VİTAMİN D DESTEĞİ ÇOCUKLARDA ASTIMI ÖNLEMİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yeni bir araştırmada, gebelikleri boyunca günde 4400 IU vitamin D3 alan annelerle günde 400 IU vitamin D3 alan annelerin çocuklarının 6 yaşına geldiklerinde astım ve tekrarlayan hırıltılı solunum atakları bakımından bir farklarının olmadığı ortaya çıktı.

Harika bir araştırma!

Vitamin D eksikliğini sadece besin desteği vererek düzeltmenin mantıksız bir yaklaşım hatta tıbbi bir hata olduğuna inanırım.

Bir kişide vitamin D eksikliği o kişinin hayat tarzında ciddi yanlışlar olduğunun bir göstergesidir ve bunlar araştırıldığında başka vitamin, mineral, antioksidan… gibi önemli besin ögelerinden başkalarının da eksik olduğu belirlenebilir.

Sadece vitamin D vererek kan vitamin D seviyesi elbette yükseltilebilir ama bu yükselişin bir faydası olmaz çünkü bu kişiler ya adam gibi beslenmiyor veya yeteri kadar güneş ışınlarından istifade etmiyor demektir.

Vitamin D vermek bu kişilerin hayat tarzlarındaki yanlışların sürüp gitmesine fırsat vermektir.

tıptan uzak sağlıklı hayat ile ilgili görsel sonucu

Gelelim neticeye

BİR: Hastalıklardan korunmanın yolu besin destekleri değildir, adam gibi beslenmektir. 

İKİ: Vitamin D destekleri sayesinde kanserler, kalp krizi, felçler, astım dâhil herhangi bir hastalığın önlendiğine dair hiçbir delil yoktur.

ÜÇ: Amerika’ yı yeniden keşfeden araştırmacıları tebrik ediyorum. Bu çalışmanın en önemli faydası 13 kişinin yayın sayılarını artırmış olmasıdır.

Kaynak: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1906137?query=allergy-immunology

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: