ŞOVMEN DOKTORLAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Milliyet’ te Sina Koloğlu’ nun köşesinden:

Ekrana çıkan uzman kişinin illüzyon gösterisi yapması da gerekiyor; iyi bir sunum, ballandıra, ballandıra anlatmak gibi.
Doktorlar bu anlamda ekranın en çok ilgi duyulan isimleri.

Dr. Mehmet Öz programları mesela; kasetleri televizyon kanallarına satılıyor.

Bizde bu işi Kanal 7’deki Dr. Feridun Kunak yapar. Adı üstünde bir ‘şov’dur. Doktorluk ile şov yapmak arasındaki ince çizgi nedir meslektaşlarına bırakıyorum.

Bir başka örnek tartışmasız Prof. Dr. Canan Karatay. Yakında, “Nereden düştüm ben bu memlekete” diyecek gibime geliyor ya da “Şeker yemeyin” diye daha nice programlar yapacak.

Ha bir de Dr. İbrahim Saraçoğlu var. Ender hocamızın hafif ‘şap şap’ tonda anlatımını ekrana takılıp izlerim. Kendisi de meyve ve sebzelerden oluşan ‘natürmort’ dekorunu bizden hiç esirgemeyecek gibi.

Ender Saraç’ı da unutmamak lazım; diyetleri pek revaçta. Ben doktorların bir yenisini daha keşfettim diyeyim.

Beyaz TV’deki Dr. Zafer Akıncı; psikolog. Tutkulu denen aşkın ne kadar tehlikeli olduğunu manken üzerinde anlattı mesela. Nasıl yani? E seyretseydiniz! Valla enteresan. Açıkçası önce biraz ‘şaklabanlık mı var?’ diye mesafeli yaklaştım.

Şov yapıyor çünkü. Bir kadın ve erkek manken var. Stüdyoda masanın üstünde envai çeşit malzeme. Sunucumuz Aslı Mavitan ekranın tecürbeli isimlerinden biri. Öne çıkmadan, dozu ayarlı bir sunumu var.

Nispeten çapı küçük kanallarda, gündüz kuşağında, daha iyi programlar yapılıyor. ‘Reyting derdi’ olmamasının bunda rolü büyük; kasmıyorlar yani.

Neyse gelelim konuya; sonunda bir de ‘Bu şarkıları dinlemeyin’ listesi yayınlandı. Dinledikçe psikopata bağlama hali…

Peki hangi şarkılarmış?

AŞIKSANIZ BUNLARI DİNLEMEYİN

Listenin adı böyle. Her vatandaş bunu üstüne almamalı, genel bir saptama yani ‘total izleyici’ saptaması diyelim. Peki neymiş bu şarkılar:

Hakkı Bulut ‘Kıskanıyorum’, Müslüm Gürses ‘İsyankar’, Sezen Aksu ‘Her Şeyi Yak’, Neşe Karaböcek ‘İntizar’, Murat Kekilli ‘Bu Akşam Ölürüm’, Metin Işık ‘Melek Yüzlü Sahtekar’…

Zafer Bey en çok Hakkı Bulut’un şarkısına takmış. “Henüz üç yaşında kardeşim var seni ondan bile kıskanıyorum” sözü ile bizi bizden alan şarkıdır.

“Git oradan psikopata bak” dedi doktor; teşhisi de koydu ‘Paranoid Şizofren’…

Artık bu şarkıyı söyleyen mi, sözleri yazan mı, onu bilemem.

Bu arada ‘acısız arabesk’ olarak TRT’nin siparişleri arasında yer aldığını da hatırlatmak lazım bu şarkının!

Kaynak: http://cadde.milliyet.com.tr/2014/11/03/YazarDetay/1963936/sovmen-doktorlar

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. İbrahim Çırğaoğlu

    Canan Karatay ”bana gelin” demiyor.Tıpkı A.R.Küçükusta hocamız gibi ”ben,size hasta olmamanın yolunu anlatıyorum”diyor.Para kazanma derdinde olanlar çözümü genellikle saklarlar ki,hasta o kişinin(hekim ya da terapist)ayağına gelsin.Bir ilacın,bir maddenin reklamını yapıp sonra da” bu söylediğim bende var,satıyorum ” diyenlerle hastalıkların asıl nedenlerini dürüstçe anlatanlar aynı kefeye konulmamalı.

  2. Aylin dedi ki:

    Canan karatayın listeye dahil edilmesi yanlış bence .Ekmek ve şeker bagımlısı olup damak tadına bukadar düskün bir topluma üşenmeden ve maddi çıkar düşünmeden bıkmadan usanmadan bilgilerini paylaşmasıyla kendini ispatliyor zaten.Bilgiler zamanla kaybolur ama onun Yazdıgı kitapların gelecek nesillere cok degerli bir miras olarak kalcagını dusunuyorum tabi aydınlanmaya ve zararin neresinden donersek kardır lafını uygulamaya karar verirsek.Ya hasta olursam bende filanca gibi diyerek anksiyete yaşamaya korkmaya razıyız ama saglıgımız icin uyaran doktorları dinleyip deger bilmek isimize gelmiyor malesef.

Siz de yorumunuzu paylaşın: