruz? Ne acıdır bir toplum için kendine güvenmemesi. Oturup bunun için aylarca, yıllarca tartışsak yeridir, bu tablo çok vahim ve üzücü…

ARK “Cevap veriyorum. Son kararım: -Her gün ekranlara çıkan, medyaya konuşan, bir dediğinin öncekini tutmadığının farkında olmayan ya da bundan hiiiiç gocunmayan, sadece korku pompalayan pandemi doktorları yüzünden!

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1491490540273258496?s=20&t=asFDyPAV7ssULiZohNZCag

***

EK 24 (9.2.2022): KAAN YILANCIOĞLU “Her gün TV’lerde korku pompalayan, itham eden, aşıların etkilerini abartan, reklam yapar gibi sadece bir tek aşı işe yararmış gibi konuşan, aşı tereddütü yaşayanları bilim karşıtı, düz dünyacı ilan eden “uzman”lar sayesinde insanlar aşıdan da bilimden de soğudu!”

“Bir gazetede “Sırf dikkat çekmek, hoşa gitmek için bu iş bitti mesajları veren akademisyenler lütfen bin düşünüp bir konuşsun.” diyen zat-ı muhterem, bence artık siz bin düşünüp, pek konuşmasanız çok iyi olacak, lakin hepimiz pesimizminizden yorulduk! Tek doğru siz değilsiniz!”

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1491513498765074433?s=20&t=asFDyPAV7ssULiZohNZCag

***

EK 25 (10.2.2022): EKRANLARDAN KORKU SALDI Profesör Mehmet Ceyhan aşı firmalarıyla aşı çalışma grubunu kurdu. Turkovac’a temkinli yaklaşırken Pfizer’in aşısını savundu. Gece gündüz demeden çıktığı kanallarda ümitvar açıklamaları eleştirdi, felaket senaryoları yazdı.

Kaynak: https://twitter.com/yenisafak/status/1491441768721694727?s=20&t=Fv_ONDMufTc9rbjOqWLQqQ

***

EK 26 (11.3.2022): Sokakta maske takmak son derecede zararlı. Ne demiştin niçin caydın sözünden?

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1501908736440471553?s=20&t=J_bQA79QGxVO4l3fnBzwdw

***

EK 27 (12.3.2022): MEHMET CEYHAN “5-11 YAŞTA 3. DOZ BİONTECH/PFİZER AŞISI GEREKLİ GÖRÜNÜYOR Biontech/Pfizer aşısının 5-11 yaştaki etkinliği düşük çıktı. Düşük doz antijenle hastaneye yatışta % 48, enfeksiyona karşı ise % sadece % 12 etkinlik bulundu.”

“Bunların şaşılacak bir tarafı yok. Omicron’da 2 doz aşı yetişkinde de ancak % 18 koruyor. 3. doz koruyuculuğu % 80’in üzerine çıkarıyor. ABD’de gözlenen 851 ölümü dikkate alarak 2 doz uygulanıyor, 5-11 yaşta 3. doz onay bekliyor ama gerekecek gibi görünüyor.”

“Faz 3 çalışmasında antikor yanıtı yüksek çıkmıştı. Klinik yanıtın antikor yanıtıyla benzer olmayabileceği bize de ders olmalı. 40.800 vakalık faz 3 çalışmasına 1290 vakada son verilip o sonuçlarla alı etkili deyip uygulamamalıyız ve uygulama sonuçlarını açıklamalıyız.”

Kaynakhttps://twitter.com/mehmetceyhan23/status/1499502242927370240?s=20&t=qiX75ZzrN9lugzGhqLykQg

***

EK 28 (14.3.2022): MEHMET CEYHAN “Sağlıklı insanın maske takmasına gerek yok.

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1503013804313038855?s=20&t=_BXotHVD0h-vEljXjIfkNQ

***

EK 29 (16.3.2022): Virüs, en çok temas yoluyla bulaşıyormuş.

Kaynak: https://twitter.com/drahmetrasim/status/1504034686531936256?s=20&t=piawbECDpiXP7MT6hUyYJw

***

EK 30 (24.3.2022): MEHMET CEYHAN “İşin gerçeği bu. Zenginler aşılarını yaptırıp refah içinde yaşamaya devam ederken, yaşamlarının daha değersiz olduğunu düşündükleri fakir insanlar üzerinde bir deney yapıyorlar, aşı olmayın diyorlar. Aşı olmayanlara ne oluyor diye merak ediyor.”

Resim

“2) Ne yazık ki onlara inanıp aşı olmayanlar, “sen çocuklarına aşı yaptırdın mı, kendine aşı yaptırdın mı diye araştırmıyor. Sorsalar foyaları ortaya çıkacak. Hala dünyada her yıl 3,5 milyon çocuk aşı ile önlenebilir hastalıklardan ölüyor.”

“3) Onlar da Alman arabasına binip, İtalyan elbiseleri içinde, Amerikan cep telefonundan “yabancılar aşılarla bize çip takıyor” yalanını yayıp aralarınsa eğleniyorlar.”

Kaynak: https://twitter.com/mehmetceyhan23/status/1506683005544321035?s=20&t=BiAbeP_ji_FBve8sq7tiCA

***

EK 31 (7.4.022): FERHAT ARSLAN “Allah Allah bu yeni bir akım mıdır? Badalları beraber indiğimiz komşularımıza bir hal çare yok mudur?” 

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1512006782197116931?s=20&t=ZNGWK6YGcCAdyAL4rRmVnQ

***

EK 32 (8.7.2022): FERHAT ARSLAN “Birader sen felaket bir yalancısın. Artık seni bir meslektaş olarak görmediğimi ilan ediyorum.”,

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Covid geçirmek kalp krizi riskini belirgin şekilde arttırmaktadır. Bu durum yüzlerce çalışma ile gösterilmiştir. Aşıların kalp krizini arttırdığını gösteren bir tane bile çalışma yoktur.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1545345110120054785?s=20&t=3InhtO_YrZyEnVLCQ6puaQ

***

EK 33 (9.7.2022): ESRA GÜNEŞ KAYA’ nın tivit dizisi:

Kıymetli dostlarım, sizlere resmi belgeleriyle Mehmet Ceyhan’in dev ilaç şirketleriyle maddi ve manevi çıkar ilişkilerini sunacağım. Yalnız sizden bir ricam var; bu bilgi ve belgeleri paylaşın ki herkes öğrensin. İçinizi de karartmayın. Dün bir bugün iki.

Bilgiler yayıldıkça herkes öğrenecek. Ayrıca bilgisayarınıza kaydedin. Malumunuz gerçekler ortaya çıkmasın diye güçlerini birleştirdiler; engellemeye çalışıyorlar. And olsun zekaya ve dumanla haberleşmeye yenileceksiniz. Mehmet efendi, ilaç şirketleriyle çok derin ilişkilerin var

Hepsini tek seferde değil parça parça paylaşacağım. Parça parça çekeceğim. 40 yaşından büyük ve 40 yaşından küçük dostlarım, derin Mehmet’in çıkar ilişkilerinin boyutu Esin’i devede kulak bırakır. Derin Mehmet, bu dev ilaç şirketleri öz evlatlarına, sana verdikleri desteği

vermemişlerdir. Dostlarım, bir çoğunuz artık biliyorsunuz fakat yeni okuyanlar için belgelere geçmeden önce bir ön bilgilendirme yapacağım. Sizleri aptal yerine koyup kıvıramasınlar diye manevra alanı bırakmayacağım. İğne deliğine takıp orda bırakacağım.

Dostlarım, bir araştırma makalesinin sonuna “çıkar çatışması” (conflict of interests-competing interests) notu düşülür. Anlamı: bu araştırmayı yapan kişilerin “çıkar ilişkileri vardır” diye bilgilendirme. Yani akademi, “bu kişinin ilaç şirketleriyle çıkar ilişkileri var;

bu makaleyi okurken ona göre oku, çok da güvenme” demektedir. Normal araştırmacılarda “çıkar çatışması yoktur” yani çıkar ilişkisi yoktur yazar. Araştırmacılar, ciddi bir güven kaybı olduğu için çıkar ilişkilerinden uzak durur. Ama sayıları çok az da olsa

bizim Derin Mehmet ve Esin gibi anormalleri de var. “Nasılsa gizlerim” diye bir durum yoktur çünkü ortaya çıkarılınca çifte kavrulmuş utanç olur. Mehmet Ceyhan’in makalelerine eklenen çıkar çatışması (competing interests- conflict of interests) notunun ne anlama geldiğini bir de

saygın bir bilim dergisi The Nature’in etik bilgilendirme kısmını belge alarak paylaşacağım ki sizi aptal yerine koyamasınlar. Metinleri resimlere ekledim. Manası: “Çıkar çatışması, yazarların potansiyel bir etki ile “yayının tarafsızlığını ve değerini doğrudan zayıflatabilecek

finansal veya finansal olmayan çıkarlar demek olarak tanımlanır. Nature dergileri, okuyucuların önyargılarına yardım etmek için yazarların finansal olan veya olmayan çıkarlarını beyan eder.” (yani demek istiyor ki okuyucularımıza, “bu yazarın çıkar ilişkileri var;

bu makaleyi önyargılı oku” deriz). “Finansal çıkar olarak sayılması için gereken rakamı belirlemek zordur. Kılavuzumuz: Çalışma yayınlandıktan sonra kamuya açık hale gelirse sizi utandırabilecek bir rakam, finansal olarak çıkar çatışmasıdır.”

(yani demek istiyor ki her finansal çıkar, çıkar çatışması diye not düşmüyor; utanç verici boyuttaysa yazılıyor). Bakalım neler finansal çıkar çatışmasıymış. Altta paylaştım. Altını çizdim. Ilk sırada babalar gibi: FINANSMAN, PROJE DESTEĞİ.

Az sonra Mehmet Ceyhan’in makalelerinde sürekli göreceğiniz finansal çıkarlar. Başlayalım. Araştırma başlıklarını baş harflerini kısaltarak yazacağım çünkü çok uzun. Tüm belgeleri resim olarak göreceksiniz.

BELGE1 RESIM1: CHVOSGKA başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM2: Mehmet Ceyhan, Sanofi Pasteur, Novartis, Pfizer, Merck Sharp&Dohme, GlaxoSmithKline için araştırmalarda araştırmacı ve GlaxoSmithKline, Pfizer, Novartis

ResimResim

ve Merck Sharp&Dohme’den danışma kurullarına katılım için ücret aldı. *Bu araştırma GlaxoSmithKline tarafından desteklenmiştir.”

BELGE2 RESIM1: ODVKAMH:PFD.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM2: Mehmet Ceyhan’in GlaxoSmithKline, Merck Sharp&Dohme, Novartis, Pfizer ve Sanoti Pasteur tarafından desteklenen/sponsorluğu yapılan

Resim

araştırma projeleri vardır.” *Ayrıca diğer araştırmacılar ilaç şirketlerinin direk çalışanları olarak not düşülmüş. “FINANSMAN: GlaxoSmithKline, bu makalenin geliştirilmesi ve yayınlanmasıyla ilgili tüm masrafları karşılamıştır.”

BELGE3 RESIM1: SDOSPIC..2008-2014 başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. *Araştırma Pfizer tarafından desteklenmiştir.” (RESIM2)

Resim

BELGE4 RESIM1: TGMIMOPOM.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM2: Mehmet Ceyhan çalışma için Pfizer Turkiye’den kişisel ücret ve maddi olmayan destek aldı. Çalışma dışında Merck Sharp&Dohme ve

GlaxoSmithKline’dan proje desteği aldı.” BELGE5 RESIM1: IOT9VHPVV.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. FINANSMAN RESIM2: Merck tarafından finanse edilmiştir. Finansmanın Rolü: Çalışma, araştırmacılarla birlikte Merck tarafından tasarlandı, yönetildi ve

Resim

analiz edildi. Merck, çalışma sponsoru olarak çalışmanın tasarımı ve yürütülmesinde doğrudan yer aldı; verilerin toplanması, yönetimi, yorumlanması, yazılması ve gözden geçirilmesinde. Ayrıca sunum Merck tarafından resmi incelemeye tâbi tutulmuştur.”

BELGE6 RESIM1: EBOPIIC.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI RESIM2: Mehmet Ceyhan Pfizer’dan finansal olmayan destek aldı. FINANSMAN RESIM 2: Araştırma Pfizer tarafından desteklenmiştir.”

BELGE7 RESIM1: KCTBV13DPK.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. FINANSMAN RESIM2: GlaxoSmithKline finansman kaynağıydı ve çalışmanın yürütülmesi ve analizinin yanısıra makalenin geliştirilmesi ve gönderim için onaylanmasının aşamalarında yer aldı.

Ticari marka: “Nimer*x” GlaxoSmithKline şirketler grubunun Pfizer’a lisanslı ticarî markasıdır.” BELGE8 RESIM1: 2018YTCVENMT.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM2: Mehmet Ceyhan sunduğu araştırma dışında Pfizer,

Merck Sharp&Dohme ve GlaxoSmithKline’dan proje desteği aldı.” BELGE9 RESIM1: 2005-2012 YATNM.. başlıklı araştırma “ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM1: Çalışma Novartis ve GlaxoSmithKline tarafından 2 yıl desteklenmiştir. Mehmet Ceyhan, çalışma sırasında Pfizer ve

Resim

GlaxoSmithKline’dan proje desteği almıştır. Ayrıca sunulan çalışma dışında Merck Sharp&Dohme’den proje desteği almıştır.” BELGE10 RESIM1: SDOSP..(2015-2018) başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. FINANSMAN RESIM2: Pfizer tarafından desteklenmiştir.”

BELGE11 RESIM1: IAEBOAOM.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark. ÇIKAR ÇATIŞMASI (çıkar ilişkisi) RESIM2: Mehmet Ceyhan, GlaxoSmithKline grubu Pfizer, Sanofi Pasteur ve Merck Sharp&Dohme’den proje desteği aldı.

FINANSMAN: GlaxoSmithKline bu çalışmayı finanse etti ve verilerin analizi de dahil çalışmanın tüm aşamalarında yer aldı.” BELGE12 RESIM1: SOPDIC.. başlıklı araştırma “Araştırmacılar: Mehmet Ceyhan ve ark.

Bu makalenin geliştirilmesine yönelik editoryal ve organizasyonel destek, Pfizer tarafından sağlandı.” RESIM1 Evet gördünüz dostlarım, Mehmet Ceyhan dev ilaç şirketleri tarafından fonlanmaktadır. Bu araştırmalar çok büyük bütçeler. Kendisine hayrına vermediler herhâlde.

Mehmet Ceyhan’dan tarafsızlık beklenebilir mi? Apaçık dev ilaç şirketlerine kariyerini BORÇLU. Bir nevi çalışanları gibi. Şimdi kendinize “bize aşı mı pazarlanıyor? Neden tarafsız bilim insanları medyada değil?” diye soruyorsanız bu yazı amacına ulaşmıştır.

Şirketin isminin önünde “ilaç” olması bilim anlamı taşımaz. Gerçek bilim tarafsızlık ve sorgulamada yatar. Bu süreçte tüm aşağılamalara, tehditlere rağmen yılmadan gerçekleri anlatmaya çalışan feraseti açık cesur yürek dostlarıma teşekkürü borç bilirim.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1545698317824294912?s=20&t=NzB2lPLvyYUx4bJRx47o7Q

***

EK 33 (20.7.2022)

Resim

Kaynak: https://twitter.com/hnzdgl/status/1549429840805335040?s=20&t=C4RLGKL1piR902TnZf8H8Q

 

***

EK 34 (20.7.2022): ESRA GÜNEŞ KAYA “Derin Mehmet Ceyhan, “benim kursagimdan ilaç şirketlerinin 5 kuruşu geçmedi” diyorsun. Doğruları konuşmayınca belgelerle kutuya soktugumu hala ogrenemedin mi? Bu ne derin Mehmet?!Mehmet Ceyhan Pfizer, Novartis, Merck, GlaxoSmithKline’dan danışma ücreti aldı.”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1549427835386871813?s=20&t=C4RLGKL1piR902TnZf8H8Q

***

EK 35 (23.7.2022): ESRA GÜNEŞ KAYA “ÇANTACI MEHMET’IN ALGI OPERASYONU (Ismini kendi taktı) Çantacı Mehmet, size “vakalar 40 kat arttı!” der ANCAK virüsün daha da zayıflayıp hafif grip olduğunu gizler.

Resim

Kaynak: https://twitter.com/UzmEsraGunes/status/1550118175039115264?s=20&t=vXd1VESe7njxm426ua9-dA

***

EK 36 (10.8.2022): MEHMET CEYHAN “Bu RNA, vücutta en fazla 3 gün kalabiliyor, daha sonra vücuttan atılıyor”.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/prof-dr-mehmet-ceyhan-kovid-19-asilarina-iliskin-iddialari-degerlendirdi/2263725

JOURNAL OF IMMUNOLOGY “Aşıdan 4 ay sonra bile içinde spike mRNA/protein bulunan yapılar dolaşımda tespit edildi.”

Makale adı: Cutting Edge: Circulating Exosomes with COVID Spike Protein Are Induced by BNT162b2 (Pfizer–BioNTech) Vaccination prior to Development of Antibodies: A Novel Mechanism for Immune Activation by mRNA Vaccines

K: https://www.jimmunol.org/content/207/10/2405

***

EK 37 (10.8.2022): HALUK VAHABOĞLU “Bu kardeş kafayı yedi; ne önlemi? Önlem diye yaptırdığın saçmalıklarla, ve yaptırdığınız shit-RNA ile 2021 yılında kaç kişi öldü? Yanında çalıştırdığın ürkek profları manüple etmek artık mümkün değil, değil mi? Bu arkadaş kafayı yedi, bilimsel bir altyapısı zaten yoktu da Yazık”

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1557401895362240513?s=20&t=E08Vm8-7D-zbvM6FoHggvg

***

EK 38 (10.8.2022): FERHAT ARSLAN “Devlet ve milleti ayrıştıranların, bir tarafta güven bunalımı diğer tarafta otorite boşluğu yaratmanın adı budur. Milli savunma bakanlığı ne yapmaktadır?”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1557445689243754497?s=20&t=E08Vm8-7D-zbvM6FoHggvg

***

EK 39 (11.8.2022): MEHMET CEYHAN “Hutbelerde falan işte bu aşının zararsızlığından bahsedilmesi lazım. Bizim çok yüksek oranda aşılamaya ihtiyacımız var. “

“Halbuki dediğim gibi aşıları yaptırtan, getirten, temin eden her gün basında aşıların yapılması gerektiğini söyleyen ben değilim. Devlet söylüyor bunu. kullanılan ifadelerin muhatabı tamamen sayın Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanı devletin ileri gelenleri.

Kaynak: https://twitter.com/hnzdgl/status/1557579255575445504?s=20&t=E08Vm8-7D-zbvM6FoHggvg

***

EK 40 (27.8.2022): SERDAR DİRİCAN “Neden kimse dinlemiyor bi bakalım… Anlayan beri gelsin.”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/serdardirican/status/1563546123482312704?s=20&t=cxvUFXJ5jZe7yjAZlz-ArQ

***

EK 41 (5.10.2022): KAAN YILANCIOĞLU “#Influenza / mevsimsel grip ile ne kadar işimiz varsa artık #COVID19 ile de o kadar kadar işimiz var. Hatta riskli bir grupta değilseniz, #COVID19 ile işiniz yok…”

Resim

Kaynak: https://twitter.com/drkaanyl/status/1577552183901446144?s=20&t=ZqZ6S2jziPAbbST05s79Cg

HALUK VAHABOĞLU “Kaan hocam bu arkadaş meczup artık bu karara vardım shit-RNA ile gelişen bir bağışıklık yok hiç bir varyanta karşı ne geçmişte oldu ne de gelecekte olacak Bu arkadaşlara VSYE immünolojisini anlatmak lazım

Kaynak: https://twitter.com/HalukVAHABOLU/status/1577660630668087297?s=20&t=ZqZ6S2jziPAbbST05s79Cg

***

EK 42 (9.12.2022): MEHMET CEYHAN “İNVAZİF GAS ENFEKSİYONU İngiltere’de 6 çocuk bu hastalıktan yaşamını kaybetti. Neden olan bakterinin adı yabancı gelebilir. Aslında halk arasında “beta” adıyla bilinen bakteridir.

Resim

Bademcik iltihabının tek bakteriyel etkeni olan, kulak iltihabında, zatürrede, deri enfeksiyonlarında sık karşımıza çıkan bakteridir “grup A beta hemolitik streptokok”. Söylendiği gibi nadir de değildir. 2014’de ülkemizde 1 yılda 65 invazif streptokok vakası görüldü.

Sık görülen bu bakteri bazan değişime uğrayarak; toksin salgılaması sonucu kızıl gibi daha qhafif, bazan da invazif GAS enfeksiyonu gbi çok ağır hastalıklara neden olabilir.

Kaynak: https://twitter.com/mehmetceyhan23/status/1599528590429024256?s=20&t=AozSIm-oxtb_-72OesvE3Q

FERHAT ARSLAN “Hacettepe tıp fakültesi öğrencileri nerede ise tamamı yanlış bu bilgilerin 🙂 Yazık oluyor sizlere.”

Fakülte yönetim kuruluna sesleniyorum. Çocuklara böyle öğretiyorsa ciddi sorun var demektir. Bir de efendim memlekete profesör kadrosu bulamayan insanlar var. Yazıktır. İlla ya mason kulüplerine ya da tarikatlara müntesip mi olmak icap eder? Normal yurdum vatandaşı olmaz mı?

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1601243974555299841?s=20&t=AozSIm-oxtb_-72OesvE3Q

Şurda 1030 kanıtlı vaka var. Hacettepeliler. Bırakın supuratif komplikasyonu non-supuratif komplikasyon bile yok. Hocanıza anlatın milleti yormasın.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1601297560848990208?s=20&t=AozSIm-oxtb_-72OesvE3Q

FERHAT ARSLAN Bademcik iltihabının tek bakteriyel etkeni? Zatürre de karşımıza sık çıkıyor öyle mi profesör? Hadi şu sayfaya gidip Tablo 3’e bakın. Çok acayip koşullar bir araya gelmez ise de zatüre yapmaz. 

K: Clinical Practice Guideline for the Diagnosis and Management of Group A Streptococcal Pharyngitis: 2012 Update by the Infectious Diseases Society of America 

Kaynak: https://academic.oup.com/cid/article/55/10/e86/321183?login=false

Ne diyor profesör? 2014 de 1 yılda 65 tane görüldü. Şu demek istiyor da diyemiyor. Biz o sene sağdan soldan vaka toplayıp bir vaka serisi yayınladık. Yani dediği yanlış. Bu bir örneklem. Sıklık belirtmiyor zaman da yok! payda yok payda!

Bakteri değişime falan uğramıyor. Adamın prokaryotların epigenetik modülasyonla transkriptik aktivite değişiminden haberi dahi yok. Bakterinin toksini muhtemelen diğer gram pozitifleri lizise uğratmak için salgıladığı ihtimalini de hiç düşünmedi.

Diğer saçmalıkları yazıp yorulmayalım. Derdi Maskeye mesafeye dezenfektana yok açmak. Son cümlesi bunun için. Efendi meydan boş değil. Aklınızı başınıza alma ihtimaliniz yok ama milleti zehirlemeyin diye uğraş veriyoruz.

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1601316630080147457?s=20&t=AozSIm-oxtb_-72OesvE3Q

***

EK 43 (22.1.2023): FERHAT ARSLAN “Lafı eğip bükmüyorum Memmed Ceyhan yanlış bilgi veriyor ve yalan konuşuyorsun. Her türlü ispatlarım. Yeter artık. Çocuklarınız hakkında korkutmalara kanmayınız.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1617088678018547712?s=20&t=aytTJIyCoWOaFlS0G3i-Fg

***

EK 44 (26.3.2023): FERHAT ARSLAN “Saptırma Prof. Dr Ceyhan Senin muhatabın biziz siyasiler değil. Her dediğin yanlış ve yalan çıktı. Tek bir dediğin doğru değil. Bu yazdığın da doğru değil çünkü kazancının çoğu devletten değil. Nereden olduğunu herkes biliyor.”

Kaynak: https://twitter.com/Ferhatarslandr/status/1639761151897530371?s=20

***

EK 45 (16.6.2023): KIZAMIK KOVİD’E, CEYHAN HEKİME BENZEMEZ
Israrla uyarıyorum. Yeni bir pandemi masalının altlığını yapmaya soyundular.t
Çocuk doktoru Mehmet Ceyhan boş durur mu? “Kızamık Kovid’e benzemez” açıklamalarıyla manşetlerde.
İyi de pandemide aşı reklamı yapıp daha sonra yan etkileri tartışılmaya başlayınca “Ben aşı olun falan demedim” diyerek ortadan kaybolan ve şimdi yeniden sahneye fırlayan Mehmet Bey de hekimden başka her şeye benziyor.
Mesela ilaç mümessilini andırıyor.
Onu ne yapacağız?
Mehmet Bey’in sektörde daha üst bir pozisyonu varsa yine cahilliğime versin.

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/melihaltinok/2023/06/16/pasinyan-mi-ulusalci-pasa-mi-deseler

***

EK 46 (18.10.2023):

Bakan F. Koca‘ dan Mehmet Ceyhan‘ a tezvirat ve kara propaganda suçlaması. Bugüne kadar Ceyhan’ dan cevap gelmediğine göre bu suçlamaları kabul ettiği anlaşılıyor. Tebrikler!
Bakan KOCA:
Genç yaşta kaybettiğimiz hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı, etik dışı emel sahiplerinin dilinde. Kendisinin vefat nedeni çok açıktır. Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı vardı. Dr. Ersin, bu rahatsızlığına bağlı olarak gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan 3 ayrı PCR testi sonucunda kendisinin Covid-19 olmadığı anlaşılmıştı. Buna rağmen, bilimsel mantıkla sağlaması yapılmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan bir takım yorumlarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur. Hekimliğin rengi beyazdır. Bir hekime, kara propaganda yakışmaz. Arkadaşımız Dr. Ersin Mahmutluoğlu adının karıştırıldığı tezvirattan incinmesin, nur içinde yatsın.”
 
Resim

Yazı için 6 yorum yapılmış:

  1. Alişan Yıldıran dedi ki:

    İlk çıkdığı günden beri o gazeteyi okurum.

    Aşılar ve korona ile ilgili haberlerinin altına yazdığım HİÇ BİR yorumu yayınlamadılar.

    Sağlık muhabiri ise haberde konu edilen kişinin sağ kolu gibi.

    Bendenize de güya karşı görüş diye ‘anket doldurma’ teklifini lutfetdi, tabii münasib cevabı aldı….

  2. Alişan Yıldıran dedi ki:

    ARK hoca hamakat dedi de, o bakımdan….

  3. CANAN KARATAY dedi ki:

    SÖYLEYENE BAKMAYIN SİZ!
    SÖYLETENLERE BAKALIM BİZ!

  4. CANAN KARATAY dedi ki:

    Hıfzısıhhayı kapattıran bilim kurulu (!) üyelerinin kimler olduğunun, başta Aşıları Efendisinin İFŞA edilmesidir!

    Kem küm ediyorlar, ilaç firmalarının sözcüleri gibi konuşuyorlar dedim diye, bize hakaret ediyor diye suç duyurusunda bulunanlar kimlermiş efendim. Gerçekler bunlar işte!

    Aşı çalışma grubu içinde, AŞI ÜRETEN FİRMALARIN, ne işi var?

  5. CANAN KARATAY dedi ki:

    Favipiravir tablet, 16 adet kapılara bırakıldı. Protokolmüş!

    16 adet her hangi tableti, 1 kaç günde kim içse intihar nedenidir!

    DİKKAT: Şimdi yenisi piyasaya sürülüyor, 65 yaşı üstü insanları bitirmek, firmayı palazlandırmak adına!

  6. Nurgül dedi ki:

    Hürriyetin yazarı Sedat Ergin de salgın bitecek diye korkan gazetecilerden, tıpkı Fatih Altaylı gibi. Milleti strese sokmak, endişeye sevk etmek, korku ve panik yaratmak için Biontech kadar çalışıyorlar.
    https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/omikron-karsisinda-erken-iyimserlikten-gercekcilige-yonelme-geregi-41999979

Siz de yorumunuzu paylaşın: